Retro Stories

Όταν ο μπαμπάς Μακ Άλιστερ απέκλεισε την Αυστραλία αλλά τελικά έχασε το όνειρο του Μουντιάλ! (video)

Όταν ο μπαμπάς Μακ Άλιστερ απέκλεισε την Αυστραλία αλλά τελικά έχασε το όνειρο του Μουντιάλ! (video)

Η Αργεντινή αντιμετωπίζει την Αυστραλία στη φάση των «16» και το BN Sports γυρίζει τον χρόνο πίσω και θυμάται την ιστορία όπου ο πατέρας του νυν αστέρα της «αλμπισελέστε», Άλεξ Μακ Άλιστερ, είχε αντιμετωπίσει τα «καγκουρό» και τα είχε αποκλείσει από το Μουντιάλ.

Γράφει ο Θοδωρής Βασίλης

Ο Αλέξις Μακ Άλιστερ ήταν από τους βασικούς πρωταγωνιστές της πρόκρισης της Αργεντινής από την φάση των ομίλων. Ο άσος της Μπράιτον ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ απέναντι στην Πολωνία κι έβαλε τις βάσεις για τη νίκη που έφερε την «αλμπισελέστε» αντιμέτωπη με την Αυστραλία στην φάση των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Μια Αυστραλία που έχει μια ιδιαίτερη σχέση με την οικογένεια Μακ Άλιστερ και συγκεκριμένα τον πατέρα του Αργεντινού διεθνή σχεδόν είκοσι χρόνια πριν.

 Το 1993, ένα χρόνο πριν δει το φως της ζωής ο άσος της Μπράιτον, η Αργεντινή κινδύνευε σοβαρά με αποκλεισμό από το Παγκόσμιο Κύπελλο των ΗΠΑ. Η πορεία της στον προκριματικό όμιλο της Λατινικής Αμερικής ήταν κάκιστη και μετά την βαριά ήττα με 5-0 από την Κολομβία αναγκάστηκε να παίξει την πρόκριση της σε αγώνες μπαράζ με την Αυστραλία.


Ο τότε ομοσπονδιακός τεχνικός της Αργεντινής, Άλφιο Μπαζίλε, στον φόβο ενός ντροπιαστικού αποκλεισμού αναγκάζεται να καλέσει τον Ντιέγκο Μαραντόνα ο οποίος εκείνη την εποχή προσπαθούσε να επανέλθει από την τιμωρία του, αλλά και τον Κάρλος Χαβιέρ Μακ Άλιστερ για το αριστερό άκρο της άμυνας, ο οποίος εκείνη την εποχή αγωνιζόταν στην Μπόκα Τζούνιορς

mac_allister_1_2.jpg

Ο Κάρλος Μακ Άλιστερ αμέσως παίρνει φανέλα βασικού και αγωνίζεται και στα δύο παιχνίδια τόσο στην ισοπαλία 1-1 στο Σίδνεϊ όσο και στον επαναληπτικό του Μονουμεντάλ όπου η Αργεντινή με ένα γκολ του Μπατιστούτα επικράτησε με 1-0. Ο μπαμπάς Μακ Άλιστερ παίρνει μέρος σε άλλο ένα παιχνίδι της εθνικής Αργεντινής σε ένα φιλικό κόντρα στην Γερμανία τον Δεκέμβριο του 1993 στο Μαϊάμι (η τρίτη και τελευταία του συμμετοχή με την φανέλα των «γκαούτσος») και ετοιμάζεται για το Παγκόσμιο Κύπελλο των ΗΠΑ. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα, πως είχε φωτογραφηθεί και για τα επίσημα χαρτάκια της Panini ενόψει της διοργάνωσης.

Τελικά, προς έκπληξη όλων, ο Άλφιο Μπαζίλε αποφασίζει να τον αφήσει εκτός αποστολής παρότι ήταν σχεδόν σίγουρο με τους Τσαμότ και Σενσίνι να καλύπτουν το αριστερό άκρο της άμυνας.  Και αυτό γιατί ο Μπαζίλε θορυβήθηκε από την κάκιστη παρουσία του σε ένα clasico Ρίβερ – Μπόκα στο Μονουμεντάλ όπου ο Αριέλ Ορτέγκα της Ρίβερ Πλέιτ εξέθεσε ανεπανόρθωτα τον Μακ Άλιστερ σε ένα παιχνίδι από αυτά που λέμε φτιάχνει ή καταστρέφει καριέρες. Και δυστυχώς για τον πατέρα του άσου της Μπράιτον το ματς εκείνο ουσιαστικά του τελείωσε την καριέρα στην εθνική ομάδα.

mac_allister.jpg

Σχεδόν τριάντα χρόνια μετά είναι η σειρά ενός άλλου Μακ Άλιστερ να βρεθεί αντιμέτωπος με την Αυστραλία και στο Μπουένος Άιρες εύχονται να υπάρξει η ίδια κατάληξη και η Αργεντινή να βρεθεί στις οκτώ καλύτερες ομάδες του κόσμου.

www.bnsports.gr

   

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0