Πρόσωπα

Χατ-τρικ με τρεις διαφορετικές ομάδες; Μόνο ο Φίλκρουγκ και δύο αξέχαστα «κανόνια» της Bundesliga! (video)

Χατ-τρικ με τρεις διαφορετικές ομάδες; Μόνο ο Φίλκρουγκ και δύο αξέχαστα «κανόνια» της Bundesliga! (video)

Ο Νίκλας Φίλκρουγκ καλείται φέτος να σηκώσει το βάρος της Μπορούσια Ντόρτμουντ στη γραμμή κρούσης και με μια πρώτη ματιά στους αριθμούς του, θα λέγαμε ότι τα καταφέρνει ικανοποιητικά. Το χατ-τρικ κόντρα στην Μπόχουμ (28/01) μάλιστα, «έγραψε» ιστορία στην Bundesliga!

Εάν η Ντόρτμουντ έχει έως τώρα κάποιον πρωταγωνιστή, αυτός ακούει στο όνομα Νίκλας Φίλκρουγκ. Ήρθε στην ομάδα το περασμένο καλοκαίρι από τη Βέρντερ Βρέμης και μεσούσης της φετινής σεζόν, είναι ο αρχισκόρερ των Βεστφαλών στο πρωτάθλημα.

Έφτασε αισίως τα εννέα γκολ μετά το χατ-τρικ που πέτυχε στην αναμέτρηση με τη Μπόχουμ (28/1, 3-1), όντας ο «ήρωας» για ακόμη μία φορά. Παράλληλα, πέτυχε κάτι πολύ σπουδαίο στην καριέρα του και θύμισε επιδόσεις που έφτασαν κάποτε δύο μεγάλα ονόματα στην Bundesliga και το γερμανικό ποδόσφαιρο εν γένει.

Ο λόγος για τους Μίροσλαβ Κλόζε και Μάριο Γκόμεζ. Τι κοινό έχουν με τον Νίκλας Φίλκρουγκ; Μέχρι και χθες, ήταν οι μόνοι που είχαν πετύχει εντός του 21ου αιώνα χατ-τρικ με τρεις διαφορετικές ομάδες, με τις οποίες αγωνίστηκαν στην πρώτη κατηγορία του γερμανικού ποδοσφαίρου.

Ο Κλόζε έχει σημειώσει τρία γκολ τουλάχιστον από μία φορά φορώντας τη φανέλα των Καϊζερσλάουτερν, Βέρντερ Βρέμης και Μπάγερν Μονάχου. Από την άλλη, ο Γκόμεζ κατόρθωσε κάτι αντίστοιχο όταν αγωνίστηκε με Στουτγκάρδη, Μπάγερν Μονάχου και Βόλφσμπουργκ.



Σίγουρα δεν είναι μία απλή υπόθεση και ο Φίλκρουγκ έβαλε το όνομά του δίπλα σε αυτά των δύο μεγάλων επιθετικών. Το πρώτο του χατ-τρικ είχε έρθει το 2018, όταν το Ανόβερο νίκησε με 3-2 τη Μάιντζ πετυχαίνοντας την ολική ανατροπή στο ματς. Το δεύτερο ήταν με τη φανέλα της Βέρντερ απέναντι στη Σάλκε (3-1) το 2020 για να φτάσουμε στο χθεσινό 3-1 επί της Μπόχουμ, που είχε τη δική του «σφραγίδα».

Κι αν όλα αυτά δεν έχουν πείσει ακόμη κάποιον για τις ικανότητες του 30χρονου πλέον επιθετικού της Ντόρτμουντ, αρκεί να προσθέσουμε και το εξής: τα τρία του χατ-τρικ ισοφαρίζουν αυτά δύο άλλων βαρυσήμαντων φορ που φόρεσαν την «κιτρινόμαυρη» φανέλα, του Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ και του «διαστημικού» Έρλινγκ Χάαλαντ.

Μένει να δούμε τι ακόμη μπορεί να πετύχει ο Νίκλας Φίλκρουγκ, που για την ώρα αποδεικνύεται μία αξιόπιστη επιλογή για τον Έντιν Τέρζιτς.

Άρτεμις Κλεφτάκη  

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0