Retro Stories

Οι «οβίδες» του Ρομπέρτο Κάρλος για τη συμπλήρωση 50 χρόνων ζωής του!

Οι «οβίδες» του Ρομπέρτο Κάρλος για τη συμπλήρωση 50 χρόνων ζωής του!

Τα 50 είναι τα πιο γλυκά. Έτσι θέλουμε να πιστεύουμε για τον Ρομπέρτο Κάρλος, για τον οποίο βέβαια η λέξη… γλυκιά, δεν αρμόζει. Διέθετε ένα πόδι-γρανίτη. Φάουλ, σουτ, γκολ. Απόλαυση ο Βραζιλιάνος. Ένα από τα κορυφαία μπακ όλων των εποχών συμπληρώνει στις 10 Απριλίου τα 50 χρόνια ζωής του.

Γεννημένος στις 10 Απριλίου του 1973 στο Σάο Πάολο, ο Ρομπέρτο Κάρλος, έκανε ένα ποδοσφαιρικό «ταξίδι» από το 1991 και την Ουνιάο Σάο Ζοάο της Βραζιλίας, μέχρι το 2012 και την ρωσική Ανζί, όντας ο αμυντικός με τα πιο… «αφύσικα» γκολ. Με ενδιάμεσους σταθμούς-ορόσημα την Ίντερ (1995-1996) και την Ρεάλ Μαδρίτης (1996-2007), ο Βραζιλιάνος… απογείωσε τη θέση του αριστερού μπακ και την εκτόξευσε στη συνείδηση των φίλων του αθλήματος. Ο Ρομπέρτο Κάρλος γίνεται πάνω στην ημέρα 50 ετών και είναι ευκαιρία να θυμηθούμε 5+1 στιγμές του.

Το γκολ που αψήφησε κάθε νόμο της φυσικής

Καλοκαίρι 1997, Λιόν. Σε ένα τουρνουά «προθέρμανση», ένα χρόνο πριν το Μουντιάλ του 1998, Βραζιλία, Γαλλία, Ιταλία, και Αγγλία, συμμετέχουν στην πιο ξεχασμένη διοργάνωση της ιστορίας, ωστόσο ο Ρομπέρτο Κάρλος, «ήρθε» να μας δώσει έναν λόγο για να την θυμόμαστε. Το γκολ του απέναντι στους «τρικολόρ», αφού πρώτα αψήφησε όλους τους νόμους της Φυσικής, στη συνέχεια πέρασε στην… αιωνιότητα, με την εικόνα να μιλά από μόνη της.

Η σέντρα που κατέληξε γκολ, ή μία έμπνευση της στιγμής

Φεβρουάριος 1998, Τενερίφη. Για το θεσμό του Κυπέλλου Ισπανίας, η Ρεάλ Μαδρίτης ταξιδεύει στην έδρα της Τενερίφης, με τον Ρομπέρτο Κάρλος να σκοράρει από την... τελική γραμμή του γηπέδου και τους συμπαίκτες του αναρωτιούνται αν σέντραρε προς το μέρος τους ή όχι.

Γκολ (ξανά) από φάουλ, απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο

Φεβρουάριος 2000, Μαδρίτη. Δεν θα μπορούσε να μη βάλει την πινελιά του στην μεγάλη νίκη της «Βασίλισσας», απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Ένα γκολ, που άνοιξε το δρόμο για μία άνετη επικράτηση με 3-0.

Η ιστορικότερη σέντρα του Champions League

Μάιος 2002, Γλασκώβη. Σε ένα από τα γκολ που θα δεσπόζει πάντα στα βίντεο με τα καλύτερα του Champions League, ο Βραζιλιάνος, είναι αυτός που «σερβίρει» στον Ζινεντίν Ζιντάν, για το προβάδισμα και εν τέλει για την κούπα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Δεν θα μπορούσε να λείπει από το ταξίδι στην κορυφή του κόσμου

Ιούνιος 2002, Νότια Κορέα. Ο Ρομπέρτο Κάρλος, με άλλη μία από τις χαρακτηριστικές εκτελέσεις φάουλ του, ανοίγει το σκορ, απέναντι στην Κίνα, στην δεύτερη αγωνιστική, του τρίτου ομίλου της διοργάνωσης.

«Τερματοφύλακας» απέναντι στον Ολυμπιακό

Οκτώβριος 1999, Μαδρίτη. Τελευταία, αλλά όχι ασήμαντη στιγμή, του Βραζιλιάνου θρύλου, είναι αυτή που πολλοί Έλληνες φίλαθλοι, κυρίως του Ολυμπιακού, θα θυμούνται, καθώς με το αριστερό του χέρι σταμάτησε σαν άλλος… Κασίγιας, το σουτ του Σίνισα Γκόγκιτς.

Γιάννης Νικολόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0