Retro Stories

«Όπως τότε...»: Η πρώτη «επιστροφή» Ρεχάγκελ στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας, για να σμίξει με τα χρυσά παιδιά του 2004

«Όπως τότε...»: Η πρώτη «επιστροφή» Ρεχάγκελ στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας, για να σμίξει με τα χρυσά παιδιά του 2004
Είχαν περάσει έντεκα χρόνια από το έπος της Πορτογαλίας, αλλά ένα φιλικό στην Κύπρο, έγινε η αφορμή, ώστε ο Ότο Ρεχάγκελ και οι «ήρωες» της Εθνικής Ελλάδας του 2004, να ξανασμίξουν.
Σχετικά Άρθρα
Η πορεία προς την κορυφαία στιγμή στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, δεν ξεκίνησε στα γήπεδα της Πορτογαλίας. Ίσως ήταν πιο δόκιμο να οριστεί ως αφετηρία, η ανάληψη του «γαλανόλεκου» πάγκου από τον Ότο Ρεχάγκελ, το καλοκαίρι του 2001. Με τα «ηνία» της Εθνικής Ελλάδας στα δικά του χέρια και μία «χρυσή» φουρνιά ποδοσφαιριστών στη διάθεσή του, στις 4 Ιουλίου του 2004 ήρθε η «κορύφωση», αφού πήρε σάρκα και οστά ένα από τα ομορφότερα παραμύθια στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Ειδικά αν είσαι Έλληνας.

Όσα βίωσε αυτή η παρέα πριν το EURO 2004, αλλά κυρίως κατά τη διάρκεια αυτού, δημιούργησαν άλλους δεσμούς ανάμεσα τους. Παρότι ο «αρχιτέκτονας» της τότε επιτυχίας, αλλά και της παρουσίας τόσο στο EURO 2008, αλλά και στο δεύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο της ιστορίας μας εν έτει 2010, αποχώρησε εξι χρόνια μετά την κατάκτηση του EURO 2004 από την θέση του προπονητή της Εθνικής Ελλάδας, χρειάστηκε να περάσουν έντεκα, για να ξαναβρεθούν όλοι μαζί στα γήπεδα.

Αφορμή; Ένα φιλικό με την εθνική ομάδα της Κύπρου (αυτήν του 2004) την 1η Απριλίου του 2015 στο ΓΣΠ της Λευκωσίας.

ελλαδα-κυπρος-2014.png

Το ματς έγινε μπροστά σε ένα κοινό περίπου 6.000 ανθρώπων, με πρωτοβουλία του τότε Ευρωβουλευτή και αρχηγού της Εθνικής Ελλάδας το 2004, Θεόδωρου Ζαγοράκη, και της Ευρωβουλευτού της Κύπρου, Ελένης Θεοχάρους.

Ο Ότο Ρεχάγκελ έδωσε το «παρών», με τον Γιάννη Τοπαλίδη στο πλευρό του. Όπως τότε...

Αυτομάτως, «ξύπνησαν» μνήμες από το καλοκαίρι του 2004. Τα χρόνια είχαν περάσει φαινόταν στα πρόσωπα των τότε πρωταγωνιστών, αλλά τι σημασία είχε; Το χαμόγελο του Χαριστέα όταν σκόραρε παρέμενε ίδιο. Ο Καραγκούνης «κατάπινε» χιλιόμετρα με την ίδια διάθεση. Ο Δέλλας «δέσποζε» στο κέντρο της άμυνας.

a7_1.jpg

Στο αγωνιστικό κομμάτι, αν και πέρασε σε δεύτερη μοίρα, η Εθνική Ελλάδας του 2004 επικράτησε με σκορ 6-1, σε ένα ματς που είχε δύο 35λεπτα ημίχρονα.

Ο Άγγελος Χαριστέας βρήκε δίχτυα μόλις στο 6ο λεπτό, ενώ τα υπόλοιπα γκολ πέτυχαν οι Καραγκούνης (38'), Γιαννακόπουλος (40', 55'), ο Καφές (57') και ο Λάκης (61'). Για τους Κύπριους είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Μιχάλης Κωνσταντίνου (13').

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Κύπρος: Παναγιώτου, Θεοδότου, Λουκά, Οκκαρίδης, Γεωργίου, Σατσιάς, Καϊάφας, Εγκωμίτης, Οκκάς, Κωνσταντίνου, Χριστοδούλου.

Στο δεύτερο μπήκαν αλλαγή οι: Μορφής, Γιασεμάκης, Ελευθερίου, Μιχαήλ, Ηλία, Δασκαλάκης, Λάμπρου, Νεοφύτου, Αριστοκλέους.

Ελλάδα: Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Φύσσας, Καψής, Δέλλας, Μπασινάς, Ζαγοράκης, Γιαννακόπουλος, Χαριστέας, Καραγκούνης, Βρύζας.

Στο δεύτερο μπήκαν αλλαγή οι: Χαλκιάς, Νταμπίζας, Λάκης, Γκούμας Βενετίδης, Καφές, Κατεργιαννάκης.

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0