Retro Stories

Κριστιάνο Ρονάλντο: Θρυλικό ρεκόρ με το εθνόσημο, άφησε πίσω του Παουλέτα και Εουσέμπιο! (video)

Κριστιάνο Ρονάλντο: Θρυλικό ρεκόρ με το εθνόσημο, άφησε πίσω του Παουλέτα και Εουσέμπιο! (video)

Ήταν αρχές Μάρτη του 2014. Η Πορτογαλία αντιμετωπίζει το Καμερούν σε φιλική αναμέτρηση. Παίρνει μια εύκολη νίκη με 5-1, ο Κριστιάνο Ρονάλντο στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα δύο φορές και γίνεται ο πρώτος σκόρερ με τη φανέλα της εθνικής ομάδας της Πορτογαλίας. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

Η φιλική αναμέτρηση της 5ης Μαρτίου 2014, ανάμεσα στην Πορτογαλία και το Καμερούν έχει μείνει χαραγμένη στην μνήμη του Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο αγώνας μπορεί να μην είχε κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον από άποψη κινήτρου και αποτελέσματος. Όμως, τα δύο γκολ του Ρονάλντο και η άνοδος του στην πρώτη θέση των σκόρερ της εθνικής ομάδας, αρκούσαν για να μην ξεχαστεί τόσο εύκολα αυτό το ματς.

Ο Πορτογάλος σταρ άνοιξε το σκορ για την ομάδα του στο 21ο λεπτό. Ο Αμπουμπακάρ ισοφάρισε για τους Καμερουνέζους δύο λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Ραούλ Μεϊρέλες, Κοεντράο και Εντίνιο έδωσαν προβάδισμα τριών τερμάτων στην ομάδα του Πάολο Μπέντο, με τον Ρονάλντο να διαμορφώνει το τελικό 5-1 με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο 83ο λεπτό.

Με τη λήξη της αναμέτρησης ο ποδοσφαιριστής της Αλ Νασρ, είχε φτάσει τα 49 γκολ σε 110 εμφανίσεις με την εθνική ομάδα. Στη σχετική λίστα είχε ξεπεράσει τον Παουλέτα, ο οποίος είχε σκοράρει 47 τέρματα με το εθνόσημο. Έξι γκολ πιο κάτω, στην τρίτη θέση βρίσκεται ακόμα και σήμερα ο Εουσέμπιο, άλλοτε θρύλος της Μπενφίκα και του πορτογαλικού ποδοσφαίρου.

H πρώτη κλήση του στην εθνική ομάδα της Πορτογαλίας, ήρθε το 2003 από τον Λουίς Φελίπε Σκολάρι. Σε ηλικία 18 ετών, έκανε το ντεμπούτο του περνώντας ως αλλαγή στη φιλική αναμέτρηση απέναντι στο Καζακστάν. Τότε ήταν ένα νέος ποδοσφαιριστής που μόλις είχε μεταγραφεί στην Αγγλία για λογαριασμό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Σε καμία περίπτωση δεν ήταν φανερή η εξέλιξη που θα μπορούσε να έχει.

Ακολούθησαν 20 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην εθνική ομάδα μέχρι σήμερα. Μέσα σε αυτό το διάστημα, ο Ρονάλντο έχει συμπληρώσει  196 εμφανίσεις με το εθνόσημο και είναι αρχηγός  της ομάδας. Μετρά πέντε συμμετοχές σε Παγκόσμια Κύπελλα, ενώ το 2016 ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης, στο σημαντικότερο επίτευγμά του με την εθνική ομάδα. Έχει φτάσει πλέον τα 118 γκολ, αλλά η αναμέτρηση με το Καμερούν αποτέλεσε σίγουρα το έναυσμα για την καθιέρωσή του ως ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής που έχει φορέσει τη φανέλα της εθνικής ομάδας της Πορτογαλίας.

Πάνος Κορομηλάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0