Πρόσωπα

Κέπα Αριθαμπαλάγκα: Το «μαύρο πρόβατο» της Τσέλσι (ξανά)έπεσε αλλά… θα (ξανά)σηκωθεί! (video)

Κέπα Αριθαμπαλάγκα: Το «μαύρο πρόβατο» της Τσέλσι (ξανά)έπεσε αλλά… θα (ξανά)σηκωθεί! (video)

Τα βλέμματα πέφτουν και… πάλι στον Κέπα που αστόχησε στο τελευταίο πέναλτι και είδε την ομάδα του να χάνει τον τελικό του Carabao Cup. Πλέον, οφείλει να ξανασηκωθεί, μιας και ο δρόμος της επιστροφής είναι γνώριμος, έχοντας νικήσει το «τέρας» της κατάθλιψης και ακόμα… έναν τελικό. 

Ο Κέπα ήταν ο μοιραίος για την ομάδα του στον τελικό του Carabao Cup κόντρα στη Λίβερπουλ, αφού πέρασε ως αλλαγή στο 120’ με σκοπό να χριστεί ήρωας των πέναλτι αλλά νικήθηκε 11 φορές και έστειλε το πέναλτι του στον… ουρανό και τους «reds» στο βάθρο του νικητή. 

Καθιστώντας τον εαυτό του ως το… μαύρο πρόβατο στην Τσέλσι. Λόγω του ότι οι φίλαθλοι της ομάδας αλλά και οι προπονητές έχουν… κουραστεί με τα πολλαπλά λάθη του που δεν δικαιολογούν τα 80 εκατομμύρια ευρώ που δαπανήθηκαν το καλοκαίρι του 2018 για να αποκτηθεί από την Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Οι μαύρες του στιγμές με τους «μπλε»

Ο πιο ακριβός τερματοφύλακας του κόσμου έχει δει τον εαυτό του να είναι «δακτυλοδειχτούμενος» σε αρκετές περιπτώσεις στην καριέρα αλά «τρενάκι» λούνα παρκ με την ομάδα του Λονδίνου. Από τα δέκα γκολ σε διάστημα δέκα ημερών από Μάντσεστερ Σίτι και Μπόρνμουθ για το πρωτάθλημα, τον περίφημο τελικό του Carabao Cup κόντρα στους «πολίτες» το 2019. Εκεί όπου αρνήθηκε να βγει αλλαγή για να περάσει στον αγωνιστικό χώρο ο Γουίλι Καμπαγέρο για την διαδικασία των πέναλτι, κάνοντας έξαλλο τον Μαουρίτσιο Σάρι και παίρνοντας… στο λαιμό την ομάδα του. Παρόμοια, εμφάνιση για… διαγραφή από τη μνήμη του είναι κόντρα στον Άγιαξ, που δέχθηκε τέσσερα γκολ και το ένα είναι αυτογκόλ από το… κεφάλι του. 

Ηρωικές στιγμές… με την υπογραφή του

Έχει κατακριθεί δικαιολογημένα ή αδικαιολόγητα «άπειρες» φορές αλλά ο Ισπανός τερματοφύλακας έχει οδηγήσει την ομάδα του αρκετές φορές στην «Γη της Επαγγελίας». Μάλιστα, ο 27άχρονος στον ημιτελικό του UEFA Europa League κόντρα στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης ήταν ο ήρωας που οδήγησε την ομάδα του στον τελικό χάρη στις δύο αποκρούσεις πέναλτι των Μάρτιν Χιντερέγκερ και Γκονσάλο Πασιένσια.

Επιπλέον, αξιοσημείωτη είναι η «χρυσή» επέμβαση στο πέναλτι του Ραούλ Αλμπιόλ για να κατακτήσει η ομάδα του το UEFA Super Cup κόντρα στη Βιγιαρεάλ. Αλλά και πιο πρόσφατα στις αποκρούσεις πέναλτι των Θίο Γουόλκοτ και Μάρβελους Νακάμπα στον 4ο και 3ο γύρο του κυπέλλου Carabaoαντίστοιχα. Όταν η Τσέλσι πέρασε τους «αγίους» και τους «χωριάτες» στην διαδικασία των πέναλτι με 4-3 και στις δύο περιπτώσεις. Ενώ καίρια ήταν και η απόκρουση στο πέναλτι του Ράιαν Χάρντι της Πλίμουθ Αργκάιλ στο 118’. Οδηγώντας την ομάδα του Τόμας Τούχελ στους «16» του FA Cup


Φοίβος Πεφάνης 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0