Sports Βusiness

Τοντ Μπόελι: Το φαβορί για την αγορά της Τσέλσι έχει μετοχές στη Ρωσία αλλά δεν είναι… Ρώσος!

Τοντ Μπόελι: Το φαβορί για την αγορά της Τσέλσι έχει μετοχές στη Ρωσία αλλά δεν είναι… Ρώσος!

Ο Τοντ Μπόελι είναι ένας εκ των εκλεκτών για την εξαγορά της Τσέλσι, με τις μετοχές του στη στοιχηματική εταιρία να συνεχίζουν να «τρέχουν» στη Ρωσία.

Ένας από τους πρωτοπόρους στη μάχη για την αγορά της Τσέλσι, ο ιδιοκτήτης της ομάδας μπέιζμπολ Λος Άντζελες Ντότζερς, Τοντ Μπόελι, και μέτοχος μιας στοιχηματικής εταιρείας που εξακολουθεί να λειτουργεί στη Ρωσία.

Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος πλήρωσε περίπου 140 εκατομμύρια ευρώ μέσω του επενδυτικού του οχήματος Eldridge Industries τον περασμένο Σεπτέμβριο για να αγοράσει μετοχές της Sportradar AG, εταιρίας τυχερών παιχνιδιών που έχει ανατρέψει την παγκόσμια τάση διακοπής των συναλλαγών στη Ρωσία μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Όπως συμβαίνει με τις περισσότερες παγκόσμιες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των κολοσσών του κλάδου όπως η Apple και τα Starbucks, η πλειοψηφία των στοιχηματικών εταιρειών ανέστειλε τις δραστηριότητές της στη Ρωσία μετά την επιβολή οικονομικών κυρώσεων από τις δυτικές κυβερνήσεις.

Μεγάλες αμερικανικές εταιρείες όπως η DraftKings και η Caesars έχουν σταματήσει να προσφέρουν αγορές σε ρωσικά γεγονότα και οι πάροχοι δεδομένων όπως η Genius Sports έχουν αποσυρθεί. Το Sportradar, ωστόσο, εξακολουθεί να λειτουργεί στη χώρα.

Πηγές κοντά στον Μπόελι τονίζουν ότι το μερίδιό του στο Sportradar δεν ήταν σημαντικό, ενώ η εταιρία ανέστειλε νέες επενδύσεις στη Ρωσία μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά δεν έχει ακόμη αποσυρθεί πλήρως από την αγορά.

Επιπλέον, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Κάρστεν Κόερλ, έχει μετοχές σε μια εταιρεία που κατέχει μια ρωσική εταιρεία αθλητικών στοιχημάτων, αν και δεν έχει καμία λειτουργική ευθύνη.

Ο Μπόελι είναι στη λίστα με τέσσερις υποψηφιότητες για την αγορά του συλλόγου και αντιμετωπίζει ανταγωνισμό. Η προθεσμία υποβολής τελικών προσφορών είναι η 11η Απριλίου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0