Retro Stories

Ο Μπαράκ Ομπάμα ή αλλιώς «Barry O’Bomber» και η διαχρονική αγάπη του για το μπάσκετ!

Ο Μπαράκ Ομπάμα ή αλλιώς «Barry O’Bomber» και η διαχρονική αγάπη του για το μπάσκετ!

Ο άλλοτε Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, δεν έχει κρύψει ποτέ την αγάπη του για το μπάσκετ. Μια αγάπη που ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του ’70, όταν ο νεαρός τότε Μπαράκ έπαιζε στη σχολική ομάδα και είχε το ψευδώνυμο «Barry O’Bomber».

Αρκετά χρόνια προτού το «23» γίνει σήμα κατατεθέν του Μάικλ Τζόρνταν, το εν λόγω νούμερο φορούσε ένας νεαρός, γνωστός με το ψευδώνυμο «Barry O’Bomber», που αγωνιζόταν στο ιδιωτικό σχολείο Punahou High στη Χαβάη. Αρκετά χρόνια αργότερα, ο εν λόγω πιτσιρικάς έμελλε να γίνει ο πιο ισχυρός άντρας του πλανήτη, δηλαδή ο 44ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Το όνομα αυτού; Μπαράκ Ομπάμα.

Παρόλο που δεν έκανε ποτέ καριέρα ως αθλητής και τον κέρδισε η πολιτική, ο Ομπάμα δεν έπαψε ποτέ να ενδιαφέρεται για την πορτοκαλί θεά. Σε μια συνέντευξη στο «Sports Illustrated» στις 21 Μαΐου του 2008, μίλησε για τη σημασία του μπάσκετ στη ζωή του.

«Το μπάσκετ ήταν ένα καταφύγιο, ένα μέρος όπου έκανα πολλούς από τους πιο στενούς μου φίλους και απέκτησα μεγάλο μέρος της αίσθησης του ανταγωνισμού και του ευ αγωνίζεσθαι», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τα χρόνια της θητείας του στον Λευκό Οίκο είχαν μεν πολλές και σημαντικές υποχρεώσεις, το μπάσκετ δεν έλειπε όμως από την ατζέντα. Πέρα από τις καθιερωμένες επισκέψεις των πρωταθλητριών ομάδων του NBA και του WNBA, ο Ομπάμα οργάνωνε τους δικούς του αγώνες στο Προεδρικό Μέγαρο!

barack_obama_basketball.jpg

Ο πιο διάσημος αγώνας έγινε ανήμερα των 50ων γενεθλίων του Ομπάμα. Ο Λεμπρόν Τζέιμς, ο Κρις Πολ,ο  Ντέρικ Ρόουζ, αλλά και ο Μάτζικ Τζόνσον έδωσαν το «παρών», ενώ οι Κόμπε Μπράιαντ (που ήταν τραυματίας τότε) και Μπιλ Ράσελ, βρέθηκαν επίσης εκεί για να τον τιμήσουν, αλλά παρέμειναν θεατές. Ένα άλλο αξιομνημόνευτο παιχνίδι διοργανώθηκε την ημέρα της επανεκλογής του στον προεδρικό θώκο το 2012. Τότε, ο Μπαράκ Ομπάμα έπαιξε μαζί με τον Σκότι Πίπεν και τον γιό του. Ωστόσο, δεν έχουν λέιψει τα ευτράπελα. Για παράδειγμα, την ημέρα των Ευχαριστιών το 2010, ο Ομπάμα αποχώρησε από ένα τέτοιο ματς με σπασμένη μύτη.  

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι στις 27 Ιουλίου του 2021, ο Μπαράκ Ομπάμα έγινε στρατηγικός συνεργάτης του NBA στην Αφρική, όπου θα βοηθήσει στην προώθηση της κοινωνικής ευθύνης, της ισότητας των φύλων κλπ. Ο Ομπάμα κατέχει επίσης ένα μειοψηφικό μετοχικό μερίδιο στο νέο εγχείρημα, το οποίο με την πάροδο του χρόνου σκοπεύει να χρησιμοποιήσει για να χρηματοδοτήσει προγράμματα νεολαίας και ηγεσίας του «Obama Foundation» σε ολόκληρη την ήπειρο.

Βασιλική Καραμούζα

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0