Basket Talk

Από τον Σακίλ & τον Τζόρνταν μέχρι τον Γκριν: Όσες φορές έπαιξαν… εσωτερικό ξύλο στο ΝΒΑ! (video)

Από τον Σακίλ & τον Τζόρνταν μέχρι τον Γκριν: Όσες φορές έπαιξαν… εσωτερικό ξύλο στο ΝΒΑ! (video)

Λίγες ημέρες έχουν περάσει απ’ όταν ο Ντρέιμοντ Γκριν «σήκωσε χέρι» στον Τζόρνταν Πόουλ και ακόμα ο σάλος, δεν έχει «κοπάσει». Το ΒΝ Sports ανέσυρε κακές συνήθειες αθλητών του ΝΒΑ που χειροδίκησαν σε συμπαίκτη τους, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται και ονόματα «θρύλων» του αθλήματος.

Σχετικά Άρθρα

«Αυτός είναι ένας από τους λόγους που οι προπονητές είναι ιδιαίτερα καχύποπτοι στις ανοιχτές, για τα μίντια, προπονήσεις» είχε πει ξεκάθαρα ο εκλιπών, Φλιπ Σάντερς, όταν Κέβιν Γκαρνέτ και Ρικ Ρίκετ είχαν πιαστεί στα χέρια. «Τα εν οίκω μη εν δήμω» δηλαδή! Έλα όμως που αυτό δεν είναι πάντα εφικτό. Και δημιουργεί έριδες και εντάσεις, όπως αυτή που έχει προκληθεί τώρα στους πρωταθλητές.

Οι κόντρες και οι αψιμαχίες στην προπόνηση είναι ένα συχνό φαινόμενο, ειδικά σε τέτοιο επίπεδο. Μεγάλος ο ανταγωνισμός και όλοι μοχθούν για να κερδίσουν τη θέση τους. Κάποιες φορές όμως «οξύνονται τα πνεύματα» και η κατάσταση ξεφεύγει από το νορμάλ. Άλλοτε τιμωρούνται και άλλοτε όχι. Αυτό είναι απόφαση του εκάστοτε οργανισμού. Το BN Sports λοιπόν έρχεται λοιπόν για να… ρίξει κι’ άλλο λάδι στη φωτιά και να παρουσιάσει αντίστοιχα περιστατικά εσωτερικής κρίσης.

Μπόμπι Πόρτις vs Νίκολα Μίροτιτς

Τα «αίματα άναψαν» σε μια προπόνηση των Μπουλς προ πενταετίας και τη «νύφη πλήρωσε» ο Μίροτιτς. Ο Μπόμπι Πόρτις γρονθοκόπησε τον πολιτογραφημένο Ισπανό, με συνέπεια να του σπάσει το τροχιακό οστό (αυτό που προστατεύει το μάτι) και να χάσει τα πρώτα 23 ματς της σεζόν. Κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, αν ο συμπαίκτης του Γιάννη στους Μπακς δε γινόταν μπασκετμπολίστας, θα μπορούσε άνετα να ακολουθήσει καριέρα μποξέρ.

Ο Πόρτις, ο οποίος τιμωρήθηκε εσωτερικά με αποχή 8 παιχνιδιών, απολογήθηκε στον συμπαίκτη του και εκείνος με τη σειρά του τον συγχωρέσε, παίζοντας μάλιστα εξαιρετικά, παρέα, με την επιστροφή του.

Εβάν Τέρνερ vs Λανς Στέφενσον

Η κανονική περίοδος της σεζόν 2013-14 είχε μόλις ολοκληρωθεί και οι Πέισερς ετοιμάζονταν για τον πρώτο γύρο των play-offs κόντρα στους Χοκς. Η πίεση είχε ανέβει και σε έναν διαπληκτισμό, οι Τέρνερ και Στέφενσον ξέφυγαν από το ενδεδειγμένο πλαίσιο.

