Retro Stories

ΑΕΚ: Το τελευταίο ευρωπαϊκό ματς στη Νέα Φιλαδέλφεια και το «βιβλίο» που ξανανοίγει! (video)

ΑΕΚ: Το τελευταίο ευρωπαϊκό ματς στη Νέα Φιλαδέλφεια και το «βιβλίο» που ξανανοίγει! (video)

Χρειάστηκε να περάσουν περισσότερα από 20 χρόνια, αλλά τα μεγάλα ευρωπαϊκά ραντεβού της ΑΕΚ, επιστρέφουν στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ποιο ήταν, όμως, το τελευταίο από αυτά;

Σχετικά Άρθρα
Ώρα Champions League για την ΑΕΚ, ώρα Ευρώπης και πάλι στη Νέα Φιλαδέλφεια. Πέρασαν 20 ολόκληρα χρόνια και έξι μήνες, από το τελευταίο ευρωπαϊκό ματς της «Ένωσης» στη φυσική της έδρα, αλλά αρχής γενομένης από το πρώτο ματς κόντρα στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ (08/08, 21:45), στο πλαίσιο του 3ου προκριματικού γύρου του Champions League, ανοίγεται ένα νέο κεφάλαιο.

Η OPAP Arena ανοίγει τις θύρες της, για το πρώτο μεγάλο ευρωπαϊκό ραντεβού της ΑΕΚ σε αυτήν, και παράλληλα, δίνεται η αφορμή για ένα flashback στο τελευταίο ευρωπαϊκό ματς της «Ένωσης» στη Νέα Φιλαδέλφεια.

αεκ_2003.jpg

Ήταν 27 Φεβρουαρίου του 2003, όταν η ΑΕΚ υποδέχθηκε τη Μάλαγα στο Νίκος Γκούμας, για τη ρεβάνς του μεταξύ τους ζευγαριού, στη φάση των «16» του Κυπέλλου UEFA.

Το 0-0 του πρώτου ματς στην Ισπανία, είχε δημιουργήσει υψηλές προσδοκίες, για πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Άλλωστε, η ΑΕΚ ερχόταν από την ιστορική επίδοσή της στους ομίλους του Champions League, όπου αποκλείστηκε αήττητη, μετά από έξι ισοπαλίες, σε ένα γκρουπ με Ρεάλ Μαδρίτης, Ρόμα και Γκενκ.

Παράλληλα, στη φάση των «32» του Κυπέλλου UEFA, είχε αποκλείσει εμφατικά τη Μακάμπι Χάιφα.





Απόλυτα λογικά, εκείνο το βράδυ Πέμπτης, κόπηκαν 16.047 εισιτήρια, με το συνολικό αριθμό θεατών να ανέρχεται στις 24.000! Η εξέλιξη, ωστόσο, δεν ήταν καλή. Για την ακρίβεια, άφησε τη «γεύση» ενός... τσάμπα αποκλεισμού.

Μία άστοχη έξοδος του Διονύση Χιώτη στο 26ο λεπτό, έδωσε την ευκαιρία στον Αντόνιο Σάντσες να κάνει το 1-0 για τους Ισπανούς. Σκορ που παρέμεινε έως το τελευταίο σφύριγμα.

Η ενδεκάδα της ΑΕΚ σε εκείνο το ματς:

AEK (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Χιώτης, Μπορμπόκης, Κωστένογλου (78’Κωνσταντινίδης), Ράιτ, Κασάπης, Ζαγοράκης, Μαλαδένης, Τσιάρτας (68’ Πετκοφ), Γεωργάτος (46’ Ιβιτς), Λάκης, Νικολαΐδης.



Κάπως έτσι, η τελευταία ευρωπαϊκή «γεύση» από τη Νέα Φιλαδέλφεια, έστω κι αν κανείς δεν φανταζόταν πως θα περνούσαν είκοσι ολόκληρα χρόνια έως την επόμενη, ήταν πικρή.

Τα δεδομένα για την ΑΕΚ, όμως, άλλαξαν και πλεόν, στο νέο της «σπίτι», έχει όλα όσα χρειάζεται για να ζήσει σπουδαίες βραδιές εκτός συνόρων, ξανά, όπως άλλοτε, γράφοντας «χρυσές» σελίδες αγωνιστικών επιτυχιών. Με την ελπίδα πως το πρώτο της ματς απέναντι στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, θα είναι η αφετηρία.

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0