Μια Φώτο μια Ιστορία

Ντιέγκο Μαραντόνα: Ένα άστρο που άρχισε να «λάμπει» σε μία… καρότσα!

Ντιέγκο Μαραντόνα: Ένα άστρο που άρχισε να «λάμπει» σε μία… καρότσα!

Μήπως βλέπετε κάποια γνωστή φυσιογνωμία στα πρόσωπα που απεικονίζονται στη φωτογραφία; Εάν ναι, δεν κάνετε λάθος. Στο κέντρο της εικόνας, σε αρκετά νεανική ηλικία, βρίσκεται ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα! Πρόκειται για μία ιστορία που ξεκινά πάνω στην καρότσα ενός αυτοκινήτου και αποδεικνύει πως ο δρόμος του προς την κορυφή του ποδοσφαιρικού κόσμου, μόνο στρωμένος με ροδοπέταλα δεν ήταν.

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Τάσος Φαραός

Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα έχει αφήσει το παντοτινό του στίγμα στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Από «το χέρι του Θεού» και το Μουντιάλ με την Αργεντινή το 1986 έως τους τίτλους με τη Νάπολι, με τον Αργεντινό να θαυμάζεται μέχρι και σήμερα στον ιταλικό νότο. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, που μετά το θάνατό του οι «παρτενοπέι» έδωσαν στο γήπεδό τους το όνομα του ποδοσφαιρικού τους θρύλου. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ, όμως, πώς ξεκίνησε μία τόσο σπουδαία καριέρα;

Η αλήθεια είναι ότι τα πράγματα δεν ήταν και τόσο… ρόδινα. Ο άλλοτε αρχηγός της «Αλμπισελέστε» προερχόταν από μία πολύ φτωχή οικογένεια. Όπως έχει αναφέρει και ο ίδιος, μεγαλώνοντας στην περιοχή Βίλα Φιορίτο του Μπουένος Άιρες, δεν υπήρχε πόσιμο νερό στο σπίτι τους. Έτσι, έπρεπε να πηγαίνει εκείνος στο χωριό ώστε να μαζέψει σε κανάτες, για να μπορούν να έχουν στην οικογένεια.

Παρά τις δυσκολίες, η αγάπη του για το ποδόσφαιρο ήταν μεγάλη. «Η πρώτη εικόνα από την παιδική μου ηλικία που μου έρχεται στο μυαλό, είναι όταν η μαμά μου ερχόταν να με πάρει από το σχολείο και εγώ κρυβόμουν στα χωράφια με τα καλαμπόκια. Η δεύτερη είναι εγώ να παίζω με μία μπάλα σε ένα βρώμικο δρόμο, πολύ βρώμικο», έχει εξομολογηθεί.

Maradona_entheti_2.jpg

Είχε ξεκινήσει να αγωνίζεται από πολύ μικρή ηλικία στην ομάδα της γειτονιάς, την Εστρέλα Ρόχα, που είχε δημιουργηθεί από τον πατέρα του. Η μεγάλη του ευκαιρία, όμως, για να μπει για τα καλά στον κόσμο του ποδοσφαίρου, του παρουσιάστηκε το 1969. Τότε που ένας φίλος του, ο Γκόγιο Καρίσο, του ανακοίνωσε ότι η Αρχεντίνος Τζούνιορς κάνει δοκιμαστικά, με σκοπό να στελεχώσει τη νεοσύστατη ομάδα νέων, που θα απαρτιζόταν αποκλειστικά από παιδιά γεννημένα το 1960.

Ο νεαρός Ντιέγκο, αν και δυσκολεύτηκε αρκετά, τελικά έπεισε τον πατέρα του να πάνε στο προπονητικό κέντρο της ομάδας, προκειμένου να συμμετάσχει στις δοκιμές. Αφού άλλαξαν δύο λεωφορεία για να φτάσουν στο προπονητικό κέντρο της Αρχεντίνος, αυτό που αντίκρισαν τους απογοήτευσε. Η διαδικασία είχε αναβληθεί, λόγω έντονης βροχόπτωσης!

Maradona_entheti.jpg

Παρ’ όλα αυτά, για να μην καταρρακωθούν ψυχολογικά τα παιδιά, ο προπονητής της ομάδας νέων, Φράνσις Κορνέχο, αποφάσισε να τα μεταφέρει ο ίδιος στην άλλη πλευρά της πόλης, για να παίξουν σε έναν αγώνα μεταξύ τους και να ξεχωρίσουν οι καλύτεροι. Κάπως έτσι εξηγείται και η φωτογραφία με όλα αυτά τα παιδιά, τα οποία βρίσκονται στην καρότσα του δικού του αυτοκινήτου!

Ποιος διακρίθηκε στη συγκεκριμένη αναμέτρηση, μάλλον είναι περιττό να ειπωθεί. Τα λόγια του Κορνέχο, όμως, για το θέαμα που αντίκρισε κάνουν τη διαφορά. «Όταν ο Ντιέγκο ήρθε στην Αρχεντίνος Τζούνιορς για δοκιμές, ήμουν πραγματικά τρελαμένος από το ταλέντο του και δεν μπορούσα να πιστέψω ότι ήταν μόλις οκτώ ετών. Τον ρωτήσαμε για την ταυτότητά του, ώστε να το ελέγξουμε, αφού παρόλο που είχε τη διάπλαση ενός παιδιού, έπαιζε σαν ενήλικας. Όταν ανακαλύψαμε ότι μας είπε την αλήθεια, αποφασίσαμε να αφιερώσουμε τον εαυτό μας καθαρά σε αυτόν

Ένα αστέρι είχε μόλις αρχίσει να «λάμπει». Και σύντομα θα… έλουζε με το φως του και το ταλέντο του, όποια ομάδα και αν εκπροσωπούσε!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0