Retro Stories

Το πρώτο -αξέχαστο- All Star Game του Αντετοκούνμπο που... μάγεψε τον πλανήτη! (video)

Το πρώτο -αξέχαστο- All Star Game του Αντετοκούνμπο που... μάγεψε τον πλανήτη! (video)
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο γίνεται ο πρώτος Έλληνας που παίρνει μέρος σε All Star Game και καταπλήσσει τα πλήθη με την δυναμική εμφάνιση του, παίζοντας με πάθος, ενέργεια και εκρηκτικότητα όπως μας έχει συνηθίσει...

Ο πρώτος Έλληνας που έλαβε μέρος σε All Star Game, ήρθε για να καθιερωθεί και να γράψει ιστορία στην μεγαλύτερη, δημοφιλέστερη και πιο εντυπωσιακή μπασκετική λίγκα του πλανήτη. Ήταν αποφασισμένος να τους… τρελάνει όλους και το κατάφερε. Όλα αυτά το 2017...

Η ανοιχτή ψηφοφορία για το κοινό με τους παίκτες που θα ήθελαν να λάβουν μέρος στο All Star Game, δεν έκανε γκελ μόνο στις ΗΠΑ, αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη, καθώς οι ευρωπαίοι μπασκετμπολίστες είναι πλέον σημείο αναφοράς στο ΝΒΑ. Δεν θα μπορούσε να λείπει η Ελλάδα από αυτό το… παιχνίδι της ψηφοφορίας. Ο Γιάννης πήρε μεγάλη υποστήριξη από τη χώρα μας με πολλούς συμπατριώτες μας να παίρνουν μέρος στην ψηφοφορία, αφού το θέμα «διαφημίστηκε» και από τα ελληνικά media.

Ο συνολικός αριθμός των ψήφων που έλαβε ο Γιάννης ήταν κάτι παραπάνω από 1.600.000, με τον Έλληνα σούπερ σταρ να καταλαμβάνει την τρίτη θέση για την ομάδα της Ανατολής, πίσω από τον Λεμπρόν Τζέιμς και τον Κάιρι Ίρβινγκ. Κάπως έτσι ο Αντετοκούνμπο «κέρδισε» μια θέση βασικού στο πλάι του Λεμπρόν!

«Μετά την περσινή (2016) διακοπή του πρωταθλήματος για το All Star Game, ξεκίνησα να δουλεύω πολύ σκληρά. Ήταν μια δύσκολη χρονιά. Είμαι αποφασισμένος να γίνομαι καλύτερος κάθε μέρα», είχε πει ο ίδιος ο Γιάννης μερικές μέρες πριν την παρθενική του συμμετοχή στο All Star, ενώ συμπλήρωσε «Δεν φοβάμαι κανέναν και τίποτα. Έκανα απλώς αυτό που έπρεπε για να τους κάνω το… κλικ», είπε με αποφασιστικότητα.

Ο Τζέισον Κιντ ο οποίος ήταν head coach των Μπακς εκείνη την περίοδο, είχε επιλεχθεί και αυτός για πρώτη φορά σε All Star Game, σε ηλικία 22 ετών το 1996 ως παίκτης των Ντάλας Μάβερικς, είχε μοιραστεί δημόσια μερικές στιγμές του με συμβουλές που έδωσε στο Γιάννη. «Πριν ξεκινήσει καν η ψηφοφορία του είχα πει “Θα γίνεις All Star φίλε” και ο ίδιος μου είπε διστακτικά “Ναι σωστά”. Ήθελα να χαλαρώσει και να συγκεντρωθεί συνεχίζοντας να παίζει στο ίδιο επίπεδο». Παράλληλα εισέπραξε την αναγνώριση και από άλλους παίκτες της λίγκας όπως ο Κέβιν Ντουράντ ο οποίος είχε αναφέρει: «Σίγουρα το αξίζει. Είναι ένας παίκτης ο οποίος αντικειμενικά χτίστηκε στο ΝΒΑ. Είμαι χαρούμενος για εκείνον».

