Retro Stories

Μπαρτσελόνα - Παρί Σεν Ζερμέν 6-1: Το βράδυ που το ποδόσφαιρο ξεπέρασε κάθε φαντασία! (video)

Μπαρτσελόνα - Παρί Σεν Ζερμέν 6-1: Το βράδυ που το ποδόσφαιρο ξεπέρασε κάθε φαντασία! (video)

Πέρασαν έξι χρόνια από την 8η Μαρτίου 2017. Εκείνο το βράδυ στη Βαρκελώνη, γράφτηκε ένα από τα μεγαλύτερα -αν όχι το μεγαλύτερο- έπη του ποδοσφαίρου και του Champions League, όταν η Μπαρτσελόνα νίκησε με 6-1 την Παρί Σεν Ζερμέν, ανατρέποντας το 4-0 του πρώτου αγώνα και σκοράροντας τρια γκολ σε επτά λεπτά!

Πρόκειται -κατά πολλούς- για τη μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία του Champions League. Όχι άδικα καθώς τα όσα διαδραματίστηκαν το βράδυ της 8ης Μαρτίου του 2017 στο Καμπ Νόου μπορούν άνετα να χαρακτηριστούν ως επικά…!

«1% πιθανότητα, 99% πίστη!»

Παρίσι, 14 Φεβρουαρίου 2017. Ημέρα των ερωτευμένων . Στο Παρκ Ντε Πρενς η Παρί Σεν Ζερμέν φιλοξενεί τη Μπαρτσελόνα για το πρώτο παιχνίδι των «16» του Champions League.

Το τελικό 4-0 είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων, όμως ότι και αν λέμε δεν αφήνει περιθώρια ανατροπής στην παρέα του Μέσι. Η ρεβάνς έχει προγραμματιστεί για τις 8 Μαρτίου στη Βαρκελώνη.

Στη συνέντευξη τύπου πριν τον αγώνα δίνουν το «παρών» ο Λουίς Ενρίκε και ο Νεϊμάρ. Ο τεχνικός της Μπάρτσα τελειώνει με τη φράση «Αν εκείνοι μας έβαλαν 4, εμείς γιατί να μη βάλουμε εμείς 6;» Και ο Βραζιλιάνος από την πλευρά του τονίζει πως «Υπάρχει 1% πιθανότητα αλλά 99% πίστη!» Το σκηνικό της ανατροπής έχει ήδη στηθεί.

Το όνειρο ξεκίνησε ιδανικά!

Το Καμπ Νόου ήταν κατάμεστο. Ο κόσμος πριν την αναμέτρηση πραγματικά πίστευε στο θαύμα. Η ατμόσφαιρα ήταν συγκλονιστική και οι ποδοσφαιριστές της Μπαρτσελόνα ήταν αποφασισμένοι.

Το όνειρο ξεκίνησε με τον πιο ιδανικό τρόπο. Στο 3ο λεπτό ο Σουάρες άνοιξε το σκορ με κοντινή κεφαλιά. Οι Καταλανοί πίεζαν ασφυκτικά, έπαιζαν με όλους τους ποδοσφαιριστές πάνω από τη σέντρα και το 2-0 ήρθε μοιραία. Ο Ινιέστα έκανε το γύρισμα με το «τακουνάκι» και ο Κουρζαβά έστειλε άθελά του τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του (40’).

Ο Καβάνι τελείωσε (προσωρινά) το παραμύθι!

Τα όσα διαδραματίστηκαν στο δεύτερο ημίχρονο, δε θα μπορούσε κανείς να τα φανταστεί. Στο 48’ ο Νεϊμάρ έπεσε πάνω στον -ήδη πεσμένο στο χόρτο- Μενιέ και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Μέσι δεν αστόχησε και το Καμπ Νόου ήταν έτοιμο να εκραγεί!

Όμως η ομάδα του Ενρίκε, στην προσπάθεια για αυτή την ανατροπή άφηνε -όπως είναι λογικό- αρκετούς κενούς χώρους στα μετόπισθεν. Ο Καβάνι προειδοποίησε με δοκάρι, και στο 62’ φάνηκε πως έβαλε «ταφόπλακα» στις ελπίδες των Ισπανών. Ο Ουρουγουανός με βόλε εντός περιοχής μείωσε σε 3-1. Η Μπαρτσελόνα ήθελε ακόμη τρία γκολ για να προκριθεί. Πίεζε, έχανε ευκαιρίες αλλά μάταια…

Η βραδιά του Νεϊμάρ!

Μέχρι το 88ο λεπτό. Εκεί, σε ένα φάουλ στο πλάι της περιοχής, ο Νεϊμαρ έστησε τη μπάλα και με απίθανη εκτέλεση έκανε το 4-1. Ο Βραζιλιάνος έτρεξε να πάρει τη μπάλα και να ξεσηκώσει το κοινό.

Στο 91’ μετά από βαθιά μπαλιά, ο Σουάρες «βούτηξε» στην περιοχή, ο Αϊτεκίν πείστηκε και έδωσε πέναλτι. Τη μπάλα πήρε ο Νεϊμάρ και με ψύχραιμη εκτέλεση έστειλε από την άλλη τον Τραπ για το 5-1.

Η σκόνη στην κλεψύδρα τελείωνε, αλλά πλέον απέμενε μονάχα μια στιγμή. Στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Βραζιλιάνος εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα γύρισε σε αυτόν, προσποιήθηκε το σουτ αλλά έσκαψε «γλυκά» στην περιοχή. Ο χρόνος πάγωσε. Ο Σέρχι Ρομπέρτο πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και πέτυχε το 6-1!

Οι σκηνές που ακολούθησαν στο Καμπ Νόου δεν μπορούν να περιγράφουν με λέξεις! Όπως και τα συναισθήματα του απόλυτου πρωταγωνιστή Νεϊμάρ, που μετά από αυτή τη συγκλονιστική εμφάνιση είδε όλες τις εφημερίδες και τα σάιτ να έχουν «πρώτη μούρη» τον Μέσι αγκαλιά με τους «κουλε».

Ο «δράκος» της ιστορίας!

Λένε πως κάθε παραμύθι έχει και ένα δράκο. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι, αυτός έχει όνομα. Ντενίζ Αϊτεκίν. Ο ρέφερι της αναμέτρησης.

Δε χρειάζεται να αναλωθούμε σε πολλές λέξεις. Αρκεί να δει κάποιος τα δύο πέναλτι υπέρ της Μπαρτσελόνα. Και τα δύο αμφισβητούμενα, με το δεύτερο -αυτό πάνω στον Σουάρες- να το λες και…ανύπαρκτο!

 Ο Αϊτεκίν είναι βέβαιο πως παρασύρθηκε από όλο αυτό που συνέβαινε στο γήπεδο. Βέβαια αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία. Πολλοί βάφτισαν αυτή την ανατροπή ως «η μεγαλύτερη κλοπή». Εγώ κρατάω τη φράση του Μάρκο Βεράτι, ακριβώς μετά το τέλος της αναμέτρησης: «Πως μπορεί να φταίει ο διαιτητής όταν ερχόμαστε με 4-0 υπέρ μας και τελικά μένουμε εκτός;!»

 Δείτε παρακάτω τις καλύτερες στιγμές της αναμέτρησης: 

Μανώλης Μακρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0