Retro Stories

Τραμπ vs Κάρι σημειώσατε... διπλό και «άκυρο» των Γουόριορς στον Λευκό Οίκο (video)

Τραμπ vs Κάρι σημειώσατε... διπλό και «άκυρο» των Γουόριορς στον Λευκό Οίκο (video)
Αυτό το «άκυρο» ο Ντόναλντ Τραμπ σίγουρα θα έχει να το θυμάται και προφανώς ο Στεφ Κάρι από την άλλη, απέδειξε ότι δεν αλλάζει τα πιστεύω του λόγω παραδόσεων.
Οι παραδόσεις είναι για να «σπάνε». Τουλάχιστον έτσι μας έχει μάθει ο αθλητισμός πολλές φορές. Στην περίπτωση του Ντόναλντ Τραμπ, το πρωτάθλημα στο ΝΒΑ δεν πήγε και πολύ καλό και αυτό χάρις μίας ιδιαίτερης απόφασης του Στεφ Κάρι τον Σεπτέμβριο του 2017,

Υπάρχει μία παράδοση στις Ηνωμένες Πολιτείες από το 1865 και τα αθλητικά επιτεύγματα. Οι πρωταθλήτριες ομάδες, πηγαίνουν στον Λευκό Οίκο, προκειμένου να δεχθούν τα συγχαρητήρια από τον εκάστοτε πρόεδρο. Κάτι τέτοιο όμως, δεν έγινε το 2017. Και αυτό γιατί ο Στεφ Κάρι αποφάσισε να αντισταθεί.

Οι Γουόριορς είχαν καταφέρει να φτάσουν με εντυπωσιακό μπάσκετ μέχρι την κορυφή του πρωταθλήματος. Ο Κάρι, ήταν ο απόλυτος ηγέτης αυτής της ομάδας. Ωστόσο, τίποτα δεν τον εμπόδισε από το να αντιδράσει στο να βρεθεί αυτός και οι συμπαίκτες του στον Λευκό Οίκο με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Όταν ήταν ο Μπαράκ Ομπάμα ο ισχυρός άνδρας των ΗΠΑ, οι «πολεμιστές» είχαν πάει κανονικά. Με τον Τραμπ όμως, υπήρχε μεγάλο θέμα και ένα μέρος της χώρας που δεν είχε σε εκτίμηση τις πολιτικές του πεποιθήσεις. 

Διαβάστε τι είχε πει ο Κάρι σχετικά με την απόφασή του:

«Δεν ανέχομαι τα πράγματα που λέει ο Τραμπ, όπως και εκείνα που δεν λέει. Mε τον να μην πάω στον Λευκό Οίκο θα δώσω έμπνευση για μια αλλαγή. Θέλω να περάσω ένα μήνυμα. Δεν νομίζω πως το να μην πάω στον Λευκό Οίκο θα κάνει τα πάντα καλύτερα, όμως αυτή είναι η ευκαιρία μου να πω κάποια πράγματα με την πράξη μου».

«Είναι σουρεαλιστικό… Δεν ξέρω γιατί αυτός ο άνθρωπος νιώθω την ανάγκη να στοχοποιεί κάποιους άλλους. Έχω μια ιδέα, αλλά είναι ανάρμοστο για έναν ηγέτη να ακολουθεί αυτό το δρόμο. Δεν λειτουργεί έτσι ένας πραγματικός ηγέτης. Είναι φανταστικό να βλέπω τόσο μεγάλη συμπαράσταση από αθλητές που ύψωσαν τη φωνή τους. Δεν προσπαθούμε να χωρίσουμε τη χώρα στα δύο, αλλά να τους ενώσουμε όλους και να μιλήσουμε για αγάπη, ενότητα και ισότητα.

Έχω παίξει γκολφ με τον πρόεδρο Ομπάμα. Είμαι βέβαιος πως για όσο διάστημα είναι η θητεία του νέου προέδρου, δεν θα πιούμε τσάι μαζί».



Πολλοί αθλητές πήραν το μέρος του Στεφ Κάρι και έγραψαν ότι είναι σωστή η κίνησή του να αρνηθεί να πάει η ομάδα του. Ο Στιβ Κερ (προπονητής των Γουόριορς), πήρε το μέρος του παίκτη του, μιας και είχε ήδη εκφράσει το πόσο κατά είναι με τις αποφάσεις που παίρνει στην πολιτική ηγεσία της χώρας ο Τραμπ.

Το ίδιο έγινε και με τον άλλο σταρ της ομάδας, τον Κέβιν Ντουράντ. Η αντίδρασή τους, με μπροστάρη πάντα τον Κάρι, έκανε τον πρόεδρο των ΗΠΑ να ακυρώσει την πρόσκλησή του και να μην δεχθεί τους Γουόριορς στον Λευκό Οίκο. Μία παράδοση που «έσπαγε» μετά από πάρα πολλά χρόνια.
Παναγιώτης Ραμαντάνης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0