Και οι δυο τους βέβαια υποβάθμισαν το γεγονός, με κάποιες γρατζουνιές στο λαιμό του δεύτερου να υπάρχουν σαν πειστήριο. Ίσως βέβαια αυτή η ένταση και να τους βοήθησε μιας και η Ιντιάνα έφτασε μέχρι τους τελικούς της ανατολικής περιφέρειας τη χρονιά εκείνη.
24aa50143024f08cdea36c749d765c1b_crop_north.jpg

Ζακ Ράντολφ vs Ρούμπεν Πάτερσον

Ο συνδυασμός του «άτακτου» Ζακ Ράντολφ με τους «φασαριόζους» Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς στο πρώτο μισό της πρώτης δεκαετίας της νέας χιλιετίας, δημιουργούσε κάτι το εκρηκτικό. Όπως ο τσακωμός του με τον Πάτερσον σε μια προπόνηση.

O Ράντολφ, είδε τον Πάτερσον να μαλώνει με τον φίλο του και πρώην παίκτη του Ολυμπιακού, Κιντέλ Γουντς και του όρμησε. Αυτό είχε ως συνέπεια να τον τραυματίσει στην κόγχη του ματιού (κάταγμα) και να τιμωρηθεί από την ομάδα του με αποκλεισμό δύο αγώνων και 100 χιλιάδες δολάρια. Φήμες μάλιστα λένε πως το πρώτο διάστημα ο μετέπειτα All Star δεν έμενε σπίτι του και κρυβόταν στου Ντειλ Ντέιβις διότι φοβόταν μην τυχόν και του την έχει… στημένη το «θύμα».

Σακίλ Ο’ Νιλ vs Κόμπι Μπράιαντ

Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες. Μπορεί οι Σακίλ και Κόμπε να έκαναν «πράματα και θάματα» μαζί στο παρκέ και να τους ένωνε μία δυνατή φιλία, ωστόσο υπήρξαν στιγμές έντασης στη σχέση τους, όπως είχε παραδεχθεί και ο «θρύλος» με το Νο8 και το 24 στην πλάτη, σε μια εμφάνισή του στο σόου «Jimmy Kimmel Live».

«Δεν μπορούσα να τον φτάσω. Ο Shaq μου έδωσε την πρώτη μπουνιά, εγώ ανταπέδωσα και έπεσαν όλοι πάνω μας να μας χωρίσουν» είχε παραδεχθεί την ώρα της εκπομπής. Όπως όμως διευκρίνισε, προς αποφυγή παρεξηγήσεων, καμία από τις δύο πλευρές δεν το πήρε το περιστατικό στα σοβαρά.

Γκάρι Πέιτον vs Βέρνον Μάξουελ/Χόρας Γκραντ

Μάλλον νιώθουν ενοχές οι παλαίμαχοι μετά το τέλος της καριέρας τους και τα «βγάζουν στη φόρα». Αυτό έκανε δηλαδή και ο Γκάρι Πέιτον στην εκπομπή του Μάικ Χιλ, «Keepin' It Real».

«Πήγα στα αποδυτήρια και τον περίμενα», εξιστορεί το «γάντι» και συνεχίζει. «Δεν ήθελα να πληγώσω τα όμορφά μου χέρια. Είχα κάτι βαρύ μαζί μου. Προσπάθησα να χτυπήσω τον Μάξουελ στο κεφάλι με αυτό το αντικείμενο, όμως μπήκε ο Χόρας (σ.σ Γκραντ) στη μέση και τα θαλάσσωσα. Έμεινε έξω για ένα ματς εξαιτίας μου και αισθάνθηκα πολύ άσχημα». Οι Πέιτον και Μάξουελ κλήθηκαν να πληρώσουν κάποιο χρηματικό πρόστιμο, αλλά μέχρι εκεί.

