Πρόσωπα

Σέρχιο Αραούχο: Ο Ολυμπιακός του βγάζει τον καλύτερό του εαυτό! (video)

Σέρχιο Αραούχο: Ο Ολυμπιακός του βγάζει τον καλύτερό του εαυτό! (video)

Το πεπρωμένο τους είναι να συναντιούνται συνεχώς, με την ομάδα του Πειραιά να είναι η αγαπημένη αντίπαλος του Αργεντινού!

Σχετικά Άρθρα

Τον απόλυτο πρωταγωνιστή από πλευράς ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αποτέλεσε αδιαμφισβήτητα ο Σέρχιο Αραούχο. Ο Αργεντινός όχι μόνο την έβαλε ξανά στο παιχνίδι βρίσκοντας δίχτυα στο 15’ και σκόραρε πάλι στο 80’, αλλά ήταν σ’ ένα γενικότερο πλαίσιο ο πιο κινητικός παίκτης της «Ένωσης».

Το γεγονός ωστόσο δεν προκαλεί εντύπωση: ο Ολυμπιακός ήταν ανέκαθεν ο αγαπημένος αντίπαλος του Αραούχο! Αυτό γιατί οι «ερυθρόλευκοι» αποτελούν την ομάδα την οποία ο 29χρονος έχει αντιμετωπίσει περισσότερες φορές στην καριέρα του από κάθε άλλη.

Πιο συγκεκριμένα ο Ολυμπιακός έχει βρεθεί 10 φορές στον δρόμο του Αραούχο, σε όλες τις διοργανώσεις, από τις οποίες ο φορ της ΑΕΚ έχει πανηγυρίσει τη νίκη τις μισές ενώ μετράει και 4 ήττες. Επιπλέον από αυτά τα παιχνίδια έχει βρει δίχτυα 5 φορές, όμως η προχθεσινή ήταν η πρώτη φορά που σκοράρει δις!

SUPERLEAGUE / PLAY-OFF / Eʠ- ϓ֐ (֙ԏÑVɁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)

Τέλος αυτό ήταν μόλις το δεύτερο παιχνίδι κατά το οποίο ο Αργεντινός είχε συμβολή σε γκολ αλλά οι «κιτρινόμαυροι» δεν πήραν τη νίκη. Κάτι παρόμοιο είχε συμβεί τον Ιούνιο του 2020, όταν η ΑΕΚ ηττήθηκε με 2-1 στο ΟΑΚΑ για την 4η αγωνιστική των play off. Τότε ο Αραούχο καταφέρει να μειώσει το σκορ στο 66’, αλλά το γκολ του δεν ήταν αρκετό ώστε να δώσει κάτι παραπάνω στην ομάδα του.

Το πιο σημαντικό, ωστόσο, για τον Σέρχιο είναι η συχνότητα με την οποία πλέον σκοράρει, αφού βρίσκει δίχτυα ανά 3.3 τελικές προσπάθειες! Μάλιστα την σεζόν του πρωταθλήματος της «Ένωσης» (2017-2018) χρειαζόταν κατά μέσο όρο 5 τελικές για να σημειώσει γκολ!

Αναλυτικά τα γκολ του Αραούχο κόντρα στον Ολυμπιακό:

1. Ολυμπιακός – ΑΕΚ 1-2 (13/4/2017)

2. ΑΕΚ – Ολυμπιακός 2-1 (7/2/2018)

3. ΑΕΚ – Ολυμπιακός 1-2 (28/6/2020)

4. ΑΕΚ – Ολυμπιακός 3-2 (21/11/2021)

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0