Retro Stories

Ματιέ Βαλμπουενά: O αγαπημένος «παππούς» του Πειραιά ήρθε για λίγο, αλλά τελικά έμεινε για… πάντα

Ματιέ Βαλμπουενά: O αγαπημένος «παππούς» του Πειραιά ήρθε για λίγο, αλλά τελικά έμεινε για… πάντα

Γενέθλια έχει μία από τις πιο αγαπημένες φιγούρες στα ελληνικά γήπεδα των τελευταίων χρόνων. Ο Ματιέ Βαλμπουνά σήμερα (28/09) σβήνει 39 κεράκια και το ποδόσφαιρο της χώρας μας τον ευχαριστεί για την προσφορά του.

Μία τεράστια ποιότητα «συμπυκνωμένη» σε ένα σώμα ύψους 1,67μ. Ο τεράστιος (μεταφορικά πάντα) Ματιέ Βαλμπουενά σήμερα 28 Σεπτεμβρίου γίνεται 39 ετών.

Στην… πλάτη του έχει πολλά χρόνια προϋπηρεσίας πριν καν πατήσει το πόδι του στην Ελλάδα για χάρη του Ολυμπιακού. Το κείμενο όμως θα σταθεί κυρίως στα τέσσερα «μαγικά» έτη που πέρασε στο λιμάνι και έκανε τους «ερυθρόλευκους» οπαδούς (και όχι μόνο) να τον λατρέψουν…

ΒΑΛΜΠΟΥΕΝΑ | Ειδήσεις, νέα, ενημέρωση, Βαθμολογίες, αποτελέσματα

Το καλοκαίρι του 2019 ο Ολυμπιακός είχε βγει στην «αγορά» και αναζητούσε έναν επιθετικό μέσο που θα μπορέσει να γίνει η κύρια πηγή δημιουργίας ευκαιριών για τους «ερυθρόλευκους».

Με την απόκτηση του 35χρονου Ματιέ Βαλμπουεά ως ελεύθερο από την Φενέρμπαχτσε δημιουργήθηκαν ανάμεικτα συναισθήματα από το απαιτητικό κοινό της ομάδας και οι χαρακτηρισμοί «συνταξιούχος» ή «τελειωμένος» έκαναν… χαλασμό στα social media.  

Olimpiakos, Mathieu Valbuena ile sözleşme uzattı- Son Dakika Spor Haberleri  | NTVSpor

Επειδή όμως όλες οι μεταγραφές κρίνονται μέσα στο γήπεδο, ο βραχύσωμος Γάλλος έδωσε απευθείας τα διαπιστευτήρια του.

Στην «παρθενική» του χρονιά στον Πειραιά οδήγησε το Ολυμπιακό σε μία ανεπανάληπτη πορεία στην Ευρώπη, με τρομερές εμφανίσεις στο Champions League, σε έναν όμιλο με Μπάγερν Μονάχου και Τότεναμ, τερματίζοντας στην 3η θέση. Ο Ολυμπιακός συνέχισε στο Europa League ξεπερνώντας το σχεδόν ανυπέρβλητο «εμπόδιο» της Άρσεναλ, σε μία ιστορική βραδιά στο Λονδίνο, ενώ έχασε την πρόκριση στους «8» στις λεπτομέρειες απέναντι στην εντυπωσιακή τότε Γουλβς.

Η χρονιά για τον Γάλλο τελείωσε με 23 ασίστ, νούμερο εξωπραγματικό για τα ελληνικά δεδομένα, προσθέτοντας μαζί και εννέα γκολ (οκτώ από το σημείο του πέναλτι). Ο ορισμός του «έκλεισε στόματα».

Ολυμπιακός: Στο χειρουργείο ο Βαλμπουενά - Δύο μήνες εκτός δράσης

Η ηλικία είναι μόνο ένας αριθμός και ο Βαλμπουενά το αποδείκνυε κάθε φορά που έμπαινε στον αγωνιστικό χώρο. Πάθος, δύναμη και πάνω απ’ όλα αγάπη για το άθλημα που αφιέρωσε ολόκληρη την ζωή του.

Δύσκολο να μην τον συμπαθήσει κανείς, η τρέλα του πολλές φορές ξεπέρναγε τα όρια της λογικής, άλλωστε μην ξεχνάμε πως μιλάμε για έναν ξένο, για έναν αθλητή που πέρασε οκτώ χρόνια στην Μαρσέιγ και άλλα δύο στην Λιόν (μεταξύ άλλων). Τίποτα από αυτά όμως δεν τον εμπόδιζαν για να ζει στα 1000 την κάθε του στιγμή στο λιμάνι, εντός αλλά και εκτός των αγωνιστικών του υποχρεώσεων.

Ποιος άραγε μπορεί να ξεχάσει την φιέστα για το πρωτάθλημα του 2022 που χόρευε σαν άλλος 20αρης και κυνήγαγε τον «δύσμοιρο» Χρήστο Φερεντίνο για να τον περιλούσει με σαμπάνια.

Βίντεο: Το απίστευτο σόου του Ματιέ Βαλμπουενά στη φιέστα του Ολυμπιακού

Όποια ομάδα και αν υποστηρίζει κανείς είναι δύσκολο να μην συμπαθήσει έναν τέτοιο τύπο.

Τα χρόνια πέρναγαν και τα λεπτά συμμετοχής του όπως είναι φυσιολογικό μειωνόντουσαν. Κάθε φορά όμως που είτε ξεκινούσε ως βασικός είτε έμπαινε ως αλλαγή, άφηνε και την «ψυχή» του στο γήπεδο, κάτι που αναγνωρίζουν άπαντες.

Με την φανέλα του Ολυμπιακού αγωνίστηκε 150 φορές, σκόραρε 18 τέρματα και μοίρασε 43 ασίστ. Όχι και άσχημα για έναν «τελειωμένο συνταξιούχο».

Τα προσωπικά του νούμερα όμως συνδικάστηκαν και με διακρίσεις της ομάδας, πανηγυρίζοντας τρία πρωταθλήματα Ελλάδος μαζί με ένα Κύπελλο.

Ο Ματιέ σήμερα (28/09) γίνεται 39 χρόνων και είναι δεδομένο πως κανένας φίλαθλος, Ολυμπιακός και μη, δεν θα μπορέσει να τον ξεχάσει εύκολα.

Μπορεί η αναφορά που έχει γίνει έως τώρα να είναι αποκλειστικά για τα κατορθώματα του με τα «ερυθρόλευκα», είναι όμως πραγματικά αδύνατον να μην σταθεί κανείς σε ΑΥΤΟ το γκολ απέναντι στη Ντόρτμουντ για το Champions League, όταν ακόμη αγωνιζόταν στην Μασσαλία.



Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0