Πρόσωπα

Emery is back: Σε ένα βράδυ, κατάφερε ό,τι δεν μπόρεσαν οι 13 προηγούμενοι στον πάγκο της Άστον Βίλα!

Emery is back: Σε ένα βράδυ, κατάφερε ό,τι δεν μπόρεσαν οι 13 προηγούμενοι στον πάγκο της Άστον Βίλα!

Μπορεί το γεγονός πως ο Ουνάι Έμερι κέρδισε για τέταρτη φορά σε ντεμπούτο του με 8η διαφορετική ομάδα, να μην δίνει ένα στατιστικό από μόνο του, όμως η επικράτηση επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι ιδιαίτερη. Ο λόγος; Διότι κανένας από τους 13 προπονητές που πέρασαν από τον πάγκο των «χωριατών» στον 21ο αιώνα, δεν κέρδισαν τους «κόκκινους διαβόλους» στο Βίλα Παρκ, με το τελικό 3-1 να σηματοδοτεί το πρώτο τρίποντο στο πρωτάθλημα από το 1995!

Μία εντελώς διαφορετική Άστον Βίλα, σε σχέση με όσα είχαμε δει να λαμβάνουν χώρα επί των ημερών του Στίβεν Τζέραρντ, έκανε την εμφάνισή της απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στην 15η αγωνιστική της Premier League, με τους «χωριάτες» να επικρατούν με 3-1 στο ντεμπούτο του Ουνάι Έμερι, καταγράφοντας μία ιστορική νίκη.

Ο λόγος; Διότι πρόκειται μόλις για την πρώτη εντός έδρας επικράτησή τους επί των «κόκκινων διαβόλων» στον 21ο αιώνα, με τον Ισπανό προπονητή να γίνεται μόλις ο δεύτερος μετά τον Μπράιαν Λιτλ που κερδίζει τη Γιουνάιτεντ, από το 1995 και έπειτα, στο «σπίτι» της, σε επίπεδο Premier League.

Γενικότερα όμως, το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι πως ο Ουνάι Έμερι έκανε πράξη ό,τι δεν μπόρεσαν οι 13 προπονητές που πέρασαν από τον πάγκο της νυν ομάδας του από το 2000 και έπειτα. Αναλυτικότερα, σε 25 ματς, επίσημα και μη, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετρούσε 18 «διπλά», μία ήττα πρόπερσι σε ένα φιλικό και έξι ισοπαλίες.

Πλέον όμως, το σερί έλαβε τέλος! Ο Ουνάι Έμερι φέρει την ευθύνη και το 4ο επιτυχημένο του ντεμπούτο σε ολόκληρη την καριέρα του, με 8 διαφορετικές ομάδες, είναι γεγονός.

Όσον αφορά την Αγγλία και την προηγούμενη θητεία του; Είχε ξεκινήσει με ήττα, με 2-0 από τη Μάντσεστερ Σίτι, το 2018. Ποια ήταν η προηγούμενη; Στην πρώτη του προπονητική δουλειά, πριν από 16 χρόνια, στον πάγκο της Αλμερίας!

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα του Ουνάι Έμερι στα ντεμπούτο του:

Αλμερία – Τενερίφη 0-1

Βαλένθια – Ρεάλ Μαδρίτης 3-2

Αλάνια – Σπαρτάκ Μόσχας 1-2

Ρεάλ Σαραγόσα – Σεβίλλη 0-0

Παρί Σεν Ζερμέν – Λυών 4-1

Άρσεναλ – Μάντσεστερ Σίτι 0-2

Βιγιαρεάλ – Ουέσκα 1-1

Άστον Βίλα – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-1

 

Δημήτρης Μανάκος

Πηγή: www.england365.gr 

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0