Retro Stories

Εκατό νίκες στην Ευρώπη; Ο Ολυμπιακός το έκανε πρώτος και ο Καμπιάσο… έδειξε τον δρόμο (video)

Εκατό νίκες στην Ευρώπη; Ο Ολυμπιακός το έκανε πρώτος και ο Καμπιάσο… έδειξε τον δρόμο (video)

15 Σεπτεμβρίου 2016: Ο Εστεμπάν Καμπιάσο βρίσκει το δρόμο προς τα δίχτυα των Young Boys στη Βέρνη, «βάζοντας την υπογραφή του» στην 100η νίκη του Ολυμπιακού στην Ευρώπη. Ρεκόρ που ακόμα παραμένει… άπιαστο!  

Ο Ολυμπιακός σε λίγες ημέρες θα ξεκινήσει τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις στους ομίλους του Europa League, υποδεχόμενος τη Φράιμπουργκ στην πρώτη αγωνιστική (21/9).

Μία από τις πιο αξέχαστες πρεμιέρες στα groups αυτής της διοργάνωσης, ήταν εκείνη κόντρα στους Γιανγκ Μπόις, όταν οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ένα ταξίδι που έφτασε μέχρι τη φάση των «16».

Σήμερα (15/9) συμπληρώνονται επτά χρόνια από μια αναμέτρηση -ορόσημο στην ιστορία των Πειραιωτών, με τον Ολυμπιακό να «σπάει το φράγμα» των 100 νικών, εκτός των ελληνικών συνόρων.

Οι παίκτες του Πάουλο Μπέντο πήγαν στην Ελβετία για να αναμετρηθούν με έναν εντελώς άγνωστο αντίπαλο. Ποτέ ξανά οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν έρθει αντιμέτωποι με τους Γιανγκ Μπόις. Η εμφάνιση της ομάδας δεν ήταν η καλύτερη δυνατή. Πολλοί δεν βρίσκονταν σε καλό βράδυ, ωστόσο, ένας από αυτούς ήταν ο «λυτρωτής».

Ο Εστεμπάν Καμπιάσο πήρε προσωπικά την υπόθεση νίκη και στο 41ο λεπτό, βρήκε δίχτυα ύστερα από άψογη συνεργασία με τον Ιντέγε κάνοντας το τελικό 0-1.

Η εμφάνιση της ομάδας εκείνο το βράδυ μπορεί να μην ήταν η αναμενόμενη, ωστόσο επρόκειτο για μία μεταβατική για τον Ολυμπιακό περίοδο μετά την αποχώρηση του Μάρκο Σίλβα. Οι παίκτες με αφετηρία αυτό το παιχνίδι κατάφεραν να «δέσουν» στη συνέχεια φτάνοντας μέχρι και τους «16».

Η Μπεσίκτας ήταν αυτή που στην πορεία απέκλεισε τους Πειραιώτες από την συνέχεια στη διοργάνωση, μετά από ένα εφιαλτικό 4-1 στην Κωνσταντινούπολη.

Η νίκη της 15ης Σεπτεμβρίου στη Βέρνη ήταν μόλις η έβδομη ευρωπαική εκτός έδρας που είχε πετύχει ο σύλλογος σε διάστημα μίας δεκαετίας. Μπορεί ο αριθμός των γκολ που σημείωσαν εκείνο το βράδυ οι «ερυθρόλευκοι» να μην λέει τίποτα, ωστόσο ο Καμπιάσο όταν σκόραρε δεν χάριζε απλά στην ομάδα του μία νίκη, αλλά και ένα ρεκόρ που κανένας άλλος ελληνικός σύλλογος δεν έχει καταφέρει ακόμα να «σπάσει».

Βασιλική Μπαρτζιώτη

www.bnsports.gr

  

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0