Πρόσωπα

Γιάννης Μιχαλήτσος: Ένας άνθρωπος που συνέδεσε τον εαυτό του με τον Άρη των... ρεκόρ, στην Α' Εθνική! (video)

Γιάννης Μιχαλήτσος: Ένας άνθρωπος που συνέδεσε τον εαυτό του με τον Άρη των... ρεκόρ, στην Α' Εθνική! (video)
Ο Γιάννης Μιχαλήτσος «έφυγε» στα 66 του χρόνια, αλλά όσα έκανε με τους συμπαίκτες του στον Άρη των '70s και των '80s, θα μείνουν «χαραγμένα» στα βιβλία της ιστορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Η είδηση του θανάτου του Γιάννη Μιχαλήτσου, «βύθισε» στο πένθος το ελληνικό ποδόσφαιρο και κυρίως, την οικογένεια του Άρη. Υπήρξε ένας «στρατιώτης» του συλλόγου, που φόρεσε 250 φορές τη φανέλα του και «κάθισε» πέντε φορές στον πάγκο του, ως προπονητής.

Αναμφίβολα είναι μία από αυτές τις περιπτώσεις ανθρώπων, που «κλείνουν» έναν κύκλο στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ο οποίος ίσως να μην ξανανοίξει ποτέ, όπως έχουν διαμορφωθεί τα τωρινά δεδομένα: της στενής σχέσης -έως και ολοκληρωτικής αφοσίωσης- ενός ανθρώπου του ποδοσφαίρου, με έναν σύλλογο.

Ο Γιάννης Μιχαλήτσος υπήρξε γέννημα-θρέμμα του Άρη και αναπόσπαστο κομμάτι της μεγάλης ομάδας των '70s και '80s, που διεκδικούσε κάθε χρόνο τον τίτλο στην Ελλάδα και έκανε μεγάλες εμφανίσεις στην Ευρώπη, όπως το έπος της Περούτζια.





Παράλληλα, έζησε σπουδαίες στιγμές κι εντός Ελλάδας, ακόμα κι όταν έβγαλε τη φανέλα του Άρη, για χάρη αυτής του ΟΦΗ. Η πιο χαρακτηριστική στιγμή δεν θα μπορούσε να είναι άλλη, από την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας, εν έτει 1987.

Bίωσε και στιγμές καταξίωσης, όμως, που μνημονεύονται έως σήμερα, έστω κι αν δεν... κατέληξαν σε τίτλο!



Προφανώς, στην κορυφή αυτών βρίσκεται το σερί των 17 εντός έδρας νικών του Άρη, κατά τη σεζόν 1978/79. Έστω κι αν στο φινάλε, δεν αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδας! Και για να μην δημιουργείται... σύγχυση, όλες οι αγωνιστικές ήταν 34, άρα οι 17 νίκες, σημαίνουν πως ο Άρης κέρδισε όλα τα εντός έδρας ματς εκείνης της σεζόν!

Μάλιστα, και το πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν (1979/80) χάθηκε στις λεπτομέρειες. Άρης και Ολυμπιακός ήταν ισόβαθμοι με 47 βαθμούς και ο τίτλος θα κρινόταν σε αγώνα μπαράζ, στον Βόλο.

Εκεί τελικά η ομάδα του Φρανκ Μπλάνστοουν βρέθηκε να ηττάται με 2-0 και να χάνει τον τίτλο στον οποίο έφτασε πάλι τόσο κοντά.



Σε όλες αυτές τις ιστορικές στιγμές
, ο Άρης είχε στο πλάι του τον Γιάννη Μιχαλήτσο. Κι όταν ήρθαν οι πιο δύσκολες, ο «στρατιώτης» του Άρη, ήταν ξανά εκεί, από όποιο πόστο χρειαζόταν.

Είτε ως ανιχνευτής ταλέντων, είτε ως βοηθός, είτε ως υπηρεσιακός προπονητής. Προσφέροντας τις υπηρεσίες του, μα πάνω απ' όλα την αγάπη του, για τον Άρη.

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0