Μια Φώτο μια Ιστορία

Κόμπι Μπράιαντ VS Σακίλ Ο’Νιλ: Η κόντρα που οδήγησε στο τέλος μίας εποχής (video)

Κόμπι Μπράιαντ VS Σακίλ Ο’Νιλ: Η κόντρα που οδήγησε στο τέλος μίας εποχής (video)
14 Ιουλίου 2004: Το τέλος της συνύπαρξης του Κόμπι Μπράιαντ με τον Σακίλ ΟΝιλ είναι γεγονός με τον δεύτερο να πηγαίνει ως ανταλλαγή στους Μαϊάμι Χιτ. Η κόντρα μεταξύ των δύο αστέρων τους οδήγησε στο να ακολουθήσουν χωριστούς δρόμους ακόμα κι αν αργότερα δημιούργησαν μια γερή φιλία.
Σχετικά Άρθρα


Γράφει η Ευτυχία Οικονομίδου


Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες, όπως λένε, και τέτοια ήταν οι Λέικερς των τριών σερί πρωταθλημάτων από το 2000 ως το 2002. Ο αδικοχαμένος Κόμπι Μπράιαντ μαζί με τον Σακίλ Ο’Νιλ αποτελέσαν ίσως το καλύτερο δίδυμο στην ιστορία του «μαγικού» κόσμου του NBA, όμως η συνύπαρξή τους στο Λος Άντζελες μόνο ειρηνική δεν ήταν.

Το ύφος του Σακίλ είναι γνωστό πως ανέκαθεν έφτανε… ψηλότερα από το ανάστημά του, που δεν περνάει και απαρατήρητο, με αρκετές κόντρες να συμπληρώνουν το βιογραφικό του. Από την άλλη, ο εγωισμός του Κόμπι, που θα μπορούσε να ερμηνευτεί και ως υπεροψία, σίγουρα δυναμίτιζε την κατάσταση.

kobe-shaq-lakers-nba.jpg

Ο πρώτος τσακωμός του πετυχημένου διδύμου ήταν και ο πιο σοβαρός, αφού οι δύο σταρ των «λιμνανθρώπων» πιάστηκαν στα χέρια. Σα να μην έφτανε η… ζήλεια του Σακίλ για τις καλύτερες πωλήσεις που έκανε η φανέλα του «Μπλακ Μάμπα» την σεζόν 1998/1999, ήρθε και το εγωιστικό , κατά τη γνώμη του σέντερ, παιχνίδι του και… έδεσε το γλυκό.

Το αποτέλεσμα; Trash talking στις προπονήσεις των ομάδων και το τεράστιο χέρι του «Big Σακ» να προσγειώνεται στο πρόσωπο του Κόμπι.

«Ο Σακ μου έδωσε την πρώτη μπουνιά, εγώ ανταπέδωσα και έπεσαν όλοι πάνω μας να μας χωρίσουν», είχε παραδεχθεί ο Μπράιαντ αρκετό καιρό αργότερα διακωμωδώντας το σκηνικό.

Την κόντρα αυτή, όπως ακουγόταν τότε, είχε πυροδοτήσει και ο προπονητής των Λέικερς, Φιλ Τζάκσον, μεταφέροντας δηλώσεις του ενός για τον άλλον δυναμιτίζοντας το κλίμα.

εικόνα_Viber_2023-07-10_10-01-30-888.jpg

Ακόμα και υπό αυτές τις ανορθόδοξες καταστάσεις μεταξύ των δύο πρωταγωνιστών, η ομάδα φόρεσε το τρίτο συνεχόμενο δαχτυλίδι της με τη συνύπαρξη του Κόμπι με τον Σακίλ να βελτιώνεται.

Η επόμενη χρονιά έφερε μαζί της όμως και ένα μεγάλο σκάνδαλο, την κατηγορία του Κόμπι Μπράιαντ για τον βιασμό μιας γυναίκας. Σύμφωνα με τον «Μπλακ Μάμπα», ο Ο’Νιλ δεν τον στήριξε καθόλου εκείνη την περίοδο. Αντιθέτως, όταν χρειάστηκε να λείψει από τις προπονήσεις εξαιτίας του σοβαρού αυτού γεγονότος, ο Σακίλ δήλωνε εριστικά πως η ομάδα ήταν πλήρης κι ας απουσίαζε ο Κόμπι, ως αντίποινα που ο τελευταίος δήλωσε πως ο Ο'Νιλ δε μπορεί να ηγηθεί της ομάδας.

Η κόντρα λοιπόν, καλά κρατούσε μέχρι που έφτασε ο κόμπος στο… χτένι. Ένας από τους δύο έπρεπε να πάρει τα «μπογαλάκια» του και να πάει σε… άλλη παραλία. Η κατάσταση ήταν «ή εγώ ή εσυ».

Ο Κόμπι είχε αποκαλύψει πως θα ζητούσε να πάει ως ανταλλαγή στους Μπουλς το 2004, αν ο Σακίλ δεν «έβλεπε» την πόρτα της εξόδου. Ο θηριώδης σέντερ από την πλευρά του δήλωνε με περίσσιο εγωισμό «Αν το μεγάλο ‘σκυλί’ δεν είμαι εγώ, τότε το σπίτι θα μείνει αφύλαχτο. Τελεία και παύλα».

maxresdefault_5.jpg

Τελικά αυτός που πήγε σε διαφορετική παραλία ήταν ο Σακίλ και συγκεκριμένα οδηγήθηκε στην θάλασσα του Μαϊάμι. Μπορεί η κόντρα να συνεχίστηκε για λίγο ακόμα, όσο οι δύο σταρ έπαιζαν αντίπαλοι, όμως εν τέλει εξελίχθηκε σε μια θεμελιώδη φιλία. Τόσο ο Κόμπι όσο και ο Σακίλ γνώριζαν πως ό,τι διαφωνίες υπήρχαν μπορούσαν να ξεπεραστούν.

Όπως είχε πει και ο κορυφαίος σέντερ «Κανένα άλλο δίδυμο δεν είχε τις δικές μας διαφωνίες. Ούτε οι Τζόρνταν-Πίπεν, ούτε οι Μάτζικ-Τζαμπάρ. Εμείς δεν αγκαλιαζόμασταν, αλλά όταν μπαίναμε στο παρκέ τα ξεχνούσαμε όλα. Γι’ αυτό θεωρώ ότι ήμασταν ίσως το καλύτερο δίδυμο».

Στιγμιότυπο_οθόνης_2023-07-14_000605.png

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0