Μια Φώτο μια Ιστορία

Από τη Χρυσή Μπάλα, στα charts: Πώς ο Κέβιν Κίγκαν έγινε σταρ -και- της ποπ! (video)

Από τη Χρυσή Μπάλα, στα charts: Πώς ο Κέβιν Κίγκαν έγινε σταρ -και- της ποπ! (video)
09/06/1979: Το Single «Head Over Heels In Love» κυκλοφορεί. Σε ποιον ανήκει; Στη «σημαία» της Λίβερπουλ και τότε σέντερ φορ του Αμβούργου, Κέβιν Κίγκαν. Απόδειξη πως ακόμα και οι ποδοσφαιριστές μερικές φορές, θέλουν να νιώσουν όπως τα αστέρια της ποπ!
Γράφει ο Φάνης Τσοκανάς

Σκεφτείτε πως είστε ο απόλυτος σταρ του ποδοσφαίρου. Ηγέτης της Λίβερπουλ στην κατάκτηση του πρώτου της Κυπέλλου Πρωταθλητριών, εν έτει 1977. Κάτοχος της Χρυσής Μπάλας το 1978. Πρώτο «κανόνι» του Αμβούργου στην επιστροφή του στην κορυφή της Bundesliga, μετά από 19 χρόνια χωρίς πρωτάθλημα. Ολοταχώς, να βαδίζεις προς τη δεύτερη συνεχόμενη «Χρυσή Μπάλα» το 1979 και τι επιλέγεις να κάνεις; Μα φυσικά, να βγάλεις Single!

Κι όμως, ο Κέβιν Κίγκαν απέδειξε πως ακόμα κι αν είσαι ο απόλυτος σταρ του ποδοσφαίρου της εποχής, έχεις το... δικαίωμα κάτι να σου λείπει και να θέλεις να καταπιαστείς με τις καλλιτεχνικές σου ανησυχίες.

Στις 9 Ιουνίου του 1979 το επιβεβαίωσε, κυκλοφορώντας το δεύτερο (!) του Single και σαφώς, πιο επιτυχημένο από το πρώτο (It Ain't Easy).



Από τη μία πλευρά του δίσκου το «Head Over Heals in Love», από την άλλη το «Move On Down» και ο Κέβιν Κίγκαν βρέθηκε να φιγουράρει έως και την θέση Νο.31 στα charts του Ηνωμένου Βασιλείου!

Στη Γερμανία, όμως, όπου αγωνιζόταν, ο... χαμός που προκάλεσε ήταν ακόμα μεγαλύτερος, αφού έφτασε έως το Νο.10!





Επιστρέφοντας στο αγγλικό ποδόσφαιρο το 1980, προσπάθησε να δώσει συνέχεια στο όνειρό του, κυκλοφορώντας νέο Single, με την ονομασία «England», αλλά δεν γνώρισε την ίδια επιτυχία.

Αν αδικήθηκε από τη μουσική βιομηχανία; Είναι στην κρίση σας. Πάντως σε αυτήν του ποδοσφαίρου, σάρωσε. Ειδικά ως ποδοσφαιριστής, αφού ως προπονητής, ίσως του έχει μείνει το «αγκάθι» του χαμένου πρωταθλήματος της Νιούκαστλ, τη σεζόν 1995/96.



www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0