Τένις

Μεγάλο «come back» και πρόκριση στα προημιτελικά για τη Σάκκαρη που νίκησε Μαρινό (2-1) και... καταιγίδα! (video)

Μεγάλο «come back» και πρόκριση στα προημιτελικά για τη Σάκκαρη που νίκησε Μαρινό (2-1) και... καταιγίδα! (video)
Η Μαρία Σάκκαρη βρέθηκε πίσω με 1-0 σετ, είδε τον αγώνα με την Μαρινό να διακόπτεται για 4 ώρες λόγω της βροχόπτωσης, όμως δεν λύγισε και τελικά έφτασε στη νίκη με 2-1 (1-6, 6-3, 6-3) επί της Καναδής παίρνοντας το εισιτήριο για τα προημιτελικά του τουρνουά του Νότιγχαμ. Επόμενη αντίπαλος η Μπεατρίζ Χαντάντ Μαΐα.

Η ελληνίδα τενίστρια τα βρήκε... σκούρα στο Νότιγχαμ καθώς χρειάστηκε να ανατρέψει το εις βάρος της σκορ για να φτάσει στη νίκη απέναντι στο Νο109 της παγκόσμιας κατάταξης, Ρεμπέκα Μαρινό. Το ματς διακόπηκε για 4 ώρες (!) λόγω της έντονης βροχόπτωσης, όμως η Σάκκαρη επέστρεψε αποφασισμένη και στο τέλος πανηγύρισε την πρόκριση στις «8» με σκορ 1-6, 6-3, 6-3.

To 1ο set ήταν απογοητευτικό για την Ελληνίδα που είδε την αντίπαλό της να προηγείται γρήγορα και χάρη στο εκπληκτικό της σερβίς να φτάνει με χαρακτηριστική άνεση σε διπλό break και 1-6. 

Η Σάκκαρη στο 2ο set κατάφερε να ανεβάσει το επίπεδο της απόδοσής της και παρά την πολύωρη διακοπή που ήρθε στο 30-30 του 9ου game, δεν φάνηκε να επηρεάστηκε, επιστρέφοντας στον ίδιο ρυθμό και χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα, έφτασε στην ισοφάριση.

Τα πράγματα φάνηκαν να μπαίνουν στο... δρόμο τους για την Ελληνίδα πρωταθλήτρια που προηγήθηκε και στο 3ο set με break και 2-1. Η Μαρινό ωστόσο δεν το έβαλε κάτω και ανεβάζοντας την έντασή της έφτασε σε δικό της break και στη συνέχεια σε διπλό break point στο αμέσως επόμενο game. H Μαρία διατήρησε την ψυχραιμία της και κατάφερε να κρατήσει το service της στο κρίσιμο αυτό game, φτάνοντας τελικά να προηγηθεί με 4-3.

Η Σάκκαρη πήρε και τα επόμενα δύο games, «σφραγίζοντας» τελικά την ανατροπή στο service της αντιπάλου της, παίρνοντας την πρόκριση για τον προημιτελικό του Νότιγχαμ, για 3η φορά στην καριέρα της. Η Μαρία στις «8» θα αντιμετωπίσει την Μπεατρίς Χαντάτ Μάια (Νο48), αύριο Παρασκευή (10/6) για μια θέση στον ημιτελικό του τουρνουά. Aπό την Βραζιλιάνα τενίστρια μετράει μία ήττα φέτος, στον 2ο γύρο του Μαϊάμι


Έκτορας Σταυρόπουλος 

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0