Retro Stories

Μίκαελ Σουμάχερ: Η μέρα που… πάγωσε ο χρόνος

Μίκαελ Σουμάχερ: Η μέρα που… πάγωσε ο χρόνος

29 Δεκεμβρίου 2013 θα είναι για πάντα η μέρα που ο κόσμος της Formula 1 θα τη θυμάται και θα… παγώνει. Ίσως το εκλεκτότερο τέκνο της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ο Μίκαελ Σουμάχερ βρήκε το μεγαλύτερο εμπόδιο της ζωής του και έκτοτε δίνει τη μάχη μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Γράφει ο Κώστας Ψάρρας

Έχουν συμπληρωθεί 9 ολόκληρα χρόνια από το «καταραμένο» πρωινό στο Μέριμπελ, όταν ο Μίκαελ Σουμάχερ σε μία καθιερωμένη του κατάβαση στην πλαγιά με τα αγαπημένα του χιονοπέδιλα, βρήκε ένα απρόσμενο… αντίπαλο που άλλαξε όλη του τη ζωή. Ο άνθρωπος που έζησε μέσα στον κίνδυνο και που αψήφησε το ρίσκο σε ουκ ολίγες περιπτώσεις, έμελλε να έχει μία μοιραία συνάντηση με τη χιονισμένη πέτρα που αποδείχθηκε το μεγαλύτερο εμπόδιο της ζωής του.

Το ποιος ήταν ο Σουμάχερ μέχρι τις 11.07 της 29ης Δεκεμβρίου του 2013 το ξέρουν οι περισσότεροι που αγαπούν τη Formula 1 αλλά ακόμη και όσοι δεν έχουν δει ούτε μία φορά ένα μονοθέσιο στην πίστα, σίγουρα έχουν ακούσει  κάτι για το μύθο, ίσως του κορυφαίου πιλότου όλων των εποχών. Από το… σημείο μηδέν και μετά, ελάχιστοι γνωρίζουν το ποιος είναι ο Μίκαελ που παλεύει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Ακόμη και το ντοκιμαντέρ του Netflix δεν μας προσέφερε το παραμικρό, πέρα του προφανέστατου ότι η οικογένειά του είναι στο πλευρό του και ελπίζει σε ένα… θαύμα. Όσο κι αν οι άνθρωποι είναι από τη φύση τους αισιόδοξα πλάσματα, δεν ξέρω πολλούς που να φαντάζονται πως θα ξαναδούμε τον Σουμάχερ. Και η αλήθεια είναι ότι μετά από τόσο καιρό, ο 54χρονος σε λίγες ημέρες Σούμι δεν θα μας θυμίζει σε τίποτα τον άνθρωπο που ξέραμε πριν το ατύχημα.

Η οικογένειά του διάλεξε και καλά έκανε, το δρόμο της σιωπής. Ζει τον πόνο μόνη της, έχοντας κάποιους κοντινούς ανθρώπους δίπλα της οι οποίοι μοιάζει να έχουν… υπογράψει ρήτρα εμπιστευτικότητας και γι αυτό τα νέα για την υγεία του δεν φτάνουν στο ευρύ κοινό. Δεν ξέρω τι αξία θα είχε να μαθαίναμε κάτι περισσότερο. Ο Σούμι για όλους μας ήταν αυτός που πρωταγωνιστούσε μέσα στις πίστες, που έκανε εχθρούς όταν έπεφτε πάνω στον Βιλνέβ για να του πάρει το πρωτάθλημα, που πάρκαρε στο Μονακό για να κρατήσει την pole position, που δεν δεχόταν να χάσει ούτε σε… προπονητικό διπλό και που κράτησε στα ύψη τη Formula 1 μετά τον άδικο χαμό του Άιρτον Σένα.

Αυτή η εικόνα του Σουμάχερ δεν θα ξεθωριάσει ποτέ, τα κατορθώματά του μπορεί να επαναλήφθηκαν και να ξεπεράστηκαν από τον Χάμιλτον αλλά ο μύθος του παραμένει. Και θα μείνει για πάντα στην ιστορία του σπορ για τους 7 παγκόσμους τίτλους, τις 91 νίκες, την αναγέννηση της Ferrari αλλά και τη δημιουργία της Mercedes η οποία μετά την οριστική του αποχώρηση από τη Formula 1, κυριάρχησε απόλυτα για 7 συνεχόμενα χρόνια.

Για όλα αυτά που μας έχει χαρίσει, οι λάτρεις της Formula 1 θα τον ευχαριστούν και θα συνεχίσουν να ελπίζουν στα… θαύματα. #keepfightingschumi

: Αυτό είναι το τελευταίο μου κείμενο για το bnsports.gr και θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τον Χρήστο Σωτηρακόπουλο για την ευκαιρία που μου έδωσε να συνεργαστώ με νέα παιδιά με τεράστια όρεξη για δημιουργία και να συνεισφέρω σε μία από τις ωραιότερες διαδικτυακές δουλειές. Υπάρχουν ουκ ολίγα sites που μπορείς να βρεις αυτό που συμβαίνει σήμερα, αλλά στο bnsports.gr  θα βρεις και αυτά που έγιναν χθες και που, συνήθως, αποτελούν τον οδηγό του αύριο. Γι αυτό η συγκεκριμένη προσπάθεια είναι ξεχωριστή και εύχομαι σε όλους να τη συνεχίσουν με το ίδιο πάθος. Καλή χρονιά με υγεία.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0