Μια Φώτο μια Ιστορία

Η μέρα που ο Μάικλ Τζόρνταν εντυπωσίασε μέχρι και τον εαυτό του (video)

Η μέρα που ο Μάικλ Τζόρνταν εντυπωσίασε μέχρι και τον εαυτό του (video)

03 Ιουνίου 1992: Ο Μάικλ Τζόρνταν ήταν τόσο «καυτός» από το τρίποντο στους Τελικούς του NBA  που με μια χαρακτηριστική κίνηση στους δημοσιογράφους που βρίσκονταν στο γήπεδο των Μπουλς τους εξήγησε ότι… δεν ξέρει ούτε αυτός τι συμβαίνει!

Σχετικά Άρθρα

Νικητήρια καλάθια; Αμέτρητα. Ακροβατικά λέι-απ; Πάρα πολλά. Ο Μάικλ Τζόρνταν έχει προσφέρει συγκλονιστικές στιγμές που έχουν μείνει ανεξίτηλες στις μνήμες των απανταχού μπασκετόφιλων, όμως τι έγινε τη μέρα που μέχρι και ο ίδιος εντυπωσιάστηκε από τον… εαυτό του;

Ο Τζόρνταν μπορεί να άγγιζε την τελειότητα σε πολλούς τομείς μέσα στο παρκέ, όμως δεν θα τον έλεγε κανείς και… τριποντάκια. Αυτό το αποδεικνύει και το 32.7% από τα 7.25 κατά μέσο όρο στην καριέρα του. Τη σεζόν 1991/92 οι Μπουλς αντιμετώπισαν τους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς στους Τελικούς του NBA με την ομάδα του Σικάγο να κερδίζει τη σειρά σε 6 αγώνες (4-2) και τον «MJ» να… φοράει το τρίτο δαχτυλίδι του.

Τη σεζόν αυτή, το ποσοστό του ήταν εξίσου κακό, μόλις 27% όμως στο πρώτο παιχνίδι των Τελικών… σεληνιάστηκε και δημιουργήθηκε μια από τις καλύτερες αντιδράσεις στην ιστορία του ΝΒΑ, το αξέχαστο «The Shrug».

jordanheadline.webp

Ο Τζόρνταν «πυροβολούσε» από τα 7.25 και το Chicago Stadium (έτσι ήταν η ονομασία του μέχρι την ανακαίνιση το 1994 και τη μετονομασία σε United Center) «κόχλαζε» από το τέταρτο τρίποντό του και «εξερράγη» στο 5ο! Το «κερασάκι στην τούρτα» το φύλαγε για λίγο αργότερα. Με τον Κλιφ Ρόμπινσον σχεδόν πάνω του, σούταρε, ευστόχησε το έκτο και η πρώτη του αντίδραση δεν ήταν το σήκωμα των ώμων. Γύρισε στη μεριά του Ρόμπινσον και έκανε ένα χλευαστικό κούνημα του κεφαλιού, σαν να λέει «όχι, όχι, όχι». Αμέσως μετά, κοιτώντας τον τότε σχολιαστή του NBC, Μάτζικ Τζόνσον, έκανε το περίφημο «The Shrug». Σήκωσε τους ώμους, σαν να λέει… «τι άλλο να κάνω;» ή «τι να πω;»!

Τα έξι τρίποντά του ήταν ρεκόρ Τελικών για ένα ημίχρονο, το ίδιο οι 35 πόντοι του (τελείωσε με 39!). Ο κορυφαίος αντίπαλος του Τζόρνταν στη σειρά, Κλάιντ Ντρέξλερ, είχε 16 πόντους. Οι Μπουλς κέρδισαν σε έξι παιχνίδια και ο Ντρέξλερ ξεπέρασε τον Τζόρνταν σε ένα μόνο παιχνίδι (το οποίο έχασαν οι Μπλέιζερς).

Χρήστος Παπαδόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0