Μια Φώτο μια Ιστορία

Το όνειρο του Νουανέρι πραγματοποιήθηκε σε… παιδική ηλικία και δεν θα το ξεχάσει ποτέ – Ξεπέρασε Φάμπρεγας, Έλιοτ και Φόρστερ στα 15 του!

Το όνειρο του Νουανέρι πραγματοποιήθηκε σε… παιδική ηλικία και δεν θα το ξεχάσει ποτέ – Ξεπέρασε Φάμπρεγας, Έλιοτ και Φόρστερ στα 15 του!

Ονομάζεται Ίθαν Νουανέρι και είναι 15 ετών. Είναι παιδί. Δεν έχει ενηλικιωθεί καν, δεν έχει κλείσει καν το 16ο έτος της ηλικίας του. Στην Ελλάδα, οριακά, δεν θα είχε πάει… Λύκειο! Και όμως, ο νεαρός παίκτης της Άρσεναλ, έκανε το ντεμπούτο του με την ανδρική ομάδα και «έγραψε» την δική του ιστορία στο αγγλικό ποδόσφαιρο!

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Δημήτρης Μανάκος

Σε δεύτερη μοίρα φαίνεται πως έχει περάσει η πολύ σημαντική νίκη της Άρσεναλ επί της Μπρέντφορντ με 3-0, στην 8η αγωνιστική της Premier League, μιας και το πιο σημαντικό γεγονός της ημέρας, είναι η είσοδος του 15χρονου, Ίθαν Νουανέρι στο ματς! Πέρασε ως αλλαγή στο 92ο λεπτό, είναι ο νεότερος παίκτης στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου που το καταφέρνει και ξεπέρασε… τρεις!

Για να καταλάβει κανείς πλήρως, για ποιο λόγο το όνομα του Νουανέρι συζητιέται τη δεδομένη χρονική στιγμή σε ολόκληρη την Αγγλία, αρκεί να δει την ηλικία του. Μιλάμε για ένα παιδί 15 ετών και 181 ημερών.

Ένα παιδί που πριν από μία εβδομάδα συμμετείχε στην πρώτη νίκη του Τζακ Γουίλσιρ στον πάγκο της Άρσεναλ, ως προπονητής. Ένα παιδί που μεγάλωσε απότομα και κατάφερε με τη συμμετοχή του την 18η Σεπτεμβρίου του 2022, να ξεπεράσει τον Σεσκ Φάμπρεγας, τον Χάρβεϊ Έλιοτ και τον Ντέρεκ Φόρστερ.

 

Τι αφορά η κάθε περίπτωση; Στην πρώτη, ο Σεσκ Φάμπεγας ήταν μέχρι και σήμερα, ο νεότερος παίκτης στην ιστορία της Άρσεναλ, που είχε περάσει σε ματς ως αλλαγή τα τελευταία 30 χρόνια. Μετέπειτα, έγινε και ο νεότερος αρχηγός στην ιστορία των «κανονιέρηδων», αλλά το ντεμπούτο του, ως παιδί 16 ετών και 177 χρονών, πλέον περνά στην δεύτερη θέση.

Η 23η Οκτωβρίου του 2003 αποτελούσε για 19 χρόνια μία ιστορική ημέρα για την Άρσεναλ, αλλά πλέον, η πρώτη εμφάνιση του Νουανέρι, την καθιστά στην δεύτερη θέση.

Ακολουθεί το ντεμπούτο του Χάρβεϊ Έλιοτ, με την φανέλα της Φούλαμ, o οποίος επίσης μνημονεύεται για εκείνη την εμφάνιση, μέχρι και σήμερα. Ο μαθητής του Surrey έγινε ο νεότερος παίκτης που εμφανίστηκε ποτέ για τη Φούλαμ αλλά και ο νεότερος στην ιστορία της διοργάνωσης, ξεπερνώντας το ρεκόρ των 15 ετών και 203 ημερών του Άσλεϊ Τσέιμπερς της Λέστερ το 2005.

Ωστόσο, το απόλυτο ρεκόρ σε ολόκληρη την ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, δεν είχε κάποιος από τους προαναφερθέντες. Ήταν ο Ντέρεκ Φόρστερ, που αγωνιζόταν στη Σάντερλαντ και είχε κάνει ντεμπούτο με την ομάδα του, στα 15 του χρόνια και 185 ημέρες.

Έπαιξε δηλαδή… τέσσερις ημέρες αργότερα, με τον Νουακέρι να ξεπερνά και τον νεότερο που είχε πράξει κάτι ανάλογο μέχρι τώρα, σε ολόκληρη την ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Εκείνος, ναι μεν δεν πρόλαβε να κάνει απολύτως τίποτα στις καθυστερήσεις, αλλά θα θυμάται για πάντα αυτά τα λίγα πατήματά του στον αγωνιστικό χώρο, με τη φανέλα της Άρσεναλ στο ανδρικό τμήμα, στην λαμπερή Λίγκα...

«Έγραψε» ιστορία στο Brentford Community Stadium, στην πρώτη νίκη της Άρσεναλ σε αυτό το γήπεδο, στην ιστορία της Premier League!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0