Πρόσωπα

Ο Σέρχιο Ράμος απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης; Το αίμα... νερό, για μία πρόκριση, δεν γίνεται! (video)

Ο Σέρχιο Ράμος απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης; Το αίμα... νερό, για μία πρόκριση, δεν γίνεται! (video)
Μια ολόκληρη ζωή δεν γίνεται να αλλάξει σε δύο παιχνίδια ή στον... βωμό μιας πρόκρισης. Ο Σέρχιο Ράμος καλείται να αντιμετωπίσει τη λατρεμένη του Ρεάλ Μαδρίτης, φορώντας, πλέον, τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν και παρά τις εξαγγελίες του, τίποτα δεν θα είναι το ίδιο! 
 
Σε μία προσπάθεια να αποδώσει το μόνιμο, ανεκπλήρωτο αίσθημα των ανθρώπων, ο θεατρικός συγγραφέας, Θόρντον Ουάιλντερ, είχε πει το εξής: «Όταν είσαι ασφαλής σπίτι σου, θα ήθελες να ζεις μία περιπέτεια. Όταν ζεις μία περιπέτεια, θα ήθελες να είσαι ασφαλής στο σπίτι σου». Ίσως λύνει και τον γρίφο της μεταγραφής του Σέρχιο Ράμος στην Παρί Σεν Ζερμέν το φετινό καλοκαίρι.
 
Λίγους μήνες μετά, η μοίρα όρισε πως ένα από τα αγαπημένα παιδιά του Φλορεντίνο Πέρεθ, θα πρέπει αντιμετωπίσει τον πρώτο του «έρωτα» και πιθανότατα παντοτινό: τη Ρεάλ Μαδρίτης!
Ακριβώς όπως συνέβη στην περίπτωση του πρώην άσπονδου εχθρού, αλλά νυν συμπαίκτη, Λιονέλ Μέσι, η κληρωτίδα είχε... κέφια. Ρεάλ Μαδρίτης και Παρί Σεν Ζερμέν συναντιούνται στη φάση των «16» και ο μεγάλος αρχηγός των «Μερένχες», το αγαπημένο «κακό παιδί» της κερκίδας επιστρέφει ως αντίπαλος. Άραγε, θα παραμείνει ο εαυτός του για 180 λεπτά ή τα συναισθήματα θα τον καταβάλουν;
 
«Η αγάπη μου για τη Ρεάλ Μαδρίτης είναι γνωστή. Θα προτιμούσα να έχουμε κληρωθεί με άλλη ομάδα. Τώρα, όμως, πρέπει να υπερασπιστώ την Παρί Σεν Ζερμέν. Θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου. Στηρίζονται πάνω μου και θα 'πεθάνω' για αυτούς», ανέφερε ο 34χρονος Ισπανός κεντρικός αμυντικός, όταν κλήθηκε να σχολιάσει την επικείμενη συνάντηση.
Η αλήθεια είναι πως κανείς δεν μπορεί να φανταστεί την επανάληψη σκηνών απείρου κάλλους που έχει χαρίσει και τον αποτελούν σήμα-κατατεθέν του, να επαναλαμβάνονται. Ποιος μπορεί να φέρει ως εικόνα στο μυαλό του, να δοκιμάζει πάνω στον Βινίσιους μία λαβή ελληνορωμαϊκής πάλης, όπως αυτή που έκανε στον Σαλάχ στον τελικό του Champions League το 2018 απέναντι στη Λίβερπουλ; Γίνεται να φιλοδωρίσει τον Κουρτουά με μία ανάλογη αγκωνιά με αυτήν στον Κάριους, στο ίδιο παιχνίδι; 

 
Η απάντηση δεν επιδέχεται αμφισβήτησης: όχι!
 
Όσοι παρακολουθούν τα τεκταινόμενα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, έχουν μία διαμορφωμένη άποψη για το στυλ παιχνιδιού του Σέρχιο Ράμος. Άλλοι το αγαπούν, άλλοι το μισούν. Όταν κάτι αγγίζει τα όρια του αντιαθλητικού, έτσι συμβαίνει συνήθως και έγκειται στην άποψη που διατηρεί ο καθένας για το παιχνίδι. 
 
Αφήνοντας στην άκρη τις εξαγγελίες του, αντιλαμβάνεται κανείς πως οι 671 εμφανίσεις του με την λατρεμένη του... πρώην, θα παίξουν τον ρόλο τους. Μικρός η μεγάλος, μένει να φανεί, αλλά όποιος περιμένει να δει τον περσινό Σέρχιο Ράμος στα μέσα Φεβρουαρίου, μάλλον θα απογοητευτεί.
 
Φάνης Τσοκανάς

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0