Retro Stories

Τα 5+1 Άρης - ΑΕΚ που ξεχώρισαν στον 21ο αιώνα: Από την «τεσσάρα» των Κόκε - Χαβίτο ως το… πάρτι του Σκόκο και τη γκολάρα του Κατσουράνη! (video)

Τα 5+1 Άρης - ΑΕΚ που ξεχώρισαν στον 21ο αιώνα: Από την «τεσσάρα» των Κόκε - Χαβίτο ως το… πάρτι του Σκόκο και τη γκολάρα του Κατσουράνη! (video)

O Άρης υποδέχεται την ΑΕΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για την 21η αγωνιστική της Super League και το BN Sports σας θυμίζει τα «κιτρινόμαυρα» ντέρμπι του 21ου αιώνα που ξεχώρισαν στη Θεσσαλονίκη.

Μπορεί το «κιτρινόμαυρο» ντέρμπι ανάμεσα σε Άρη και ΑΕΚ να μην είναι το πιο κλασσικό στο ελληνικό ποδόσφαιρο ωστόσο δεν υστερεί σε τίποτα από τα υπόλοιπα με τις δυο ομάδες να προσφέρουν γκολ και θέαμα στους φιλάθλους. Λίγες ώρες (2/2, 19:30) πριν από την σέντρα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για την 21η αγωνιστική της Super League το BN Sports ξεχώρισε τα καλύτερα 5+1 ντέρμπι του 21ου αιώνα με γηπεδούχο τον Άρη!

Άρης – ΑΕΚ 1-1 (5/1/2003)

Πολλές συγκινήσεις και υπέροχα γκολ έχουν προκύψει από τις αναμετρήσεις μεταξύ του Άρη και της ΑΕΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Ένα εξ αυτών είναι και το γκολ που είχε πετύχει για λογαριασμό της «Ένωσης» ο Κώστας Κατσουράνης διαμορφώνοντας το τελικό 1-1. Έπειτα από εκτέλεση φάουλ για την ΑΕΚ, πάτημα με το τακουνάκι του Γρηγόρη Γεωργάτου και σουτάρα στο «γάμα» από τα 30 μέτρα σ’ ένα από τα καλύτερα γκολ στην καριέρα του. Το σκορ είχε ανοίξει ο Νιρέν Ντεμπά για τον Άρη στο 17’ όμως αυτό που ξεχώρισε ήτα η «απάντηση» βολίδα του Κατσουράνη λίγα λεπτά μετά.

Άρης – ΑΕΚ 1-3 (5/11/2006) 

Στο «Κλεάνθης Βικελίδης» εκείνη την βραδιά είδαμε μπάλα! Άρης και ΑΕΚ πρόσφεραν γκολ και θέαμα. Μπήκαν 4 γκολ συνολικά και θα μπορούσαν να μπουν άλλα τόσα αφού τόσο η ΑΕΚ αλλά πολύ περισσότερο ο Άρης έχασαν ευκαιρίες για γκολ. 

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με απίστευτη εκτέλεση φάουλ του Κυριάκου και ήταν καλύτεροι από την ΑΕΚ στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης . Ωστόσο η ΑΕΚ παίζοντας με αυτοσυγκέντρωση και υπομονή γύρισε το ματς στο δεύτερο ημίχρονο με γκολ των Λυμπερόπουλου, Σέζαρ και Καμπάνταη

Άρης – ΑΕΚ 4-0 (7/5/2008) 

Ο αγώνας έγινε για τα πλέι οφ της περιόδου 2007-2008, λίγες μέρες πριν τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος του 2008. Οι Κόκε και Χαβίτο ήταν οι πρωταγωνιστές της αναμέτρησης. Ο πρώτος σημείωσε δύο γκολ και δημιούργησε άλλο ένα, ενώ ο δεύτερος ένα και έφτιαξε άλλα δύο. Τον χορό των γκολ είχε ανοίξει ο Νεμπεγλέρας. Να σημειωθεί πως προπονητής για τον Άρη ήταν ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, ενώ για την Ένωση ο Νίκος Κωστένογλου. 

Άρης – ΑΕΚ 0-4 (17/10/2010) 

Σε ένα ονειρεμένο ντεμπούτο, ο Μανόλο Χιμένεθ, είδε την ομάδα του να παίρνει το πρώτο «διπλό» στη χρονιά διασύροντας τον Άρη, με 4-0, νικώντας κατά κράτος τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ. 

Από τα τέσσερα γκολ, ξεχωρίζει βέβαια το δεύτερο που πέτυχε ο Νάτσο Σκόκο στο 58’. Ήταν ένα σουτ από σχεδόν 40 μέτρα που δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει ο Μιχάλης Σηφάκης και που είχε αφήσει άφωνη όλη την Ελλάδα! Ο Παντελής Καφές είχε ανοίξει το σκορ στο 41’, ενώ ο Σκόκο πέτυχε και το τρίτο γκολ με διαγώνιο σουτ στο 68’. Ο ΡάφικΤζεμπούρ έκανε το τελικό 0-4 στις καθυστερήσεις. 

Άρης – ΑΕΚ 1-4 (5-7-2020)

Ο Νέλσον Ολιβέιρα ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο ματς του «Κλεάνθης Βικελίδης» για τα πλέι οφ της Super League, αλλά κι αυτός που έδωσε ξανά το προβάδισμα στην Ένωση μετά από την ισοφάριση του Μπρούνο Γκάμα. Ο Αντρέ Σιμόες στο 62’ διεύρυνε σε 1-3 το προβάδισμα της ΑΕΚ δίνοντας καθαρό προβάδισμα στην ομάδα του Μάσιμο Καρέρα, ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Νταμιάν Σιμάνσκι λίγο πριν τη λήξη τη αναμέτρησης.

Άρης – ΑΕΚ 2-2 (24/6/2020 – 2ος ημιτελικός Κυπέλλου)  

Ο Άρης προηγήθηκε 2-0 της ΑΕΚ και άγγιξε την πρόκριση, με τον Μαντσίνι να βρίσκει δίχτυα στο 57’ και τον Ντιγκινί στο 90+3’, αλλά ο Μάρκο Λιβάγια με ένα γκολ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων (90 +6') και ένα στην παράταση (102'), έδωσε το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου στην ομάδα του για πέμπτη σερί χρονιά, με την Ένωση να ολοκληρώνει το ματς με οχτώ παίκτες!  



Ευτυχία Γιαπουτζή

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0