Πρόσωπα

Έντρικ Φελίπε: «Βασιλιάς» ετών….16! (video)

Έντρικ Φελίπε: «Βασιλιάς» ετών….16! (video)

Η Ρεάλ Μαδρίτης ανακοίνωσε την απόκτηση του 16χρονου Έντρικ Φελίπε, του Βραζιλιάνου πιτσιρικά που θέλει να γίνει ο νέος «βασιλιάς».

Το απόγευμα της Πέμπτης (15/12) ανακοινώθηκε η συμφωνία μεταξύ της Ρεάλ Μαδρίτης και της Παλμέιρας για τον Έντρικ Φελίπε. Στα 16 του χρόνια ο Βραζιλιάνος επιθετικός είχε τραβήξει πάνω του τα βλέμματα αρκετών συλλόγων της Ευρώπης, αλλά η «βασίλισσα» κέρδισε την υπογραφή του!

Ο Έντρικ θα ενσωματωθεί στη Ρεάλ το καλοκαίρι του 2024, αφού είναι ανήλικος και δεν επιτρέπεται να μεταγραφεί σε άλλη χώρα πριν κλείσει τα 18. Το συμβόλαιο που υπέγραψε είναι τριετές, με οψιόν ακόμη τριών χρόνων.

Ποιος είναι όμως ο Έντρικ Φελίπε και γιατί στα 16 του κόστισε περισσότερα από 70.000.000 ευρώ;;

Επαγγελματικό ντεμπούτο τον…Οκτώβριο!

Δεν έχουν περάσει ούτε 2,5 μήνες από την πρώτη επαγγελματική συμμετοχή του Έντρικ! Ήταν στις 7 Οκτωβρίου, όταν αγωνίστηκε για περίπου 25 λεπτά στο νικηφόρο με 4-0 ματς της Παλμέιρας με την Κοριτίμπα. Έγινε φυσικά ο νεότερος παίκτης που αγωνίζεται στην ιστορία του κλάμπ.

Μέχρι σήμερα έχει αγωνιστεί ακόμη έξι φορές, με απολογισμό τρία γκολ και μια ασίστ. Εννοείται πως είναι και ο νεότερος σκόρερ του συλλόγου.

Η αρχή και τα «μυθικά» νούμερα με τα τμήματα υποδομής!

Ο Έντρικ Φελίπε Μορέιρα ντε Σόουζα όπως είναι το πλήρες όνομά του, σαν….αυθεντικός Βραζιλιάνος, ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο ανάμεσα σε σκουπίδια, στους δρόμους του Βαλπαραΐσο στο Σάο Πάολο.

Πριν καν γίνει τεσσάρων ετών, ο πατέρας του άρχισε να τον βιντεοσκοπεί και να μοιράζεται τα…κόλπα του στο Youtube. H Παλμέιρας δεν άργησε να εμφανιστεί.

 Όταν έγινε 11 ετών, η «Βερντάο» τον «πήρε» στα τμήματα υποδομής. Τα όσα κατάφερε με τα «τσικό» του συλλόγου τα λες και…αδιανόητα. Σκόραρε 165 φορές σε 169 παιχνίδια! Ναι, καλά διαβάσατε.

Γιατί τον πήρε η Ρέαλ;

Στη «χώρα του καφέ» δεν άργησαν να τον αποκαλέσουν «νέο Νεϊμάρ» και «νέο Πελέ». Έχει άλλωστε στοιχεία των δύο…θρύλων. Ταχύτητα, εκρηκτικότητα, ικανότητα στο «ένας με έναν» και φυσικά εξαιρετικό τελείωμα φάσεων.

Ο Έντρικ αγωνίζεται με την ίδια…άνεση σε όλες τις θέσεις της επίθεσης. Ακόμη όμως μπορεί να αγωνιστεί και πίσω από τον επιθετικό, στη θέση «10» όπως συνηθίζουμε να λέμε.

Ήδη πριν την ενηλικίωση ο Έντρικ -φαίνεται να- έχει όλα τα στοιχεία του σύγχρονου ποδοσφαίρου. Η Ρεάλ Μαδρίτης σίγουρα πείστηκε για αυτό και έκανε το συντομότερο δυνατό το «μπάσιμό» της προκειμένου να κάνει δικό της το νέο μεγάλο αστέρι της Βραζιλίας.

Ο Έντρικ θα πάει στο «Μπερναμπέου» σε περίπου 1,5 χρόνο από τώρα. Πιθανότατα πιο ώριμος αλλά και πιο «εξελιγμένος» σε σχέση με σήμερα. Σίγουρα πιο…έμπειρος και κατασταλαγμένος στο τι θέλει και τι μπορεί να κάνει στην καριέρα που τώρα αρχίζει..

Μανώλης Μακρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0