Retro Stories

«Πες πως μ’αντάμωσες στο γήπεδο σαν όνειρο»: Όταν ο Σταμάτης Κόκοτας έπαιξε συμπαίκτης με τον Δομάζο!

«Πες πως μ’αντάμωσες στο γήπεδο σαν όνειρο»: Όταν ο Σταμάτης Κόκοτας έπαιξε συμπαίκτης με τον Δομάζο!

Ο τεράστιος Σταμάτης Κόκοτας έφυγε από την ζωή σε ηλικία 85 ετών αφήνοντας φτωχότερο το ελληνικό τραγούδι. Η μεγάλη λαϊκή φωνή υπήρξε θερμός υποστηρικτής του Παναθηναϊκού και το BN Sports θυμάται την στιγμή που μία μεγάλη του επιθυμία, το να αγωνιστεί με την φανέλα του «τριφυλλιού», έγινε πραγματικότητα!   

«Μ' ένα όνειρο τρελό, όνειρο απατηλό» είχε τραγουδήσει ο μεγάλος Σταμάτης Κόκοτας, σε μία από τις τεράστιες επιτυχίες του. Ο σπουδαίος λαϊκός τραγουδιστής έφυγε από την ζωή σε ηλικία 85 ετών, νικημένος από την επάρατη νόσο. Σε όλη τη διάρκεια της ζωής του, δεν έκρυψε την μεγάλη του αγάπη για τον Παναθηναϊκό, καταφέρνοντας να κάνει πραγματικότητα ένα μεγάλο του όνειρο, ένα όνειρο τρελό, να αγωνιστεί με την φανέλα της αγαπημένης του ομάδας!

kokotas-pao.jpg

Ο Κόκοτας, όπως γράφει σε ένα φύλλο της η «Αθλητική Ηχώ» τον Μάιο του 1971, είχε εκφράσει την επιθυμία του να αγωνιστεί έστω για λίγα λεπτά με την φανέλα του «τριφυλλιού», κάτι που είχε μεταφέρει στη διοίκηση των «πρασίνων». Μάλιστα ο γνωστός τραγουδιστής είχε μιλήσει γι’αυτό  και στον προπονητή της ομάδας, Φέρεντς Πούσκας, με τον οποίο τους ένωνε μία πολύ δυνατή φιλία!

Έπειτα από το «οκ» του Πούσκας, η διοίκηση του Παναθηναϊκού έδωσε την συγκατάθεσή της για να μπορέσει να κάνει πραγματικότητα ο Κόκοτας το μεγάλο του όνειρο. Εκείνη την περίοδο οι «πράσινοι» προετοιμάζονταν για τον μεγάλο τελικό του Γουέμπλεϊ κόντρα στον Άγιαξ που ήταν προγραμματισμένος για τις 2 Ιουνίου. Λίγες ημέρες πριν και συγκεκριμένα στις 17 Μαΐου του 1971 η θα πραγματοποιηθεί ένα οικογενειακό διπλό των «πρασίνων» και ο Σταμάτης Κόκοτας θα έχει επιτέλους την ευκαιρία του! Μεγάλη αγάπη του ήταν Μίμης Δομάζος και ανυπομονούσε να βρεθεί δίπλα του ως συμπαίκτης, πράγμα που έγινε και μάλιστα συνοδεύτηκε με γκολ! Ο μεγάλος τραγουδιστής σκόραρε στον αγώνα και την ασίστ την έδωσε ο μυθικός αρχηγός του Παναθηναϊκού!

«Από καιρό είχα την επιθυμία να παίξω, έστω για λίγα λεπτά με την φανέλλα του Παναθηναϊκού, έστω και σε οικογενειακό αγώνα. Ευχαριστώ τον Πούσκας και τους παίκτες του Παναθηναϊκού που έκαναν να εκπληρωθεί μία τέτοια επιθυμία μου. Είναι μεγάλο πράγμα να φορέσεις έστω για λίγα λεπτά την δοξασμένη φανέλλα του Παναθηναϊκού και να παίξεις δίπλα στον Δομάζο. Αυτό το απόγευμα θα το θυμάμαι σ΄όλη μου την ζωή», θα δηλώσει αργότερα ο Κόκοτας στους δημοσιογράφους, με την χαρά του να είναι απερίγραπτη.

Ο αγώνας έληξε 6-2 υπέρ της ομάδας  Δομάζου-Κόκοτα, ενώ όπως αναφέρει η «Αθλητική Ηχώ», ο Δομάζος έδωσε πάνω από 10 φορές πάσα στον Κόκοτα για γκολ, αλλά ο λαϊκός τραγουδιστής κατάφερε να νικήσει μόνο μία φορά τον Σπύρο Οικονομόπουλο. Μόλις πέτυχε το γκολ με πολύ ωραίο σουτ δέχθηκε τα συγχαρητήρια από τον Δομάζο, με τον ίδιο να απαντάει στον αρχηγό των «πρασίνων»  αστειευόμενος «Μίμη μου δεν το΄θελα, μου ξέφυγε»!

*Σπάνια φωτογραφία με τον Σταμάτη Κόκοτα να έχει στις πλάτες του τον Τότη Φυλακούρη34529442_1851482464908240_4868607165323018240_n_1.jpg

Αντώνης Κεφαλωνίτης

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0