Retro Stories

Πώς ο θάνατος ενός οπαδού της Τζένοα, «έντυσε» τον Τότι στα χρώματα της Ίντερ! (video)

Πώς ο θάνατος ενός οπαδού της Τζένοα, «έντυσε» τον Τότι στα χρώματα της Ίντερ! (video)
Εικόνες, που μόνο με photoshop θα έβλεπε κανείς! Η αφορμή, όμως, τραγική και διόλου άγνωστη, στην ελληνική πραγματικότητα.
Ο Μπατιστούτα με τη φανέλα της Τζένοα και ο Μπαρέζι με της Κάλιαρι; Ή ακόμα χειρότερα, ο Μπέργκομι με το σήμα της Ρόμα στο στήθος και ο Τότι, με αυτό της Ίντερ;

Κι όμως συνέβη και παρότι σαν κίνηση ήταν υπέροχη, ευχή όλων θα ήταν να μην υπήρχε ποτέ η αφορμή για να γίνει! Αν και δυστυχώς, το πρόβλημα παραμένει τόσο επίκαιρο, εντός κι εκτός ιταλικών συνόρων.

Στις 29 Ιανουάριου του 1995, ο 24χρονος οπαδός της Τζένοα, Βιντσέντσο Σπανιόλο, μαχαιρώθηκε σε συμπλοκή με οπαδούς της Μίλαν, λίγο πριν το ντέρμπι ανάμεσα στις δύο ομάδες. Αργότερα, εντός της ίδιας ημέρας, άφησε την τελευταία του πνοή στο χειρουργείο.

Η είδηση έφτασε στα «αυτιά» των δύο ομάδων, μετά το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Η απόφαση ήταν κοινή: «το ματς δεν συνεχίζεται!» Παράλληλα, η ιταλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία αποφάσισε την αναβολή όλων των εθνικών αθλητικών γεγονότων, για το Σαββατοκύριακο που ακολουθούσε.

Οι σύλλογοι της Serie A, όμως, προχώρησαν σε μία ακόμα ιδιαίτερη κίνηση, που έμελλε να μείνει στην ιστορία.

Με την επανέναρξη των αγώνων, αποφάσισαν να κάνουν την είσοδό τους στον αγωνιστικό χώρο, φορώντας ο ένας τη φανέλα του άλλου. Κάπως έτσι, μία τραγική αφορμή, χάρισε στον φωτογραφικό φακό, εικόνες που μόνο με... photoshop θα έβλεπε κανείς.

Το μήνυμα στάλθηκε, αλλά ποτέ δεν παραλήφθηκε στην ουσία. Η βία δεν έπαψε να μαστίζει το ιταλικό ποδόσφαιρο.

Και δυστυχώς, ο παραλληλισμός με τα «εν οίκω», είναι αναπόφευκτος.

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0