Retro Stories

Η Θεσσαλία στο πόδι για χάρη της ΑΕΛ: «Κούπα» στις 5 Μαΐου και όλοι στο δρόμο! (video)

Η Θεσσαλία στο πόδι για χάρη της ΑΕΛ: «Κούπα» στις 5 Μαΐου και όλοι στο δρόμο! (video)

Πέρασαν 16 χρόνια από την ημέρα που η ΑΕΛ στέφθηκε Κυπελλούχος Ελλάδας και το BN Sports θυμάται της πορεία των «βυσσινί» ως την κατάκτηση του τροπαίου.

Πρόκειται αναμφίβολα για μία από τις πιο ιστορικές στιγμές για την πόλη της Λάρισας. Σαν σήμερα, 5 Μαΐου το 2007, η ΑΕΛ κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας κόντρα στον Παναθηναϊκό. Με αφορμή αυτό, το BN Sports κάνει μία αναδρομή στο παρελθόν και θυμάται τα όσα συνέβησαν μέχρι να σηκώσει ο Νίκος Νταμπίζας το τρόπαιο στον ουρανό του Πανθεσσαλικού.

Το ταξίδι της ΑΕΛ ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2006 στην Κομοτηνή όπου η ομάδα του Γιώργου Δώνη επικράτησε με 3-1 του Πανθρακικού για τον τρίτο γύρο της διοργάνωσης. Εκεί ο Νταμπίζας έλαμψε καθώς, ακολουθώντας τους Γκαλίτσιο και Καλαντζή, βρήκε δίχτυα και βοήθησε την ΑΕΛ να φτάσει στον θρίαμβο.

Αυτό μάλιστα ήταν και το μοναδικό γκολ που σημείωσε εκείνη τη χρονιά, ως στόπερ άλλωστε δεν ήταν και το… φόρτε του να σκοράρει, ωστόσο αποτέλεσε επίσης και το ξεκίνημα ενός ονείρου που έγινε πραγματικότητα.

Στη συνέχεια στον δρόμο της ΑΕΛ εμφανίστηκε ο ΟΦΗ, απέναντι στον οποίο έμεινε αήττητη. Το 1-1 του πρώτου αγώνα στο Ηράκλειο, ήταν μόνο η αρχή για το τι έμελλε να γίνει στο ματς της Λάρισας. Εκεί οι γηπεδούχοι δεν είχαν κανένα θέμα να πάρουν τη νίκη -ξανά- με 3-1, τον Ιανουάριο της επόμενης χρονιάς, και ταυτόχρονα το εισιτήριο για την προημιτελική φάση.

Με την ίδια άνεση ξεπεράστηκε επίσης τόσο το εμπόδιο της Κέρκυρας (0-0, 2-0), ενώ ακόμη πιο εύκολα «πέρασε» και τον ΠΑΣ Γιάννινα στον ημιτελικό (2-0 αμφότερα τα ματς). Και κάπου εκεί είχε φτάσει η ώρα του τελικού όπου η ΑΕΛ θα έβρισκε απέναντί της τον Παναθηναϊκό.

Ο αγώνας προγραμματίστηκε για τις 5 Μαΐου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και οι φίλαθλοι αμφότερων των ομάδων προετοιμάζονταν για το μεγάλο ραντεβού. Κάπου εδώ πρέπει να σημειωθεί πως μόλις λίγες ημέρες νωρίτερα οι δυο τους «μάχονταν» σε μια αναμέτρηση άκρως σημαντική για την παραμονή των Θεσσαλών στην πρώτη κατηγορία.

Στο στάδιο έδωσαν το «παρών» 16.000 θεατές (από 8.000 η κάθε ομάδα) και το… θέαμα ξεκίνησε από νωρίς! Στο 2ο μόλις λεπτό ο Γιόζεφ Κόζλεϊ κατάφερε να δώσει προβάδισμα στους «βυσσινί» με εξαιρετική κεφαλιά, έπειτα από εκτέλεση φάουλ.

Οι «πράσινοι» με τη σειρά τους άργησαν αλλά μείωσαν το σκορ με εύστοχο πέναλτι του Δημήτρη Παπαδόπουλου μια ανάσα πριν την ανάπαυλα (44’) κι εκεί το ματς πήρε φωτιά! Τελικά ο Ανρί Αντσουέ αποτέλεσε τον ήρωα για την ομάδα του καθώς στο 82’ βγήκε σε τετ α τετ με τον Πιερ Εμπέντε, τον νίκησε και έστεψε την ΑΕΛ κυπελλούχο.

Φυσικά το τρόπαιο δεν θα μπορούσε να σηκώσει στην απονομή κανείς άλλος, πέραν από τον ίδιο τον αρχηγό της ομάδας. Ο Νίκος Νταμπίζας ήταν εκείνος που έδωσε το σύνθημα για τους πανηγυρισμούς σε μία ολόκληρη πόλη που ζει μονάχα για μία ομάδα, την ΑΕΛ.

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0