Πρόσωπα

Τζέι Στάνσφιλντ: Το (τυχερό) Νο 9 της Έξετερ Σίτι, σε ένα ξεχωριστής σημασίας χατ-τρικ (video)

Τζέι Στάνσφιλντ: Το (τυχερό) Νο 9 της Έξετερ Σίτι, σε ένα ξεχωριστής σημασίας χατ-τρικ (video)

Ο Τζέι Στάνσφιλντ πέτυχε χατ-τρικ στο τελευταίο του παιχνίδι με την Έξετερ Σίτι φορώντας τη φανέλα με το νούμερο 9, η οποία είχε αποσυρθεί μετά τον θάνατο του πατέρα του που ξεχώρισε ως παίκτης της ίδιας ομάδας.  

Η δυνατή ιστορία του Τζέι Στάνσφιλντ υπενθυμίζει σε όλους ότι το ποδόσφαιρο είναι κάτι παραπάνω από ένα άθλημα. Ο 20χρονος επιθετικός της Έξετερ Σίτι πρωταγωνίστησε στον αγώνα απέναντι στην Μόρκαμπ (7/5,3-2) στην Γ’ κατηγορία Αγγλίας, πετυχαίνοντας το πρώτο του χατ-τρικ. Πολλοί ήταν αυτοί που μίλησαν για το ταλέντο του νεαρού, χωρίς όμως να γνωρίζουν τι σήμαινε για τον ίδιο αυτό που κατάφερε να κάνει στο τελευταίο του ματς με τους «Grecians».

Ο πατέρας του Τζέι, Άνταμ Στάνσφιλντ, ήταν ποδοσφαιριστής για την Έξετερ όταν «έφυγε» από τη ζωή το 2010 σε ηλικία 31 ετών έπειτα από άνιση μάχη με την επάρατη νόσο. Ως ένδειξη τιμής στην μνήμη του αδικοχαμένου Άνταμ, η ομάδα απέσυρε τη φανέλα με το νούμερο 9 που ο ίδιος φορούσε.

Σχεδόν 12 χρόνια μετά τον θάνατό του, ο 19χρονος γιος του πήγε ως δανεικός από τη Φούλαμ στην Έξετερ Σίτι και μετά από αίτημα του ίδιου, η διοίκηση του επέτρεψε να φορέσει το νούμερο με το οποίο κάποτε αγωνιζόταν ο πατέρας του.

Έκτοτε έχει πραγματοποιήσει 36 εμφανίσεις φορώντας το νούμερο 9, ανεβαίνοντας στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ της ομάδας του. Τα φετινά του ρεκόρ όμως δεν σταματούν εκεί.

Μετά το χατ τρικ που σημείωσε απέναντι στην Μόρκαμπ, έγινε ο νεότερος ποδοσφαιριστής (20 ετών, 164 ημερών) που πετυχαίνει τρία γκολ σε ένα παιχνίδι στις τέσσερις κορυφαίες διοργανώσεις της Αγγλίας την τωρινή σεζόν. Εκτός αυτού, έχει μοιράσει επτά ακόμα ασίστ στους συμπαίκτες του, επιβεβαιώνοντας το ότι είναι ένα από τα ανερχόμενα ταλέντα της Premier League.

Ο δανεισμός του στην ομάδα των «Ελληνιστών» αναμένεται να λήξει μέσα στον Μάιο του 2023 με τον ίδιο να κλείνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την πορεία του στην Έξετερ. Κατά σύμπτωση, μετά το χατ-τρικ που σημείωσε στην τελευταία του εμφάνιση, ο αριθμός των γκολ που πέτυχε φέτος είναι επίσης 9!

Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο ίδιος είπε το αντίο στον κόσμο της ομάδας μέσα σε ένα συναισθηματικά φορτισμένο κλίμα με τον Τζέι να δηλώνει πως ήταν μία απίστευτη ημέρα για τον ίδιο προσωπικά αλλά και για τον σύλλογο. Το μόνο σίγουρο είναι πως ο πατέρας του θα ήταν περήφανος.

     




Βασιλική Μπαρτζιώτη
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0