Μια Φώτο μια Ιστορία

Το buzzer beater, οι αγκαλιές και η… δικαίωση του Παναθηναϊκού! (video)

Το buzzer beater, οι αγκαλιές και η… δικαίωση του Παναθηναϊκού! (video)

Μια εικόνα λένε πως ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις. Έτσι και η αγκαλιά σαν γροθιά των παικτών του Παναθηναϊκού μετά το buzzer beater τρίποντο του Γκριγκόνις αντανακλά το όμορφο κλίμα της ομάδας.

Σχετικά Άρθρα

Γράφει η Ευτυχία Οικονομίδου

20 Δεκεμβρίου 2023. Μία ημερομηνία που μοιάζει πως θα μνημονεύεται καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν από τις τάξεις του Παναθηναϊκού και όχι μόνο.

Μία ημερομηνία που ίσως αποτελεί την αρχή μίας διαφορετικής τροχιάς για τους «πράσινους»; Θα δείξει.

Ένα είναι σίγουρο. Το «Τριφύλλι» όχι μόνο χρειαζόταν μία τέτοια νίκη μετά από 3 αγώνες χαμένους στην παράταση ή στα τελευταία δευτερόλεπτα, αλλά ήταν αναγκαίο.

Έτσι κι έγινε. Στο πολυτελές Μόντε Κάρλο. Απέναντι σε μία από τις πιο υποσχόμενες ομάδες της φετινής EuroLeague, κόντρα στον παλιό αγαπημένο των «πράσινων» φιλάθλων, Μάικ Τζέιμς.

Ο Παναθηναϊκός έδειξε από την αρχή τον μαχητικό του χαρακτήρα, ακολούθησε το τέμπο της περιφερειακής «τουρμπομηχανής» της Μονακό, όμως έδειξε να… κλατάρει κάπου στα μισά της αναμέτρησης.

Το αξιοσημείωτο είναι πως ακόμα κι αν βρέθηκε πίσω για 15 πόντους, ο Παναθηναϊκός δεν τα παράτησε κι αυτό πρέπει να πιστωθεί στον Εργκίν Αταμάν. Ο Τούρκος τεχνικός έριξε όλα τα… όπλα στη «μάχη» και δικαιώθηκε.

Ο Κέντρικ Ναν, που έκανε άψογη δουλειά στην άμυνα, «ξύπνησε» την κατάλληλη στιγμή για να ενορχηστρώσει το μεγάλο «πράσινο» comeback. Τι παίχτης! Κρύο «αίμα»! Έτσι, λοιπόν, από τα 0/6 σουτ που είχε στα πρώτα 30 λεπτά του ματς, έβαλε 14 πόντους μόνο το τελευταίο δεκάλεπτο.

e7b332ba055dfc30cb938617b57ea911_XL.jpg

Και κάπου εκεί ξεκίνησε η «μαγεία». Η ισοφάριση ήρθε με τρίποντο του Σλούκα (84-84) δύο λεπτά πριν το τέλος. Δύο αχρείαστα λάθη του Ερνανγκόμεθ πήγαν να κάνουν ζημιά στον Παναθηναϊκό που βρέθηκε πίσω ξανά για 3 με τον Λεσόρ, όμως, να επαναφέρει τις ισορροπίες με 20 δευτερόλεπτα στο χρονόμετρο.

Κάτι το λάθος του Οκόμπο, που ήταν… γλύκισμα και έδωσε μια τελευταία ελπίδα στο «Τριφύλλι», κάτι η μεγάλη θέληση για την ομάδα του Εργκίν Αταμάν να πάρει μία νίκη στο τέλος και όλα λειτούργησαν μαεστρικά για να συμβεί.

Με 2,5 δευτερόλεπτα στο χρονόμετρο, αντίθετα με τις οδηγίες του Τούρκου τεχνικού που ήθελε η μπάλα να καταλήξει στα χέρια του Ντίνου Μήτογλου, ο Έλληνας φόργουορντ λειτουργεί έξυπνα και βρίσκει τον ελεύθερο Μάριους Γκριγκόνις που παίρνει το σουτ για τρεις και τα υπόλοιπα ανήκουν στην ιστορία!

Τριποντάρα buzzer beater από τον Λιθουανό που έχει αναγεννηθεί, πανηγυρισμοί, αγκαλιές, ακόμα και ο Κάιλ Γκάι που ουσιαστικά βρίσκεται εκτός ομάδας γιόρταζε με την ψυχή του.

GB0zTriXsAALFlP.jpg

Όλα αυτά αντανακλούν το καλό κλίμα του Παναθηναϊκού και είναι απόδειξη πως το πολυδάπανο πρότζεκτ, που όλοι αμφισβητούσαν στις αρχές της χρονιάς, αρχίζει και λειτουργεί και είναι και εντυπωσιακό.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0