Retro Stories

Ούτε… 11 μαχαιριές δεν ήταν ικανές να σταματήσουν τον Πολ Πιρς από το να παίξει και στα 82 παιχνίδια της σεζόν! (video)

Ούτε… 11 μαχαιριές δεν ήταν ικανές να σταματήσουν τον Πολ Πιρς από το να παίξει και στα 82 παιχνίδια της σεζόν! (video)

Ο Σεπτέμβριος του 2000 βρήκε τον Πολ Πιρς να… ακροβατεί μεταξύ ζωής και θανάτου. Η κακιά στιγμή μπορούσε να αποβεί μοιραία αλλά ο «Truth» όχι μόνο επέζησε από την σχεδόν θανατηφόρα επίθεση που δέχτηκε, αλλά αγωνίστηκε σε όλα τα παιχνίδια της κανονικής περιόδου στο NBA την ίδια σεζόν.

Το 2000 ήταν σίγουρα μία χρονιά που ο Πολ Πιρς θα θυμόταν για πάντα. Ο 22χρονος τότε παίκτης των Μπόστον Σέλτικς διένυε τις πρώτες του σεζόν ως το αστέρι – βαρόμετρο για την ομάδα που θα την καθοδηγούσε σε μία λαμπρή πορεία.

Το νεαρό της ηλικίας του σε συνδυασμό με την τεράστια αναγνώριση που βίωνε του «επέτρεπε» να ζει ως ροκ σταρ, όμως δεν του βγήκε σε καλό…

2707.webp

Στις 25 Σεπτεμβρίου, λίγες εβδομάδες πριν ξεκινήσει η 3η του σεζόν με τους Κέλτες, ο Πολ Πιρς βρέθηκε να περπατάει σε ένα πολύ λεπτό σκοινί ανάμεσα στην ζωή και τον θάνατο. Εκείνο το βράδυ διασκέδαζε μαζί με τον συμπαίκτη του, Τόνι Μπατί, σε ένα νυχτερινό κέντρο της Βοστώνης με όλα να δείχνουν πως κυλούν ομαλά, όπως σε κάθε έξοδο σε κλαμπ.

Η επιλογή όμως του «Truth» να προσεγγίσει κάποιες κοπέλες στο μαγαζί, λίγο έλειψε να αποβεί μοιραία. Ένας άντρας του επιτέθηκε χτυπώντας τον στο πίσω μέρος του κεφαλιού με αποτέλεσμα ο δύο μέτρα μπασκετμπολίστας να πέσει αβοήθητος. Όπως αποδείχθηκε αργότερα μία από τις γυναίκες είχε κάποιου είδους σχέση/ συγγένεια με αυτόν κι εκείνος ήθελε να «τιμωρήσει» τον Πιρς.

pierce.webp

Σα να μην έφτανε όλο αυτό, δύο ακόμη τύποι από τη… συμμορία του θύτη άρχισαν να γρονθοκοπούν τον αιμόφυρτο Πολ Πιρς με αποκορύφωμα ο ένας να τον μαχαιρώνει 11 (!) φορές, ακόμη κι αν εκείνος ήταν ανήμπορος να αντιδράσει.

Η κατάσταση είχε ξεφύγει και μάλιστα μία μαχαιριά εισχώρησε σε βάθος 7 ιντσών στο πληγωμένο του κορμί, λίγα χιλιοστά μακριά από την καρδιά του.

Μία λέξη μπορούσε μόνο να περιγράψει αυτή την τραγική πάνω απ’ όλα συνθήκη. «Τύχη». Είχε τραυματιστεί σοβαρά σε όλο του το σώμα, ενώ επιβαλλόταν να χειρουργηθεί στους πνεύμονες. Το άγχος του ήταν ένα, αν θα ζήσει και σε δεύτερο χρόνο αν θα μπορέσει να συνεχίσει στα επίπεδα του πρωταθλητισμού. Χρειαζόταν ένα θαύμα.

stabbing_pierce_speaks.jpg

Ο Πολ Πιρς όμως, αποφάσισε να… αψηφήσει τους νόμους της… φύσης και έπειτα από μερικές μόνο μέρες νοσηλείας πήρε εξιτήριο αποφασισμένος να γίνει ένας από τους καλύτερους «Κέλτες» που πέρασαν ποτέ από τη Βοστώνη. Και το έκανε!

Ο «Truth» όχι μόνο ήταν πανέτοιμος στην έναρξη της κανονικής περιόδου στο NBA το Νοέμβριο, παρά τον σοβαρότατο –σχεδόν θανατηφόρο- τραυματισμό του, αλλά δεν έχασε ούτε ένα από τα 82 παιχνίδια της χρονιάς καταγράφοντας μέσο όρο 25,3 πόντους και 6,4 ριμπάουντ ανά αγώνα!

«Αυτό το περιστατικό που βίωσα ήταν σαν την συνειδητοποίηση πως πρέπει πραγματικά να επικεντρωθώ στο μπάσκετ. Δεν θα έπρεπε να είμαι στους δρόμους ή να κυνηγάω κορίτσια ή να πηγαίνω στο κλαμπ. Είναι σαν, πραγματικά να έπρεπε απλώς να επανέλθω στο μπάσκετ», είχε δηλώσει ο αστέρας του NBA εξιστορώντας το συμβάν.

Καμιά φορά χρειάζεται ένα συνταρακτικό γεγονός για να σε επαναφέρει στην πραγματικότητα κι έτσι συνέβη και με τον Πολ Πιρς από εκείνο το σημείο κι έπειτα. Η επιτυχημένη πορεία του 10 φορές All Star και πρωταθλητή με τους Σέλτικς είναι γνωστή, αλλά μπορεί και να μην είχαμε την τύχη να την γνωρίσουμε ποτέ. Για λίγα μόλις χιλιοστά…

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0