Retro Stories

Όταν ο Ολυμπιακός προσπάθησε να φέρει Κόμπι Μπράιαντ και ΛεΜπρόν Τζέιμς στο λιμάνι!

Όταν ο Ολυμπιακός προσπάθησε να φέρει Κόμπι Μπράιαντ και ΛεΜπρόν Τζέιμς στο λιμάνι!

Ο Κόμπι Μπράιαντ σήμερα θα έκλεινε τα 43, όμως σκοράρει στο καλάθι του παραδείσου και το «BN Sports» θυμάται την προσπάθεια του Ολυμπιακού να τον ντύσει στα ερυθρόλευκα το 2008. Αυτόν και λίγο αργότερα τον ΛεΜπρόν Τζέιμς…  

Αρκετοί ίσως να το εκλάβουν ως ανέκδοτο. Ορισμένοι άλλοι άπιστοι Θωμάδες του πληκτρολογίου μπορεί εύλογα να θεωρήσουν ότι αφορά  σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Μα η προσπάθεια των αδερφών Αγγελόπουλων να φέρουν στον Πειραιά τον δυστυχώς εκλιπόντα σούπερ σταρ των Λος Άντζελες Λέικερς, Κόμπι Μπράιαντ, και λίγο καιρό μετά τον ΛεΜπρόν Τζέιμς, υπήρξε πέρα για πέρα αληθινή.

Διανύουμε το σωτήριο έτος 2008. Τα σημάδια στον Πειραϊκό ουρανό είναι άκρως ευοίωνα, μιας και στις 23 Ιουλίου 2008 ο Ολυμπιακός κάνει το κόλπο γκρόσο ανακοινώνοντας επίσημα την απόκτηση του Τζος Τσίλντρες για τρία χρόνια, μια μεταγραφή που συνολικά κόστισε περίπου 20.000.000 ευρώ.

Η έλευση του Αμερικανού προκαλεί αίσθηση σε όλη την Ευρώπη και σκορπίζει ρίγη ενθουσιασμού στους φίλους της ομάδας. Ταυτόχρονα, διανοίγει έναν εξαιρετικό δίαυλο επικοινωνίας με την άλλη όχθη του Ατλαντικού. Περίπου τρεις μήνες αργότερα τα Μέσα της Αμερικής είναι εκείνα που πυροδοτούν τη βόμβα μεγατόνων, αποκαλύπτοντας ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τον «Black Mamba». Ο οικονομικός προϋπολογισμός του συλλόγου είναι τεράστιος και το κλαμπ επιχειρεί ξανά να τινάξει την μπάνκα στον αέρα.

Μπάτλερ, σκάφος, ιδιόκτητο γήπεδο και σοφέρ
11_8.jpg

Ειδικότερα, ρεπορτάζ της εποχής έγραφαν ότι ο Ολυμπιακός προσέφερε μυθικό συμβόλαιο στον Αμερικάνο άσο με ποσά, τα οποία ζάλιζαν. Πιο συγκεκριμένα, 60.000.000 δολάρια για τριετές συμβόλαιο συνεργασίας μαζί του. Παράλληλα, του προσέφερε επίσης μπάτλερ, σοφέρ, όσα χρειάζεται για τα παιδιά του, αλλά και ένα γιοτ μαζί με το πλήρωμα! Το κερασάκι στην τούρτα; Χτίσιμο ιδιόκτητου γηπέδου χωρητικότητας 20.000 θεατών.

Η ιστοσελίδα www.talkbasket.net, τόνιζε μεταξύ άλλων εκείνο το διάστημα:
«Οι πολύ-δισεκατομμυριούχοι αδελφοί Αγγελόπουλοι ιδιοκτήτες της ελληνικής ομάδας του Ολυμπιακού που αγωνίζεται στην Ευρωλίγκα, ετοιμάζονται να κάνουν ένα σοβαρό μεταγραφικό μπαμ! Πηγές από το χώρο της ομάδας που γνωρίζουν τα δύο αδέρφια, κάνουν λόγο για ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για την απόκτηση του αστέρα από το ΝΒΑ Κόμπι Μπράιαντ, αμέσως μετά το τέλος της φετινής σεζόν.