Η πρώτη συμμετοχή του Γιάννη Αντετοκούνμπο σε All Star Game, ήταν γεγονός. Το χαμόγελο στο πρόσωπο του κατά την παρουσίαση των παικτών στη Νέα Ορλεάνη… έλαμπε από χαρά και ενθουσιασμό. Το παιδί από τα Σεπόλια τα κατάφερε. Ένας γλωσσοδέτης για τους παρουσιαστές του ΝΒΑ και ένας πραγματικός… πονοκέφαλος για τις αντίπαλες ομάδες.

Ο ζήλος του και το πάθος του, ήταν (και παραμένει) το σήμα κατατεθέν όταν αγωνίζεται, καθώς ήταν εκείνος που ξεχώρισε, κυνηγώντας κάθε φάση με ένταση και αποφασιστικότητα. Ήταν το πρόσωπο που πέτυχε το πρώτο καλάθι της ομάδας του και εκείνος που πραγματικά… έβγαλε μάτια. Ολοκλήρωσε τον αγώνα με 30 πόντους σε 23 λεπτά συμμετοχής, έκανε 3 κλεψίματα και χάρισε αμέτρητα στιγμιότυπα με τα εκπληκτικά του καρφώματα. Σε ένα εξ αυτών μάλιστα του… υποκλίθηκε ο Στεφ Κάρι, αποφεύγοντας ένα πόστερ κάρφωμα από τον super star των Μιλγουόκι Μπακς. Προσοχή, τον απέφυγε για την ώρα, καθώς όπως προαναφέραμε, ο Γιάννης κυνηγούσε όλες τις φάσεις και σε ένα σουτ του Πολ Τζόρτζ από τον αριστερό αγκώνα της ρακέτας, αστόχησε και ο 22χρονος (τότε) Αντετοκούνμπο ήρθε σαν τρέιλερ να… γκρεμίσει την μπασκέτα μπροστά στον Κάρι.


Η ομάδα της Δύσης όμως, ήταν αυτή που έφτασε στη νίκη με σκορ 192-182. Ο Άντονι Ντέιβις ήταν το… πρόσωπο των νικητών, κατακτώντας τον τίτλο του MVP αφού σκόραρε 52 πόντους, σπάζοντας το ρεκόρ των 42 πόντων που κατείχε ο Ουίλτ Τσάμπερλεϊν από το 1962. Ο Αντετοκούνμπο αν η ομάδα του είχε πετύχει τη νίκη αυτή θα ήταν αναμφίβολα ο MVP του παιχνιδιού. Με 14/17 προσπάθειες έσπασε το ρεκόρ εύστοχων σουτ εντός πεδιάς παίκτη που κάνει ντεμπούτο, ενώ παράλληλα ήταν τα περισσότερα που είχε ευστοχήσει ποτέ Ευρωπαίος παίκτης.

Ο άσσος των Μπακς, μπορεί να μην είχε ξανά συμμετάσχει στο All Star Game, αλλά το 2015 είχε λάβει μέρος στον διαγωνισμό καρφωμάτων το 2015 στη Νέα Υόρκη σε ηλικία 20 χρονών. Αντίπαλοι του ήταν ο Ζακ Λαβίν, ο Βίκτορ Ολαντίπο και ο Μέισον Πλάμλι. Οι υπέροχες προσπάθειες του Λαβίν όμως, σε συνδυασμό με την μέτρια απόδοση του,  δεν του έδωσαν το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον τίτλο καθώς… έκλεψε την παράσταση.

Το ελληνικό στοιχείο δεν έλειψε ούτε από την αρένα της Νέας Υόρκης, καθώς με την είσοδο του Γιάννη στο παρκέ μια μεγάλη ελληνική σημαία ατένιζε στο παρκέ. Στις κερκίδες μάλιστα, μερικοί υποστηρικτές του, σήκωσαν την ελληνική σημαία προς τιμήν του.

Δημήτρης Φεραδούρος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0