Retro Stories

Βουντού-βουντού και ...παγανιστική μαγεία: Πώς η Σαουθάμπτον ξόρκισε το «κακό» στο Σεντ Μέρις με τη βοήθεια μιας ιέρειας!

Βουντού-βουντού και ...παγανιστική μαγεία: Πώς η Σαουθάμπτον ξόρκισε το «κακό» στο Σεντ Μέρις με τη βοήθεια μιας ιέρειας!
Συγκεκριμένη παρέα με την οποία βλέπεις αγώνες, συγκεκριμένη θέση στο γήπεδο ή στον καναπέ, μια ιεροτελεστία πριν από κάθε ματς. Όλοι μας λίγο πολύ έχουμε κάποια... γούρια και προλήψεις όσον αφορά τον αθλητισμό. Η Σαουθάμπτον, όμως, το πήγε πολλά επίπεδα παραπάνω επιστρατεύοντας μέχρι και παγανίστρια ιέρεια για να ξορκίσει την κακοδαιμονία της. 

Μετά από 103 χρόνια παρουσίας στο ιστορικό στάδιο Ντελ, από το 1898 μέχρι και το 2001, η Σαουθάμπτον είχε πλέον ένα νέο και υπεσύγχρονο γήπεδο, ικανό να καλύψει τις φιλοδοξίες της.

Ο λόγος για το Σεντ Μέρις, ένα πανέμορφο γήπεδο περίπου 33 χιλιάδων θέσεων στην παραλιακή πόλη της νότιας Αγγλίας. Άλλωστε, οι «Άγιοι», έχουν μεγάλη σύνδεση με τη Σεντ Μέρι, καθώς η ίδρυση τους το 1895 είχε γίνει από την Ένωση Νέων Αντρών της Εκκλησίας της Σεντ Μέρι της Αγγλίας.



Η ιστορία του Ντελ έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο στις 19 Μαϊου 2001, με τον Ματ Λε Τισιέ να γράφει το τελικό 3-2 επί της Άρσεναλ και τη Σαουθάμπτον να τερματίζει στη 10η θέση της Premier League.

Με τον ενθουσιασμό του νέου γηπέδου, πλέον, η επόμενη χρονιά θα μπορούσε να είναι μόνο καλύτερη. Ή, μήπως, όχι;

Το ημερολόγιο γράφει 3 Νοεμβρίου 2001, μόλις έχει ολοκληρωθεί η 12η αγωνιστική της Premier League και οι ομάδες έχουν μπροστά τους διακοπή για παιχνίδια εθνικών ομάδων: ευκαιρία για χαλάρωση, ανασυγκρότηση και ηρεμία.

Για, σχεδόν, όλες τις ομάδες. Στις τάξεις των «Αγίων» επικρατεί πανικός! Δύο νίκες, μία ισοπαλία και εννέα ήττες στις 12 πρώτες αγωνιστικές είναι μια κακή επίδοση, αλλά το πιο ανησυχητικό είναι τα εντός έδρας, στο νέο της γήπεδο. Σε πέντε παιχνίδια στο νεόδμητο Σεντ Μέρις, η Σαουθάμπτον έχει γνωρίσει τέσσερις ήττες και έχει μόλις μία ισοπαλία 3-3 με την Ίπσουιτς.

Και εδώ, είναι που η ιστορία μας γίνεται ενδιαφέρουσα.

Έγινε γνωστό στους υπεύθυνους της ομάδας ότι το νέο γήπεδο έχει χτιστεί ακριβώς πάνω σε ένα αρχαίο Αγγλοσαξονικό χωριό, το Χάμγουικ, και για το λόγο αυτό, το γήπεδο είναι... καταραμμένο!


Απελπισμένοι και με μόνη διαθέσιμη λύση τον... εξορκισμό, οι άνθρωποι της ομάδας επιστρατεύουν τη διάσημη στην περιοχή παγανίστρια ιέρεια Σέριντεν Κόνελι, που έχει, μάλιστα, και το παρατσούκλι «Dragonoak».


Στις 23 Νοεμβρίου, η ιέρεια κάνει τον εξορκισμό στο γήπεδο και η Σαουθάμπτον είναι, πλέον, έτοιμη να υποδεχθεί την επόμενη μέρα, στις 24 Νοεμβρίου του 2001, για τη 13η αγωνιστική της Premier League την Τσάρλτον, και να σπάσει επιτέλους το ρόδι στο νέο της γήπεδο.

Εκ του αποτελέσματος, φάνηκε ότι ο εξορκισμός δούλεψε. Επιτέλους, οι «Άγιοι» έκαναν την πρώτη τους νίκη στο Σεντ Μέρις, με τον Λετονό Μάριαν Πάχαρς να σκοράρει το μοναδικό γκολ του ματς για το τελικό 1-0.


Δε μπορούμε να γνωρίζουμε αν όντως ο εξορκισμός της Κόνελι βοήθησε, αλλά, σίγουρα, είναι όσο πιο κοντά σε μαγεία μπορούμε να φτάσουμε! 

Χρήστος Αναγνώστου 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0