Retro Stories

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 73-38: Η αλησμόνητη 35άρα που κανένας «ερυθρόλευκος» δεν θέλει να ξεχάσει (video)

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 73-38: Η αλησμόνητη 35άρα που κανένας «ερυθρόλευκος» δεν θέλει να ξεχάσει (video)

Η 19η Μαΐου είναι σίγουρα μία μέρα που φέρνει ευχάριστες αναμνήσεις στους φίλους του Ολυμπιακού, όχι όμως σε αυτούς του Παναθηναϊκού.

Ήταν 19 Μαΐου το 1996 όταν ο Ολυμπιακός έφτασε στην τέταρτη συνεχόμενη κατάκτηση πρωταθλήματος και όγδοη στην ιστορία του. Βέβαια, είχε φροντίσει να το κάνει αυτό με τον πιο εμφατικό τρόπο, μιας και είχε επικρατήσει του Παναθηναϊκού με 73-38.

Ένα αποτέλεσμα το οποίο μέχρι και σήμερα επισκιάζει τους «πράσινους», μιας και πρόκειται για τη μεγαλύτερη διαφορά πόντων που έχουμε δει στην Α1 σε ντέρμπι «αιωνίων». Οι δύο ομάδες ήταν στο 2-2 και έμενε ένα παιχνίδι το οποίο διεξήχθη στο ΣΕΦ.

Ποιος θα περίμενε όμως όμως ότι αυτό το αποτέλεσμα θα ερχότανε λίγο μετά την κατάκτηση της Euroleague από τον Παναθηναϊκό; Το «τριφύλλι» μόλις είχε φτάσει στην κατάκτηση της Euroleague, καθώς είχε επικρατήσει της Μπαρτσελόνα με 67-66.



Αυτό ήταν και το πρώτο ευρωπαϊκό του Παναθηναϊκού, με τους φίλους της ομάδας να κάνουν «τη νύχτα μέρα» μετά από αυτό το σπουδαίο επίτευγμα.

Στο ματς του Φαλήρου πάντως, οι πρωταθλητές Ευρώπης, έμοιαζαν... «χαμένοι» από την πολύ μεγάλη τους επιτυχία επί της Μπαρτσελόνα. Κόντρα στον Ολυμπιακό, υπήρχε και η απουσία του Ντομινίκ Γουίλκινς, ο οποίος χωρίς να έχει κάνει γνωστό τον λόγο, είχε αποχωρεί για τις ΗΠΑ λίγες ώρες πριν από το τζάμπολ του ματς.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν φροντίσει από την αρχή να δείξουν το πόσο αποφασισμένοι ήταν για το θετικό αποτέλεσμα. Το προβάδισμα ήταν αρκετά μεγάλο, με το ημίχρονο να λήγει 45-23 για τους γηπεδούχους.

Το τελικό 73-38 είχε βρει τον Ολυμπιακό να έχει πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων (Ρίβερς, Τάρτλατς, Νάκιτς, Μπέρι, Σιγάλας) , ενώ από πλευράς Παναθηναϊκού, μόνο ο Αλβέρτης είχε ξεχωρίσει με 10. Οι Πειραιώτες έστησαν πάρτι μετά το ματς, όχι μόνο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά και για την πολύ μεγάλη νίκη κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλό τους.

Ολυμπιακός (Ιωαννίδης): Μπακατσιάς 3, Σιγάλας 10, Μπέρι 10, Νάκιτς 12, Φασούλας 8, Τόμιτς, Τάρλατς 14, Ρίβερς 16

Παναθηναϊκός (Μάλκοβιτς): Αλβέρτης 10, Σοκ 3, Κούουσμα 2, Οικονόμου 6, Γιαννάκης 6, Βράνκοβιτς 5, Σταυρακόπουλος 4, Πετσάρσκι 2



Παναγιώτης Ραμαντάνης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0