Retro Stories

Οριζόντιες ρίγες και Παναθηναϊκός, δεν... πηγαίνουν στην ΑΕΚ: Το ξέρει από το 1974! (video)

Οριζόντιες ρίγες και Παναθηναϊκός, δεν... πηγαίνουν στην ΑΕΚ: Το ξέρει από το 1974! (video)

ΑΕΚ και οριζόντιες ρίγες στη φανέλα, είχαν καιρό να «συναντηθούν», αλλά έχουν μακρά ιστορία. Η τελευταία φορά; Το 1974, που ένα ανάλογο σχέδιο είχε «λανσαριστεί», απέναντι στον Παναθηναϊκό! Ακριβώς όπως την Κυριακή (14/01). Μόνο που δεν ξαναφορέθηκε ποτέ, και ο λόγος μάλλον, ήταν πολύ απλός!

Η ΑΕΚ γιορτάζει τη συμπλήρωση 100 ετών από την ιδρύση της, κι εντός του 2024, αναμένονται πολλές και διαφορετικές δράσεις. Κάποιες από αυτές, άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους, από τις πρώτες ημέρες του χρόνου.

Αρχικά, ήρθε στο «φως» το επετειακό της σήμα κι έπειτα, η επετειακή της φανέλα. «Η φανέλα του αιώνα», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά το μήνυμα της ΑΕΚ, στα social media, που έκανε το ντεμπούτο της, στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Το τελικό 2-2 (14/01), άφησε «γλυκόπικρα» συναισθήματα, μιας και έως το 90+6', οι γηπεδούχοι έχαναν. Οπότε, άλλοι ίσως υποστηρίξουν πως έφερε γούρι, άλλοι πως όχι, αφού δεν συνδυάστηκε με νίκη. Ο χρόνος θα το δείξει. Πάντως, στην τελευταία φανέλα με οριζόντια ρίγα, πίστωση χρόνου για να... αποδείξει κάτι τέτοιο, δεν δόθηκε!



Κατά σύμπτωση, ήταν ξανά σε ένα ματς με τον Παναθηναϊκό. Στις 3 Μαρτίου του 1974, στον ίδιο χώρο, τη Νέα Φιλαδέλφεια, η ΑΕΚ υποδέχθηκε τους «πράσινους», σε ματς για την 21η αγωνιστική της Α' Εθνικής.

Τότε, στη συμπλήρωση μισού αιώνα ύπαρξής της, η «Ένωση» φόρεσε ξανά φανέλα με οριζόντιες ρίγες, αλλά μάλλον θεωρήθηκε γρουσούζικη.

Ηττήθηκε με 0-2 και έκτοτε, η συγκεκριμένη φανέλα δεν ξαναφορέθηκε ποτέ. «Όχι ότι έλειψε σε κανέναν», όπως αναφέρει ο Γεράσιμος Γασπαρινάτος, ο άνθρωπος που έχει αναλάβει την οργάνωση του Μουσείου της ΑΕΚ στην OPAP Arena, και μοιράστηκε τη συγκεκριμένη φωτογραφία-ιστορία, στα social media του.



Για την ιστορία, τα γκολ του Παναθηναϊκού τα πέτυχαν οι Γραμμός (64') και Αντωνιάδης (81'). Στην παρακάτω ανάρτηση, διακρίνονται οι αρχηγοί των δύο ομάδων, Γιώργος Καραφέσκος (ΑΕΚ), Μίμης Δομάζος (Παναθηναϊκός) και ο διαιτητής Μανώλης Πλατόπουλος.

Οι οριζόντιες ρίγες του σήμερα, πάντως, δεν σχετίζονται με εκείνη την εμφάνιση, αλλά με αυτήν που φορούσε η ΑΕΚ στην κατάκτηση του πρώτου τίτλου της ιστορίας της, το 1932: του πρώτου Κυπέλλου Ελλάδας που διοργανώθηκε ποτέ.

Aek_FC_1932_Cup_winner.jpg

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων, στο ματς στις 3 Μαρτίου του 1974:

ΑΕΚ (Σταν Άντερσον): Σιδηρόπουλος, Παπαϊωάννου, Νικολάου, Τσάμης, Θεοδωρίδης, Ζαρζόπουλος, Στεφανίδης, Καραφέσκος, Τανίδης, Χόρχε Φαλέρο Φάνης, Κοντόπουλος.

Παναθηναϊκός (Φέρεντς Πούσκας): Οικονομόπουλος, Βλάχος, Γονιός, Καμπάς, Αθανασόπουλος, Δημητρίου, Ελευθεράκης, Δομάζος, Γραμμός, Αντωνιάδης, Φυλακούρης.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0