Ο σύλλογος είναι έτοιμος να προσφέρει στον παίκτη συμβόλαιο για τρία χρόνια με οικονομικές απολαβές που θα φτάνουν τα 60.000.000 δολάρια! Κάποια προνόμια που εξετάζονται για να δελεάσουν τον Μπράιαντ να υπογράψει προβλέπουν πως:

Οι φόροι θα πληρωθούν από την ελληνική ομάδα, διάφορες άλλες αμοιβές θα πληρωθούν από τους Έλληνες, μια μεσογειακή βίλα που θα πληρωθεί από τον σύλλογο, προσωπικός μπάτλερ και καθαρίστρια πληρώνονται από την ομάδα, ένα αυτοκίνητο και προσωπικό οδηγό που πληρώνονται από τους «ερυθρόλευκους», ένα σκάφος και το πλήρωμα του σκάφους που πληρώνονται από τους Πειραιώτες, ακόμη και η διδασκαλία των παιδιών του Κόμπε στο μέλλον θα πληρώνεται από τον Ολυμπιακό.

Αν όλα αυτά δεν είναι αρκετά, ο σύλλογος εργάζεται προς την κατεύθυνση ενός νέου ιδιωτικού τζετ για την ομάδα και νέου γηπέδου με χωρητικότητα 20.000 οπαδούς.

Αυτή είναι η ίδια ομάδα που υπέγραψε ο Τζος Τσίλντρες κατά τη θερινή περίοδο για τρία χρόνια συμβόλαιο αξίας 20.000.000 δολαρίων.

 Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που έχει την δυνατότητα να φέρει τους μεγαλύτερους αστέρες από το ΝΒΑ και να αγωνιστούν στην Ευρώπη ενώ βρίσκονται στην ακμή τους».
Ο περί ου ο λόγος επέλεξε να συνεχίσει τελικά στο NBA. Τη συνέχεια της ιστορίας τη γνωρίζουν σχεδόν όλοι…

100.000.000 για δύο χρόνια στον ΛεΜπρόν
ΛΕΜΠΡΟΝ_ΤΖΕΙΜΣ_ΟΣΦΠ_ΦΩΤΟ.jpg

Παρόμοια περίπτωση και εκείνη του θρύλου ΛεΜπρόν Τζέιμς, η οποία ήρθε στο φως της δημοσιότητας τον ίδιο καιρό. Το καλοκαίρι του 2010 έληγε το συμβόλαιο του τελευταίου με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς. Κάπως έτσι, αναπτύχθηκε η φημολογία-για ορισμένους άλλους μύθος- ότι οι «ερυθρόλευκοι» θα έστρωναν χρυσάφι στα πόδια του, ακριβέστερα 100.000.000 για δύο χρόνια, προκειμένου ο «Βασιλιάς» να αποδεχθεί την πρόταση.

Το ESPN σε ρεπορτάζ του επισημαίνει πως είχε γίνει κρούση προγενέστερα μέσω του αρθρογράφου Κρις Μπουσάρντ:

«Η ΤΣΣΚΑ κι o Ολυμπιακός, που πρόσφατα έδωσε στον Τζος Τσίλντρες ένα συμβόλαιο περίπου 30.000.000 δολαρίων (σ.σ 20) για τρία χρόνια, έχουν ήδη επικοινωνήσει με τον Τζέιμς, σύμφωνα με το φιλικό του πρόσωπο, που ξεκαθάρισε ότι δεν υπήρξαν συζητήσεις περί συμβολαίων μαζί του».

Παράλληλα, το άτομο από το στενό φιλικό περιβάλλον του Λεμπρόν και σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, ισχυρίζεται πως  ο λαμπερός άσος τότε των Καβαλίερς θα εξέταζε το ενδεχόμενο να παίξει στην Ευρώπη αν η προσφορά ήταν ‘’κοντά στα 50.000.000 δολάρια το χρόνο"».

Εν τέλει, όπως και ο ομόλογός του, ο «Βασιλιάς» παρέμεινε στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, επιλέγοντας ως επόμενο προορισμό της καριέρας του τους Μαιάμι Χιτ.

Παναγιώτης Ιωάννου

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0