Retro Stories

Όταν αφήνεις... πίσω τους Μέσι και Κριστιάνο, κάτι κάνεις καλά: Ο MVP του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου το 2012, ήταν δίκαια ο Ινιέστα

Όταν αφήνεις... πίσω τους Μέσι και Κριστιάνο, κάτι κάνεις καλά: Ο MVP του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου το 2012, ήταν δίκαια ο Ινιέστα
Ο Ισπανός που κατάφερε να αφήσει πίσω του τους Κριστιάνο και Μέσι και να βγει κορυφαίος παίκτης στην Ευρώπη.

Ήταν 30 Αυγούστου το 2012, όταν ο Αντρές Ινιέστα φρόντισε να «βάλει» ένα πλατύ χαμόγελο στο πρόσωπό του. Αυτό γιατί, στην κλήρωση για τους ομίλους του Champions League, βραβευόταν ως ο κορυφαίος παίκτης στην Ευρώπη για τη σεζόν 2011-2012. Μία χρονιά που σίγουρα θα έχει να θυμάται.

Η Μπαρτσελόνα, αλλά και η Ισπανία, είχαν ένα καταπληκτικό σύνολο ποδοσφαιριστών εκείνα τα χρόνια. Αλλά συνδετικά κρίκος σε άμυνα και επίθεση, ήταν ένας παίκτης στη μεσαία γραμμή. Ένα «8αρι» που για πολλούς είναι το κορυφαίο που έχει περάσει στο Παγκόσμιο Ποδόσφαιρο.

Ο λόγος για τον Αντρέ Ινιέστα. Τη σεζόν 2011-2012, σίγουρα δεν είχε τις περισσότερές του επιτυχίες με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα. Αυτό γιατί στη La Liga οι «μπλαουγκράνα» βγήκαν δεύτεροι, ενώ στο Champions League αποκλείστηκαν στα ημιτελικά. Ωστόσο, είχαν κατακτήσει το Sup Cup Ευρώπης και Ισπανίας, το τρόπαιο της καλύτερης ομάδας του κόσμου, αλλά και το κύπελλο Ισπανίας.

Στο Super Cup Ισπανίας, είχε βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα ο Ινιέστα, ενώ στο Champions League, είχε βάλει ένα κρίσιμο γκολ στα ημιτελικά με την Τσέλσι, το οποίο βέβαια δεν είχε βοηθήσει βέβαια την ομάδα του να πάρει την πρόκριση στον μεγάλο τελικό (είχε βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα και κόντρα στη Μίλαν στα προημιτελικά). Κανείς όμως δεν ξεχνάει το υπέροχο γκολ που είχε βάλει κόντρα στη Βικτόρια Πλζεν στους ομίλους της διοργάνωσης.

Στο πρωτάθλημα και σε ένα ματς με τη Μαγιόρκα, είχε ολοκληρωθεί ένα φανταστικό σερί που είχε με την Μπαρτσελόνα, το οποίο ήταν 51 παιχνίδια αήττητος στη La Liga. Ο Ινιέστα βρισκόταν σε μία εντυπωσιακή χρονιά και κανείς δεν μπορούσε να το αρνηθεί.

Βέβαια, για να πάρει το βραβείο του κορυφαίου παίκτη στην Ευρώπη και να αφήσει πίσω του τους Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι, που εκείνα τα χρόνια τα... σαρώνανε όλα, χρειάστηκε τη «βοήθεια» του EURO. Ο Ισπανός μέσος, ήταν ο MVP της διοργάνωσης και ένας από τους λόγους που η «φούριας ρόχας» έφτασε μέχρι την κατάκτηση του τροπαίου.

Ο Ινιέστα είχε γίνει το βράδυ της 30ης Αυγούστου του 2012, ο πρώτος (και μοναδικός μέχρι τώρα) Ισπανός, που κατακτούσε το βραβείο του καλύτερου παίκτη στην Ευρώπη. Αυτό από μόνο του, λέει πολλά για το ταλέντο του και την ποιότητά του. Γιατί σίγουρα, ήταν το κάτι άλλο να βλέπεις τον ίδιο να αγωνίζεται.

Παναγιώτης Ραμαντάνης

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0