Sports Βusiness

Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον: Κλαρκ και Ρις «εκτοξεύουν» το μπάσκετ Γυναικών εκεί που αξίζει να βρίσκεται! (video)

Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον: Κλαρκ και Ρις «εκτοξεύουν» το μπάσκετ Γυναικών εκεί που αξίζει να βρίσκεται! (video)

Ρεκόρ τηλεθέασης, ακριβά εισιτήρια και ένας πλανήτης καθηλωμένος για να παρακολουθήσει το… πάρτι της Κέιτλιν Κλαρκ και της Έιντζελ Ρις. Είναι ασφαλές να πούμε πως η φετινή March Madness έκανε στην άκρη τα παλικάρια του NCAA και είχε «άρωμα γυναίκας».

Τα ξημερώματα της Τρίτης (02/04) το κολέγιο της Αϊόβα έριξε στο… καναβάτσο το LSU με 94-87 κάνοντας ένα remake του περσινού τελικού του WNCAA, όπου τον τίτλο κατέκτησε η… εκρηκτική Έιντζελ Ρις με την αρμάδα της με τις θύμησες από εκείνο το επικό ματς να είναι ακόμα νωπές.

Τώρα, ήρθε η ώρα να γραφτεί ένα νέο επεισόδιο σε αυτή τη… μονομαχία αυτή τη φορά σε μία αναμέτρηση που έκρινε ποια ομάδα θα πάρει το εισιτήριο για το φετινό Final Four. Η Κέιτλιν Κλαρκ είπε να πάρει την εκδίκησή της και να στήσει μία εξωπραγματική προσωπική παράσταση σκοράροντας 41 πόντους με 9/20 τρίποντα.

Το αντίπαλο δέος της Ρις δε μπόρεσε να την σταματήσει ακόμη κι αν ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με double double 17 πόντων και 20 ριμπάουντ και πλέον η 22χρονη Αμερικανίδα θα έχει ξανά την ευκαιρία να διεκδικήσει τον τίτλο στο WNCAA.

Το κολεγιακό μπάσκετ Γυναικών έχει αδιαμφισβήτητα γνωρίσει τεράστια εκτόξευση και αναγνώριση με το ματς του Αϊόβα με το LSU να είναι το αποκορύφωμα, αφού καταγράφηκε ρεκόρ τηλεθέασης με 12.3 εκατομμύρια φιλάθλους να καθηλώνονται για να παρακολουθήσουν τις σπουδαίες παίκτριες. Εντωμεταξύ δεν αναφερόμαστε καν σε αναμέτρηση του Final Four που πέρσι ο τελικός συγκέντρωσε 10 εκατομμύρια τηλεθεατές. Φανταστείτε τι θα συμβεί στον τελικό φέτος!

Αυτή η «μονομαχία» άλλαξε τις σταθερές στο μπάσκετ Γυναικών και τάραξε τα… νερά με τον κόσμο να έρχεται όλο και πιο κοντά στο συναρπαστικό αυτό κολεγιακό πρωτάθλημα.

Ήδη η ανάπτυξη διαγράφεται ξεκάθαρα πέρα από την τηλεθέαση και από τις τιμές των εισιτηρίων που γνώρισαν αύξηση 766% στο φετινό Final Four σε σχέση με πέρσι.

Συγκεκριμένα, την περασμένη χρονιά τα εισιτήρια πέρσι στην τελική φάση της διοργάνωσης κόστιζαν 90 δολάρια, ενώ στο επερχόμενο Final Four οι τιμές εκτοξεύτηκαν ραγδαία στα 692 δολάρια, κάτι που αποτελεί τρανταχτή απόδειξη του γεγονότος ότι περισσότερος κόσμος έχει έρθει κοντά στο μπάσκετ Γυναικών.

Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα, πως δεν είναι λίγοι εκείνοι, που έσπευσαν να σχολιάσουν πως το φετινό κολεγιακό πρωτάθλημα γυναικών έχει μακράν περισσότερο ενδιαφέρον από το αντίστοιχο των αντρών δίνοντας ελπίδα πως οι καλύτερες μέρες των γυναικών στον αθλητισμό είναι κοντά.

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0