Sports Βusiness

ΠΑΣ Γιάννινα: Η φθηνότερη ομάδα που αγωνίστηκε ποτέ στα play-offs της Super League!

ΠΑΣ Γιάννινα: Η φθηνότερη ομάδα που αγωνίστηκε ποτέ στα play-offs της Super League!
Ο φετινός ΠΑΣ Γιάννινα ίσως νιώθει πλήρης από εύσημα. Ψάχνοντας, ωστόσο, ανακαλύπτει κανείς διαρκώς νέους λόγους για να του πλέξει το εγκώμιο. Ένας από αυτούς; Το γεγονός πως αποτελεί το φθηνότερο ρόστερ που κατάφερε να μπει στα play-offs της Super League, από την ημέρα που ξεκίνησαν ως θεσμός, μέχρι σήμερα!
Είναι δύσκολο να πει κανείς με βεβαιότητα, πως τα play-offs ήταν ένας στόχος ρεαλιστικός στη αρχή της σεζόν για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Το μόνο δεδομένο είναι πως τρώγοντας «άνοιξε η όρεξη» και κέρδισε με την αξία του ένα εισιτήριο για το μίνι-πρωτάθλημα της φετινής Super League.

Η παρουσία του σε αυτό, πέρα από μία δικαίωση για τον σύλλογο, όπως ανέφερε ο Ηρακλής Μεταξάς, αποτέλεσε ένα ακόμα εύσημο για τον ΠΑΣ Γιάννινα, οικονομικής φύσεως αυτήν τη φορά, καθώς πρόκειται για το φθηνότερο ρόστερ που μπαίνει ποτέ στα play-offs της Super League, από τη σεζόν 2007-08 που ξεκίνησαν ως θεσμός!

Πιο συγκεκριμένα, ο φετινός ΠΑΣ Γιάννινα κοστολογείται στα 8,93 εκατ. ευρώ και η μόνη ομάδα που μπήκε στα play-offs με ένα ποσό κοντά σε αυτό, ήταν ο ΟΦΗ της σεζόν 2019-20, που είχε χρηματιστηριακή αξία ίση με 9,78 εκατ. ευρώ!

Λόγος οικονομικής σύγκρισης με τις υπόλοιπες πέντε ομάδες που συμμετέχουν σε αυτό το μίνι-πρωτάθλημα δεν υπάρχει, μιας και ο Άρης, που σύμφωνα με το transfermarkt.com, είναι σχεδόν πέντε φορές φθηνότερος του Ολυμπιακού, ξεπερνά τη χρηματιστηριακή αξία του ΠΑΣ Γιάννινα περίπου τρεις φορές!

Το πλέον εντυπωσιακό είναι πως και στα φετινά play-outs να συμμετείχε, όχι μόνο δεν θα είχε ένα από τα ακριβότερα ρόστερ, αλλά αντιθέτως, το τέταρτο φθηνότερο!

Ναι, είναι περιττό να ειπωθεί έτι μία φορά πως τα χρήματα δεν παίζουν ποδόσφαιρο, αλλά εφόσον στα play-offs εντοπίζει κανείς τις κατά πολύ ακριβότερες ομάδες της Super League και ένα «γαλατικό χωριό», προφανώς, έχουν σημαίνοντα ρόλο.

Έναν ρόλο που ο ΠΑΣ Γιάννινα υπερνίκησε με καλό ποδόσφαιρο και σωστή διαχείριση, κάτι που πιστώνεται σε μεγάλο βαθμό τόσο στο υποτιμημένο -καθώς φαίνεται- χρηματιστηριακά ρόστερ, όσο και στον άνθρωπο που έχει στον πάγκο του από την αρχή της σεζόν, τον Ηρακλή Μεταξά.

Πηγή πληροφοριών: www.transfermarkt.com

Φάνης Τσοκανάς
www.bnports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0