Retro Stories

Νέιτ Θέρμοντ: Ο κύριος Quadruple-double είχε δύσκολη δουλειά αλλά... έπρεπε να την κάνει

Νέιτ Θέρμοντ: Ο κύριος Quadruple-double είχε δύσκολη δουλειά αλλά... έπρεπε να την κάνει

17 Ιουλίου 2016: Ο NBAer, Νέιτ Θέρμοντ, έχασε τη μάχη με τη λευχαιμία και σε ηλικία 74 ετών έφυγε από τη ζωή. Το BN Sports με αφορμή την επέτειο του θανάτου του κάνει μία αναδρομή στο παιχνίδι του θρυλικού σέντερ που έμελλε να «γράψει» ιστορία.

O «Nate the Great», όπως τον αποκαλούσαν, αγωνίστηκε για 11 σεζόν στο Σαν Φρανσίσκο για λογαριασμό των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς και έκλεισε την πολύκροτη καριέρα του στους Κλίβελαντ Καβαλίερς. Οι δύο ομάδες απέσυραν την φανέλα του με το νούμερο 42, όταν εκείνος αποφάσισε να αποχωριστεί τα παρκέ, όμως η μοναδική χρονιά που βρέθηκε στους Σικάγο Μπουλς ήταν κι αυτή που άφησε… εποχή.

nate.png

Ήταν 18 Οκτωβρίου του 1974, όταν ο Νέιτ Θέρμοντ έκανε το ντεμπούτο του με την φανέλα των «ταύρων» μετά από 11 σεζόν στους Ουόριορς. Πως να την ξεχάσει αυτή τη μέρα που σηματοδότησε ίσως το πιο πετυχημένο ντεμπούτο σε ομάδα στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού;

Αφού το κοινό του Σικάγο τον υποδέχτηκε με περίσσιο ενθουσιασμό καθώς έκανε για πρώτη φορά την είσοδο του στο γήπεδο, ο 7 φορές All Star αποφάσισε πως εκείνη ήταν η μέρα που θα «έγραφε» ιστορία.

Σκοράροντας 22 πόντους, μαζεύοντας 14 ριμπάουντ, μοιράζοντας 13 ασίστ και κάνοντας 12 (!) μπλοκ, έγινε ο πρώτος παίκτης στον «μαγικό» κόσμο του NBA που έφτασε αριθμούς quadruple-double.

neit.png

Το ιστορικό αυτό παιχνίδι ήταν κόντρα στους Ατλάντα Χοκς, όπου οι Μπουλς επικράτησαν με 120-115 στην παράταση. Μπορεί ο «Nate the Great» να χρειάστηκε κάτι παραπάνω από 48 λεπτά, για την ακρίβεια 53’, για να κάνει αυτό το ρεκόρ, όμως όχι μόνο έφτασε αυτά τα απίστευτα νούμερα αλλά και κυριαρχώντας στο «ζωγραφιστό» και στις δύο πλευρές του παρκέ οδήγησε την ομάδα του στην ανατροπή και τελικά στη νίκη.

nate-thurmond-nba.jpg

«Δεν έχω δει ποτέ τον Νέιτ να παίζει καλύτερα και νομίζω ότι ξέρω γιατί», είχε πει ο πρώην συμπαίκτης του στους Ουόριορς, Κλάιντ Λι, «Οι φανς τον στήριξαν από την αρχή δίνοντας του ώθηση. Δεν εκτίμησαν πόσο καλός σέντερ είναι όλα αυτά τα χρόνια στο Σαν Φρανσίσκο. Όταν έλαβε αυτήν την υποδοχή πριν ξεκινήσει το παιχνίδι μπορείς να δεις ότι τον εμψύχωσε και σήκωσε στις ‘πλάτες’ του τους Μπουλς».


Ο κορυφαίος σέντερ έκανε την αρχή με ένα ρεκόρ που ελάχιστοι έχουν καταφέρει να… αγγίξουν μετά από αυτόν.  Μπορεί να μην αγωνίστηκε για καιρό με τους Μπουλς όμως οι φίλοι της ομάδας θα τον θυμούνται γι’ αυτή την σπουδαία εμφάνιση. Η καριέρα του έκλεισε με το να ψηφίζεται ανάμεσα στους καλύτερους 50 παίκτες στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, αλλά και να εντάσσεται στο Hall Of Fame της τάξης του 1985.

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0