Retro Stories

ΑΕΚ – Ολυμπιακός: Η δεύτερη επίσκεψη του Μπάγεβιτς στη Φιλαδέλφεια ως αντιπάλου και η νίκη της Ένωσης με 9 παίκτες! (video)

ΑΕΚ – Ολυμπιακός: Η δεύτερη επίσκεψη του Μπάγεβιτς στη Φιλαδέλφεια ως αντιπάλου και η νίκη της Ένωσης με 9 παίκτες! (video)
Πέρασαν 25 χρόνια από εκείνο το βράδυ της 12ης Φεβρουαρίου του 1997, όταν ο Ντούσαν Μπάγεβιτς ερχόταν στη Φιλαδέλφεια για δεύτερη φορά ως τεχνικός του Ολυμπιακού και η ΑΕΚ τον κέρδιζε και για το Κύπελλο (2-1) τελειώνοντας το ματς με 9 παίκτες
Σχετικά Άρθρα

Το καλοκαίρι του 1996 ο Ντούσαν Μπάγεβιτς παίρνει την απόφαση να αφήσει τον πάγκο της ΑΕΚ και να μετακομίσει σε αυτόν του Ολυμπιακού. Όλος ο κόσμος περίμενε την επιστροφή του στη Νέα Φιλαδέλφεια ως αντίπαλος. Το ΑΕΚ – Ολυμπιακός για το πρωτάθλημα ήταν προγραμματισμένο για την Κυριακή 12 Ιανουαρίου του 1997. Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε στη Φιλαδέλφεια, το γήπεδο είχε σχεδόν γεμίσει, όμως η βροχή που έπεφτε στην Αθήνα όλη εκείνη την ημέρα οδήγησε το ματς σε αναβολή. Την επομένη (13/1/97) ο Μπάγεβιτς (ξανά)ήρθε στη Φιλαδέλφεια κι αυτή τη φορά βγήκε με την κόκκινη φόρμα στο γήπεδο με τις εικόνες από την υποδοχή που του επιφύλαξε ο κόσμος της ΑΕΚ να είναι στη μνήμη όλων ακόμη και σήμερα. Η ΑΕΚ κέρδισε αυτόν τον αγώνα στις λάσπες με 2-0 και γκολ των Νικολαϊδη και Κωστή.

Η μοίρα όμως τα έφερε έτσι όπου η κλήρωση έβγαλε το ζευγάρι ΑΕΚ – Ολυμπιακός και στο Κύπελλο. Δεν είχε κοπάσει ακόμη ο θόρυβος από την πρώτη επίσκεψη του Μπάγεβιτς ως τεχνικός των «ερυθρολευκών» στη Φιλαδέλφεια, ήρθε και η δεύτερη, λίγες εβδομάδες αργότερα. Σαν σήμερα ήταν: 12 Φεβρουαρίου του 1997.

2681002_1.jpg

Η υποδοχή ήταν ίδια από τον κόσμο προς το πρόσωπό του! Στην εξέδρες επικρατούσε ο ίδιος… χαμός. Το ίδιο και στον αγωνιστικό χώρο, με την ΑΕΚ και εκείνη τη βραδιά να βγάζει τεράστιο πάθος στο γήπεδο και να κερδίζει με 2-1, κάνοντας ένα πρώτο βήμα πρόκρισης.

2680958_1.jpg

Κι αυτός ο αγώνας ήταν πάντως επεισοδιακός, καθώς η ΑΕΚ τον τελείωσε με 9 παίκτες. Μία ΑΕΚ η οποία μόλις στο 12ο λεπτό είδε τον διαιτητή Παπαδάκο να αποβάλει με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Μιχάλη Βλάχο, μετά από πτώση του Καραπιάλη κι ενώ έφευγε τετ α τετ. Από πολύ νωρίς στο παιχνίδι λοιπόν, η ΑΕΚ αναγκάστηκε να το παίξει με το παίκτη λιγότερο. Κι όμως αυτή προηγήθηκε στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου με ωραίο διαγώνιο σουτ του Ντανιέλ Μπατίστα. Στο ίδιο μοτίβο συνέχισε η ΑΕΚ των 10 παικτών και στο 76’ μετά από έξυπνη πάσα του Σαβέφσκι, ο Κασάπης βγαίνει μόνος του απέναντι από τον Ελευθερόπουλο, τον οποίο και «κρεμάει» με όμορφη λόμπα. Η ΑΕΚ κάνει το 2-0 μέσα σε ντελίριο.

Στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα το ματς έγινε… ροντέο. Ο Σαμπανάτζοβιτς, ο οποίος είχε ακολουθήσει τον Μπάγεβιτς στον Ολυμπιακό το ’96,  για σκληρό φάουλ δέχεται δεύτερη κίτρινη κάρτα κι αφήνει την ομάδα επίσης με 10 παίκτες στο 78’. Λίγα λεπτά μετά όμως για ένα ανάποδο πλάγιο άουτ, ο Ντανιέλ Μπατίτσα κάτι είπε στον πρώτο βοηθό και αντίκρισε κι αυτός απευθείας κόκκινη κάρτα. Η ΑΕΚ έπαιξε τα τελευταία λεπτά με 9 παίκτες, με τον Ολυμπιακό των 10 παικτών να το… εκμεταλλεύεται και στις καθυστερήσεις με τον Αλεξανδρή να μειώνει σε 2-1, όπου και ήταν το τελικό σκορ. Το γκολ αυτό πανηγυρίστηκε έντονα από τον σκόρερ και τον Ολυμπιακό, καθώς η ρεβάνς στις 26/2 του ’97 ήταν στο Καραϊσκάκη και αρκούσε στους ερυθρόλευκους έστω και νίκη με 1-0 για να προκριθούν. Όμως η ΑΕΚ πήγε στο Φάληρο και ήταν εκείνη που κέρδισε με 0-1 με γκολ του Ντέμη Νικολαϊδη, παίρνοντας την πρόκριση και στη πορεία του θεσμού και το Κύπελλο.

2681204_1.jpg

Θοδωρής Καρβουνιάρης

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0