Μάικλ Τζόρνταν vs Στιβ Κερ

Ο Air Jordan, όπως έχει παραδεχθεί ανοιχτά στην προσωποπαγή σειρά του στο Netflix, προκαλούσε συνεχώς τους συμπαίκτες του, θέλοντας να τους φτάσει στα όριά τους. Είχε απαιτήσεις από εκείνους, όλο και περισσότερες, κάποιες φορές παράλογες. Όμως έτσι ήταν ο τρόπος του και είχε ιδιαίτερη βαρύτητα όποιος και αν ήταν αυτός.

Μάικλ Τζόρνταν και Στιβ Κερ εξελίχθηκαν σε ένα από τα καλύτερα περιφερειακά δίδυμα, για όσο συνυπήρξαν, όμως η σχέση τους δεν ξεκίνησε και με τους καλύτερους οιωνούς. Σε μια προπόνηση των «ταύρων» ο 5 φορές MVP ξέφυγε και γρονθοκόπησε τον νυν κόουτς των Γουόριορς, «μαυρίζοντάς» του το μάτι. Ο Φιλ Τζλακσον τον έδιωξε από την προπόνηση, ο MJ κατάλαβε το λάθος του, απολογήθηκε και… πέρασαν εκείνοι καλά και εμείς καλύτερα. Άλλωστε, όπως έχουν παραδεχθεί και οι δυο, το συμβάν εκείνο ήταν η αφορμή για να βελτιωθεί η σχέση τους.

Ντε Μάρκους Κάζινς vs Ντόντε Γκριν

Μία τελική πάσα που οδήγησε σε καυγά. Αυτό έγινε μετά την ήττα των Κινγκς από την Οκλαχόμα το Φλεβάρη του 2011, ανάμεσα στον ρούκι, Ντε Μάρκους Κάζινς και τον Ντόντε Γκριν.

O γεννημένος στη Βαυαρία Γκριν, δεν πάσαρε στον Κάζινς για το buzzer beater αλλά στον Ταϊρίκ Έβανς, ο οποίος έχασε το τρίποντο. Αυτό είχε ως συνέπεια να… θολώσει το μυαλό του «Boogie», ο οποίος προσπάθησε να χειροδικήσει εναντίον του συμπαίκτη του στα αποδυτήρια, με τους ψυχραιμότερους να τον συγκρατούν. Ο Κάζινς, που είχε δημιουργήσει και κάποια άλλα εσωτερικά ζητήματα τότε, αποκλείστηκε από το επόμενο ταξίδι στο Φίνιξ και η «φλόγα έσβησε» πριν γίνει πυρκαγιά.

Γκίλμπερτ Αρίνας vs Τζαβάρις Κρίτεντον

Και αν όλα τα παραπάνω φάνταζαν «τραβηγμένα από τα μαλλιά», τότε η ιστορία που συντόμως ακολουθεί, δεν έχει προηγούμενο. Την παραμονή των Χριστουγέννων του 2009, o Γκίλμπερτ Αρίνας και ο Τζαβάρις Κρίτεντον τράβηξαν… πιστόλια στα αποδυτήρια των Ουάσινγκτον Ουίζαρντς για ένα χρέος στο τζόγο.

Πιο συγκεκριμένα, ο πιο βελτιωμένος παίκτης της σεζόν 2002/03 και τρεις φορές All Star, χρωστούσε κάποια χρήματα στο συμπαίκτη του. Ο Κρίτεντον τον πλησίασε και του ζήτησε να του αποπληρώσει την οφειλή με τον Αρίνας να αρνείται. Και εκεί βγήκαν τα όπλα από το ερμάρια με τον έναν να απειλεί τον άλλο. Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα ποιος έκανε την πρώτη κίνηση. Και οι δύο τιμωρήθηκαν για το πλημμέλημα της παράνομης κατοχής από το δικαστήριο της Ουάσινγκτον με τον κομισάριο του NBA, Ντέιβιντ Στερν, να τους αποκλείει από τις αθλητικές και αγωνιστικές δραστηριότητες για το υπόλοιπο της σεζόν.
16415142877964.jpg

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0