Μια Φώτο μια Ιστορία

Ρέτζι Μίλερ: 8 πόντοι σε 9.8 δευτερόλεπτα, σαν να πίνει ένα ποτήρι νερό (video)

Ρέτζι Μίλερ: 8 πόντοι σε 9.8 δευτερόλεπτα, σαν να πίνει ένα ποτήρι νερό (video)

07/05/1995: Ο Ρέτζι Μίλερ πατάει το «on» και ανοίγει το διακόπτη του σκοραρίσματος, βάζει τους 8 τελευταίους πόντους των Πέισερς, στα τελευταία 9 δευτερόλεπτα του αγώνα εναντίον των Νικς και κερδίζει… μόνος του το Game 1 των ημιτελικών της Ανατολικής Περιφέρειας του NBA, όπου η Ιντιάνα εν τέλει προκρίθηκε στους τελικούς, επικρατώντας της Νέας Υόρκης σε 7 παιχνίδια (4-3)!

Γράφει ο Χρήστος Παπαδόπουλος

Μάρτυρες της ιστορίας έγιναν σαν σήμερα πριν 28 χρόνια οι φίλαθλοι των Ιντιάνα Πέισερς, αλλά και ολόκληρου του κοινού του NBA. Διόλου σπάνιο δεν είναι κάποιος παίκτης να «κουβαλήσει» την ομάδα του στις πλάτες του σκοράροντας πολλούς πόντους ή πετυχαίνοντας ένα buzzer beater, όπως επίσης και να μοιράσει πολλές ασίστ ή να κάνει ρεκόρ σε ριμπάουντ.

Καθόλου συχνό φαινόμενο, ωστόσο, δεν είναι ένας μόνο άνθρωπος να πετυχαίνει τους 8 τελευταίους πόντους της ομάδας του, ειδικά όταν μιλάμε για ντέρμπι, για ένα ζευγάρι που μας έχει χαρίσει τρομερές στιγμές στα playoffs του NBA, όπως αυτό των Νιου Γιορκ Νικς με τους Ιντιάνα Πέισερς. Οι δυο ομάδες, από το 1993 μέχρι το 2000 βρέθηκαν αντιμέτωπες 6 φορές στα playoffs και ήρθαν ισόπαλες (3-3).

Μια φορά κοντραρίστηκαν για τον πρώτο γύρο της Ανατολικής Περιφέρειας του NBA, τρεις φορές για τελικούς και δυο φορές για τον ημιτελικό γύρο. Ένας τέτοιος αγώνας είναι η αφορμή για το παρόν κείμενο, όπου ο χρόνος… σταμάτησε τα τελευταία 18.7 δευτερόλεπτα του αγώνα και ο Ρέτζι Μίλερ το πήρε πάνω του.

Οι δυο ομάδες είχαν ήδη δημιουργήσει «βεντέτα» από την προηγούμενη σεζόν και μάλιστα ήταν και η κορύφωση της έχθρας μεταξύ τους, λόγω του φραστικού επεισοδίου μεταξύ του Μίλερ με τον πασίγνωστο φίλαθλο των Νικς, Σπάικ Λι. Στο Game 5 της σειράς το 1994, στη Νέα Υόρκη, ο άσος των Πέισερς σκόραρε 39 πόντους, 25 από τους οποίους έβαλε μόνο στην τέταρτη περίοδο. Ο διάσημος σκηνοθέτης είχε «τρελαθεί», σηκώθηκε και φώναζε στον Μίλερ ο οποίος του είπε μερικά… γαλλικά, κάνοντάς τον έξαλλο. Στη συνέχεια και αφού η ομάδα του «μεγάλου μήλου» έχασε προβάδισμα 12 πόντων, ο σταρ της Ιντιάνα έπιασε το λαιμό του, θέλοντας να δείξει ότι οι Νικς «έπνιξαν» τη διαφορά που είχαν αποκτήσει, καθώς εν τέλει έχασαν τον αγώνα με 93-86.

εικόνα_Viber_2023-05-04_13-18-23-941.jpg

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο «Dan Patrick Show», ο Μίλερ αποκάλυψε μερικά από τα πράγματα που του έλεγε ο Λι, τα οποία είχαν να κάνουν με την Hall of Famer και «θρύλο» του μπάσκετ Τσέριλ, τη μεγαλύτερη αδερφή του Ρέτζι. Πιθανώς, ο Λι γνώριζε ότι η Τσέριλ συνήθιζε πάντα να χτυπά τον αδερφό της στο ένας εναντίον ενός όταν ήταν παιδιά και επέλεξε να οπλίσει αυτή την αλήθεια. «Ξεκίνησε με αυτόν και τα συνθήματα της Τσέριλ και Η Τσέριλ ήταν καλύτερη», είπε στον Patrick για το… μπιφ του με τον σκηνοθέτη. «Κάπως έτσι ξεκίνησε και ενέπλεξε τους πάντες γύρω του... Σκέφτομαι το λέει πραγματικά αυτό;».


Η κόντρα καλά κρατούσε μέχρι την επόμενη σεζόν, όπου οι ομάδες ξαναήρθαν αντιμέτωπες, με το Game 1 να… βαφτίζεται «Miller time». Ο λόγος; 8 πόντοι σε 9 δευτερόλεπτα από τον Ρέτζι Μίλερ και όλα ήρθαν… τούμπα. Τρίποντο από την επαναφορά, κατευθείαν κλέψιμο και τρίποντο και δύο εύστοχες βολές από τον Αμερικανό ήταν αρκετά για να μετατραπεί το 105-99 στο τελικό 107-105.

Η σειρά αποδείχθηκε μια από τις συναρπαστικότερες όλων των εποχών, καθώς κρίθηκε στα 7 παιχνίδια, με την ομάδα της Ιντιάνα να παίρνει τελικά την πρόκριση στους τελικούς της Ανατολής, καθώς επικράτησε στο Game 7 με 97-95, με τον Πάτρικ Γιούιν να αστοχεί σε λέι-απ που πιθανόν να ισοφάριζε τον αγώνα και να κρατούσε «ζωντανό» το όνειρο των Νικς.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0