Retro Stories

Η μυθική «50αρα» του Γιάννη, τα δάκρυα συγκίνησης και το πρωτάθλημα στο Μιλγουόκι έπειτα από μισό αιώνα! (video)

Η μυθική «50αρα» του Γιάννη, τα δάκρυα συγκίνησης και το πρωτάθλημα στο Μιλγουόκι έπειτα από μισό αιώνα! (video)
Υπάρχουν ιστορίες από αυτές που λες ότι πραγματοποιούνται μονάχα στο «Hollywood». Ε στην περίπτωση του Γιάννη Αντετοκούνμπο έγινε το αντίστροφο. Από τα Σεπόλια στον μαγικό κόσμο του NBA, μία μέρα σαν τη σημερινή (21/07/2021), κατέκτησε το πρώτο του δαχτυλίδι. Και μετά από έναν χρόνο... η ζωή του έγινε ταινία!
Δύο φορές μέλος της κορυφαίας πεντάδας και ένα βραβείο κορυφαίου αμυντικού, για τον μέχρι τότε back to back MVP  της κορυφαίας λίγκας του πλανήτη. Και όμως οι επικριτές του είχαν ήδη ανοίξει διάλογο για την απουσία τίτλων, παρότι διένυε μόλις το 26ο έτος της ζωής του. Ξημερώματα Τετάρτης, έναν χρόνο πίσω... ο «Greek Freak» κατόρθωσε να μοιράσει απαντήσεις, με τον πιο εμφατικό τρόπο.
Με θηράματα τους... ΧιτΝετς και Χοκς, οι Μιλγουόκι Μπακς κατάφεραν να κυριαρχήσουν στην Ανατολική Περιφέρεια και να φτάσουν στον πρώτο τους τελικό έπειτα από απουσία 47 ετών. Μοναδική ευκαιρία για τον Γιάννη να γράψει το όνομα του με «χρυσά γράμματα» στην ιστορία, ως ο ηγέτης που έφερε ξανά τον τίτλο στην πόλη, έπειτα από μισό αιώνα.
 
Έτσι και έγινε. Σε μία σπουδαία σειρά αναμετρήσεων απέναντι στο ολοκληρωμένο σύνολο των Φοίνιξ Σανς, όλα κρίθηκαν στο Game 7. Το «Fiserv Forum» ασφυκτικά γεμάτο, με το κοινό να ανυπομονεί να δει του παίκτες του Μπουντενχολζερ να επικρατούν απέναντι στην παρέα των Ντέβιν Μπούκερ και Κρις Πολ
 
Με μυθική εμφάνιση του «Greek Freak», τα «ελάφια» κατόρθωσαν να επικρατήσουν με σκορ 105-98, σημειώνοντας την τέταρτη νίκη που τους οδήγησε στην κορυφή. Με το πέρας της αναμέτρησης η στατιστική έδειχνε double-double, με 50 πόντους και 14 ριμπάουντ σε 42 λεπτά συμμετοχής. Ο ήρωας του Μιλγουόκι σε μία κατάθεση ψυχής, έκανε το όνειρο του πραγματικότητα και ολοκλήρωσε την μεγάλη του αποστολή.
Οι σκηνές που ακολούθησαν συγκλονιστικές. Εμφανώς συγκινημένος ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αγκαλιά με την μητέρα του και την σύζυγο του παρέλαβε το καπέλο του πρωταθλητή, για να καθίσει ολομόναχος σε μία καρέκλα μέσα σε δάκρυα χαράς. Ήταν πέρα για πέρα αληθινό και το απόλαυσε με την καρδιά του. Από τα πούρα που μοίραζε στα αποδυτήρια, μέχρι το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη που έλαβε αργότερα.
 
Πλέον ο θρύλος του θα ηχεί αιώνια στο Γουισκόνσιν, πλάι στο όνομα του Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ. Κανείς δε γνωρίζει τι του επιφυλάσσει το μέλλον. Πριν λίγους μήνες τιμήθηκε ανάμεσα στους 75 κορυφαίους παίκτες όλων των εποχών και έπεται συνέχεια. Το μόνο σίγουρο είναι ότι έχει κερδίσει την παγκόσμια αναγνώριση, αποτελώντας το απόλυτο role model για τα παιδιά που ονειρεύονται το απίστευτο...
Αντώνης Νιανιάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0