Retro Stories

ΠΑΟΚ, κάν' το απέναντι στη Χαρτς, όπως η ΑΕΚ το 2006! (video)

ΠΑΟΚ, κάν' το απέναντι στη Χαρτς, όπως η ΑΕΚ το 2006! (video)
 Η Χαρτς έχει 17 ολόκληρα χρόνια να αντιμετωπίσει ελληνική ομάδα σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, αλλά σίγουρα θυμάται ακόμη το «στραπάτσο» που της επιφύλασσε η ΑΕΚ! Μία βραδιά-οδηγό για τον ΠΑΟΚ (24/08, 21:45), αν και δεν θα έλεγε «όχι», σε μία νίκη με λιγότερες... συγκινήσεις από αυτές του 2006!
Σχετικά Άρθρα
 
Η μία ευρωπαϊκή βραδιά με την άλλη, δεν συγκρίνονται. Ένα σπουδαίο «διπλό» στη Σκωτία, δεν μπαίνει στο ίδιο ζύγι με μία πρόκριση χάρις σε δύο γκολ στις καθυστερήσεις, στο πρώτο ευρωπαϊκό ματς της ΑΕΚ, στο νέο της γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Πόσω μάλλον μετά τα όσα προηγήθηκαν αυτού.
 
Τα γκολ των Αραούχο και Βίντα στις καθυστερήσεις, όμως, σε συνδυασμό με την πρώτη «μάχη» του ΠΑΟΚ στα Play Off του Europa Conference League, επανέφεραν στη μνήμη ένα μεγάλο ευρωπαϊκό βράδυ της ΑΕΚ, το καλοκαίρι του 2006. 
 
Αντίπαλός της; Η αποψινή του ΠΑΟΚ, που ξανασυναντά ελληνική ομάδα σε διοργάνωση της UEFA, μετά από 17 χρόνια: η Χαρτς!

χαρτς_αεκ_2.jpg 

Στις 9 Αυγούστου του 2006, η ΑΕΚ μετέβη στη Σκωτία, στο γήπεδο Μάρεϊφιλντ, για το πρώτο ματς με τη Χαρτς, των Φύσσα και Καρυπίδη, στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League
 
Έχασε σωρεία ευκαιριών να βρει δίχτυα, έμεινε πίσω στο σκορ στο 62', απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα στο 66' λόγω της αποβολής του Αγκουιάρ και με τα γκολ των Καπετάνου (89') και Λυμπερόπουλου (90+2'), έστω κι αν το δεύτερο χρεώθηκε ως αυτογκόλ, έφυγε με ένα σπουδαίο «διπλό». 
 
Για την ακρίβεια, δεν θα ήταν υπερβολή να ειπωθεί πως «πάτησε» με το 1.5 πόδι στους ομίλους του Champions League, μιας και ο 3ος γύρος τότε, ήταν ο τελευταίος των προκριματικών της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ, βρισκόταν σε ισχύ.
 
Ο συγκεκριμένος στόχος για τη διοίκηση του Ντέμη Νικολαΐδη, που «έκλεινε» μόλις δύο χρόνια εκείνο το καλοκαίρι, ήταν πρωτεύων. Άλλωστε, ο σύλλογος ακόμη προσπαθούσε να ορθοποδήσει οικονομικά και η παρουσία στους «χρυσοφόρους» ομίλους, θα ήταν μία μεγάλη ανάσα. Εν τέλει, η αποστολή εξετελέσθη στις 23 Αυγούστου στο ΟΑΚΑ.


Η Χαρτς έμεινε με εννέα παίκτες, μετά τις αποβολές των Μπρελιέ (30') και ΜακΚαν (63'), και από εκεί και πέρα, ανέλαβαν δράση οι Ζούλιο Σέζαρ και Λυμπερόπουλος, «καθαρίζοντας» το ματς και την πρόκριση, μέσα σε επτά λεπτά!
 
Ο πρώτος σκόραρε δις (79', 86'), ο δεύτερος μία φορά (82') και με συνολικό σκορ υπέρ της 5-1, η ΑΕΚ πήρε το «εισιτήριο» για τους ομίλους.


Εκεί, έζησε ένα από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά βράδια της ιστορίας της, αναγκάζοντας τη Μίλαν των μεγάλων αστέρων να της υποκλιθεί, ενώ νωρίτερα, νικώντας τη Λιλ, κατέγραψε την πρώτη νίκη της ιστορίας της στη φάση των ομίλων του Champions League.


Το φινάλε, όμως, ήταν πικρό. Η ισοπαλία απέναντι στην Άντερλεχτ, σε συνδυασμό με το τεράστιο «διπλό» της Λιλ μέσα στο Σαν Σίρο, διαμόρφωσε την τελική απόσταση του ενός βαθμού ανάμεσα στις δύο ομάδες.
 
Η Λιλ προκρίθηκε, η ΑΕΚ συνέχισε στο Κύπελλο UEFA, όπου και αποκλείστηκε από την Παρί Σεν Ζερμέν, μετά από δύο ήττες με το ίδιο σκορ (2-0).




Φάνης Τσοκανάς

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0