Πρόσωπα

«Ποτέ μην ξεχνάς από που ξεκίνησες»: Αχαριστία και ασέβεια προς τον Γιοβάνοβιτς η απόλυση!

«Ποτέ μην ξεχνάς από που ξεκίνησες»: Αχαριστία και ασέβεια προς τον Γιοβάνοβιτς η απόλυση!

Τέλος εποχής Γιοβάνοβιτς στον Παναθηναϊκό, με το συμβόλαιο του Σέρβου προπονητή να ολοκληρώνεται πρόωρα, παρά τα όσα έχει προσφέρει στον σύλλογο κατά τη θητεία του στον «πράσινο» πάγκο!

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Το μεσημέρι της Τρίτης (26/12) η αθλητική ειδησεολογία, «έκοβε και έραβε» στην Ελλάδα με επίκεντρο τον Παναθηναϊκό και τα δημοσιεύματα από την Τουρκία σχετικά με ερχομό του Φατίχ Τερίμ. Ο τουρκικός Τύπος ανέφερε για προχωρημένες καταστάσεις, με άμεση ανάληψη καθηκόντων του Τούρκου προπονητή. Συνεπώς, η ίδια η είδηση μας έδινε και την ολοκλήρωση της συνεργασίας με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

«Ποτέ μην ξεχνάς από που ξεκίνησες», λέει το ρητό και είναι το παν σε κάθε τομέα στη ζωή μας. Η επιλογή της διοίκησης των «πράσινων» είναι εκτός πραγματικότητας και μοιάζει «επηρεασμένη» από τα λαϊκά δικαστήρια των social, όπως επίσης θα μπορούσαμε να πούμε πως έχει παρθεί σε κάποια «καφενειακή» συζήτηση, ανάμεσα σε ανθρώπους οι οποίοι ζουν έξω από την ομάδα και μιλούν με επιχειρηματολογίες «εν βρασμό ψυχής».

Τα δεδομένα που έχουμε στα χέρια μας, είναι πως ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, είχε πάρει τις αποφάσεις του μετά τον αποκλεισμό της ομάδας από τα ευρωπαϊκά κύπελλά. Ας σημειώσουμε μέσα σε όλα, πως η πορεία που έκανε η ομάδα την τρέχουσα σεζόν έφερε στα ταμεία του κλαμπ περισσότερα από 10 εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία της. Προκάλεσε οικονομική κατάρρευση στην Μαρσέιγ, καθώς την απέκλεισε από το Champions League, ενώ με την Μπράγκα το προσπάθησε και δεν τα κατάφερε.

Σύμφωνοι, ο αποκλεισμός από τον όμιλο στο Europa League και δη η μη κατάκτηση του εισιτηρίου για το Conference League ήταν ταπεινωτική, καθώς οι προσδοκίες που απέκτησε ο κόσμος ήταν πολύ μεγαλύτερες από αυτή την κατάληξη. Η απόφαση να απομακρυνθεί ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς όμως, είναι εντελώς εκτός κάθε λογικής ποδοσφαιρικής νοοτροπίας, άκρως ρισκαδόρικη και με μεγάλη δόση ασέβειας προς το ίδιο το πρόσωπο του προπονητή. Γιατί ασέβειας; Οι λόγοι είναι πολλοί και τους έχουμε αναφέρει και ανά τακτά χρονικά διαστήματα στο παρελθόν, χωρίς τότε να αποτελούν ασέβεια.

Ο Σέρβος τεχνικός ήρθε και παρουσιάστηκε στο «πράσινο» κοινό, χωρίς… φρου-φρου και αρώματα. Μίλησε, έπραξε και έφερε αποτελέσματα. Αναλαμβάνοντας λοιπόν τα ηνία της ομάδας μετά από τους Πογιάτος και Μπόλονι, οι οποίοι… διέπρεψαν, έβαλε κάτω την ομάδα και ξεκίνησε να την μαθαίνει την ποδοσφαιρική αλφάβητο. Αυτό που γνώριζαν σαν σύνολο -οι τότε παίκτες- ήταν να αμύνονται μαζικά. Να προστατεύουν ένα αποτέλεσμα του 1-0, γεγονός που δείχνει τον εντελώς διαστρεβλωμένο χαρακτήρα που είχε ο σύλλογος.

Ο Γιοβάνοβιτς λοιπόν, σε όλη τη διάρκεια των 2,5 περασμένων χρόνων, σημείωνε διαρκή άνοδο σε όλα τα επίπεδα. Λίγο-λίγο, έκανε την ξεκαθάρισμα στο ρόστερ, το αναβάθμισε και έφτασε την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας τη σεζόν 2021-22, επαναφέροντας την ομάδα εκεί που ανήκει: στην κατάκτηση τίτλων. Στην δεύτερη σεζόν του (2022-23), προσπάθησε στην μάχη για την διεκδίκηση του τίτλου μέχρι τέλους. Ωστόσο, ένα παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο φινάλε των Play-off, με τον Παναθηναϊκό να έχει 18 κρούσματα κορονοϊού δεν επέτρεψε στην ομάδα να αγωνιστεί επί ίσης όροις για την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Φτάνοντας στο τώρα λοιπόν, το «τριφύλλι» έχει φτάσει στην ολοκλήρωση του πρώτου γύρου στη Stoiximan Super League στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, ενώ σήμερα απέχει έναν βαθμό από τον ΠΑΟΚ της πρώτης θέσης. Με την κορυφαία επιθετική συγκομιδή, όπως επίσης και με την κορυφαία άμυνα (σε νούμερα, ασχέτως εικόνας και δεδομένων καλύψεων που χρειάζεται η συγκεκριμένη ζώνη). Είναι άδικο και καταστροφικό ως κίνηση να διώχνεις τον προπονητή που έχτισε το υπάρχον ρόστερ και σε έχει φέρει μέχρι το σημείο που βρίσκεσαι. Είναι αχάριστο να συμπεριφέρεσαι με αυτόν τον τρόπο, στον άνθρωπο που άντεξε τα πυρά όλων και μπήκε μπροστά ως «ασπίδα» για τους παίκτες του και τον Παναθηναϊκό.

*Καλή συνέχεια Ιβάν, ο κόσμος του Παναθηναϊκού σε ευχαριστεί για όλα όσα προσέφερες και δεν θα ξεχάσει ποτέ όσα έκανες. Έκανες μια γροθιά κόσμο και ομάδα και γέμισες ξανά τα γήπεδα!www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0