Μουντιάλ 2022

Πρεμιέρα με «τεσσάρα» και στο τέλος… πρόκριση; Η Αυστραλία, η 3η που το πετυχαίνει!

Πρεμιέρα με «τεσσάρα» και στο τέλος… πρόκριση; Η Αυστραλία, η 3η που το πετυχαίνει!

Την δεύτερη πρόκριση σε νοκ - άουτ φάση στην ιστορία της σημείωσε η Αυστραλία, η οποία πανηγύρισε μία τεράστια νίκη επί της Δανίας και θα συνεχίσει να βρίσκεται στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ! Το έκανε μάλιστα ενώ είχε ηττηθεί με τέσσερα γκολ στην πρεμιέρα από τους Γάλλους και έγινε μόλις η 3η ομάδα που το καταφέρνει στην ιστορία του θεσμού!

Όταν ξεκινούσε η αναμέτρηση της Αυστραλίας απέναντι στη Δανία, παρότι ήταν φανερό πως η ομάδα του Κρίστιαν Έρικσεν δεν βρισκόταν σε καλή κατάσταση, εξακολουθούσε να είναι το φαβορί. Η πορεία της στο EURO, η επιστροφή του παίκτη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Παγκόσμιο Κύπελλο, το γεγονός πως αποτελούσε το νούμερο 10 της κατάταξης, αλλά και η… άσημη Αυστραλία, την είχαν καταστήσει φαβορί.

Και πάλι όμως… Η Αυστραλία φρόντισε να αποδείξει για ακόμη μία φορά πως σε ένα τουρνουά με τρία ματς ομίλων, δεν είναι δυνατό να μιλήσει κανείς με σιγουριά για όσα συμβαίνουν. Το αντίθετο μάλιστα…

Πήρε το προβάδισμα με τον Λέκι, το διατήρησε μέχρι τέλους και παρόλο που η Τυνησία σημείωσε μία ιστορική νίκη επί της Γαλλίας, ήταν αυτή που πήρε την πρόκριση! Μόλις την 2η στην ιστορία της σε νοκ άουτ φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου

Ο τρόπος ήταν απίθανος, το αποτέλεσμα που σημείωσε εξαιρετικό, αλλά η συνολική της πορεία στο τουρνουά αποδεικνύεται ιστορική. Ο λόγος; Διότι καμία άλλη ομάδα, από το 2006 και έπειτα, δεν είχε καταφέρει να συνεχίσει στο Μουντιάλ, ενώ είχε δεχθεί τέσσερα γκολ ή περισσότερα στην πρεμιέρα.

Συνολικά μάλιστα, στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου, μόλις δύο το είχαν καταφέρει. Η Γιουγκοσλαβία πριν από 32 χρόνια και η Ουκρανία το 2006, στο Μουντιάλ που σημαδεύτηκε από την κίνηση του Ζινεντίν Ζιντάν στον Ματεράτσι.

Πλέον, σε αυτό το κλειστό «κλαμπ» συμπεριλαμβάνεται και η Αυστραλία, που μετά την «τεσσάρα» της πρεμιέρας (4-1) και την ήττα από την Γαλλία, προκρίθηκε. Με δύο νίκες, με το ίδιο σκορ. Με 1-0 επί της Τυνησίας και με 1-0 κόντρα στην Δανία.

Πολύ φυσιολογικό λοιπόν να «καίγεται» η Μελβούρνη, παρότι τη δεδομένη χρονική στιγμή, η ώρα εκεί έχει ξεπεράσει τις 04:00 τα ξημερώματα!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης