Retro Stories

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς επιστρέφει στο ΟΑΚΑ ως αντίπαλος και φεύγει σαν... βασιλιάς!

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς επιστρέφει στο ΟΑΚΑ ως αντίπαλος και φεύγει σαν... βασιλιάς!
Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς γυρνάει στο ΟΑΚΑ ως αντίπαλος του Παναθηναϊκού, τον οποίο «υπηρέτησε» 13 χρόνια! Εξακολουθεί, όμως, να θεωρείται ο... βασιλιάς που οδήγησε την ομάδα στις μεγάλες επιτυχίες.

   

zots4.png

Και αυτό ακριβώς έγινε! Η είσοδός του στο παρκέ, φέροντας στο πέτο του το σύμβολο της Φενέρμπαχτσε, θα ήταν διαφορετική. Ο δρόμος που θα ακολουθούσε για να βρεθεί στον πάγκο των φιλοξενούμενων θα φαινόταν… ξένος. Ωστόσο, τίποτα δεν άλλαξε από την ενέργεια των 20.000 φίλων του «Εξάστερου» που κατέκλισαν τις κερκίδες του γηπέδου, προκειμένου να τιμήσουν ένα πρόσωπο συνυφασμένο με τις μεγάλες επιτυχίες του συλλόγου.  

Ένα ρυθμικό ευχαριστώ και μία αμοιβαία εκτίμηση!

Το standing ovation από τους φιλάθλους του «τριφυλλιού» ξεκίνησε με το πρώτο βήμα του Σέρβου τεχνικού βγαίνοντας από τη φυσούνα. Ήταν ένα ευχαριστώ που ειπώθηκε με ξεχωριστό τρόπο ξυπνώντας μνήμες από το όχι πολύ μακρινό παρελθόν, όταν διαδραματίζονταν όλα όσα απεικόνιζε κάθε ένα από τα λάβαρα που παραμένουν ακόμη και σήμερα στην κορυφή του γηπέδου.  

Όσο ακουγόταν ρυθμικά το όνομα του Ομπράντοβιτς, εκείνος κρατούσε σηκωμένο το χέρι του και απευθυνόταν προς κάθε κατεύθυνση. Μία αμοιβαία εκτίμηση που τον ένωνε με τους φίλους του Παναθηναϊκού.  

Ο βασιλιάς του… κορεό!  

Η προσμονή για τον επαναπατρισμό του «βασιλιά» κρατούσε ζεστό τον κόσμο της ομάδας που με γνώμονα την ισχυρή προσωπικότητα του Ομπράντοβιτς επιφύλασσε μία εικόνα διόλου συνηθισμένη στα μπασκετικά γήπεδα.  

Το επιβλητικό κορεό με τη φράση «Ο βασιλιάς είναι πίσω» εμφανίστηκε για να… ντύσει το κεντρικό κομμάτι του ΟΑΚΑ από άκρη σε άκρη και να γίνει ένα από τα σημεία αναφοράς σε εκείνο τον… χορό που στήθηκε για τον «Ζοτς».  

1091331_1.jpg

Άλλωστε, ήταν εκείνος που έδωσε σάρκα και οστά σε ένα πράσινο παραμύθι και διαμόρφωσε τον δικό του ευρωπαίο “Panathinaikos” που έφερε παρακαταθήκη τα 5 από τα 6 τρόπαια εκτός συνόρων και άλλα 18 εντός!  

Η βράβευση που έκανε και τον «βράχο» να λυγίσει!  

Στο ημίχρονο της αναμέτρησης ήταν προγραμματισμένη η βράβευση του Ζέλικο Ομπράντοβιτς που έγινε παρουσία σύσσωμης της οικογένειας των Γιαννακόπουλων. Ο Παύλος που σε μεγάλο βαθμό φερόταν ως ο υπεύθυνος για την πρόσληψη του τεχνικού στον Παναθηναϊκό, ο Θανάσης που ήταν πάντοτε μαζί στις επιτυχημένες κινήσεις, αλλά και ο πιο… πρόσφατος ιδιοκτήτης, ο Δημήτρης.  

Ο καθένας με τη δική του σειρά «παρασημοφόρησε» τον Ομπράντοβιτς για όσα είχε προσφέρει. Στην εικόνα του φανερά συγκινημένου Θανάση, ο… βράχος δακρύζει και βγάζει μία άλλη πλευρά του ατσαλάκωτου χαρακτήρα του.  

Οι πάσης φύσεως πρωτιές είχαν την τιμητική τους εκείνη την 20η Μαρτίου… Άπαντες ανέμεναν για δύο κουβέντες από τον «Ζοτς». Αφορμή ήταν και αυτό για χειροκρότημα. Εκείνος, όμως, τους αιφνιδίασε, προκαλώντας τον ενθουσιασμό τους, αφού για μία (και μοναδική) φορά πήρε το μικρόφωνο και μίλησε στα ελληνικά.  

«Ξέρετε πόσο δύσκολο είναι για μένα σήμερα. Είστε οι καλύτεροι, σας αγαπώ πάρα πάρα πάρα πάρα πολύ!» αποκρίθηκε στους φιλάθλους και στράφηκε προς τον πάγκο του μέσα στο απόλυτο ντελίριο.  

Το αγωνιστικό που πέρασε σε δεύτερη μοίρα!  

Όλα όσα προηγήθηκαν ουσιαστικά έφεραν σε δεύτερη μοίρα το αγωνιστικό κομμάτι της βραδιάς που αφορούσε την Ευρωλίγκα και τη «μάχη» εισόδου στα playoffs. Ο ίδιος ο Ομπράντοβιτς είχε αναφέρει σε συνέντευξή του πως έβλεπε τη συγκεκριμένη αναμέτρηση ως ένα φιλικό παιχνίδι.  

Ο Παναθηναϊκός , λοιπόν, έχοντας τον απολαυστικό Μάικ Μπράμος που μέτρησε 23 πόντους, αξιοποιώντας τα 7 από τα 8 τρίποντα που επιχείρησε, κατάφερε να υπερκαλύψει την διαφορά των 5 πόντων από τον αγώνα της Τουρκίας και να συνεχίσει με δικό του πλεονέκτημα από το 76-67.  

Αλλά μάλλον μικρή σημασία έχει, αφού η ημέρα εκείνη ήταν αφιερωμένη στις… παλιές αγάπες που με τα χρόνια θα γυρνούν και πάλι στο σπίτι τους! 

Σταυρούλα Μουστακάτου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0