Football Talk

Μπρέντφορντ – Άρσεναλ 0-3: Εύκολη επικράτηση και επιστροφή στη πρώτη θέση – Ιστορικό ντεμπούτο για τον 15χρονο Νουανέρι!

Μπρέντφορντ – Άρσεναλ 0-3: Εύκολη επικράτηση και επιστροφή στη πρώτη θέση – Ιστορικό ντεμπούτο για τον 15χρονο Νουανέρι!

 Με ιδανικό τρόπο η Άρσεναλ επέστρεψε στις νίκες μετά τη διακοπή του απόλυτου και την ήττα στο «Ολντ Τράφορντ». Η ομάδα του Αρτέτα πέρασε σαν σίφουνας από την έδρα της Μπρέντφορντ – όπου ουδέποτε είχε νικήσει σε επίπεδο Πρέμιερ Λιγκ – και με το τελικό 3-0 βρέθηκε ξανά στην κορυφή της βαθμολογίας στην 8η αγωνιστική. Ιστορική πρώτη εμφάνιση για τον Νουανέρι σε ηλικία 15 ετών!   

Πολύ πιο άνετα απ' όσο μπορεί να πίστευε πέρασε η Άρσεναλ από την έδρα της Μπρέντφορντ, αποκτώντας προβάδισμα δυο τερμάτων από το πρώτο ημίχρονο παρά τις ελάχιστες τελικές ευκαιρίες που χρειάστηκε για να στείλει δις τη μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα.

Απόντος του τραυματίας Μάρτιν Όντεγκααρντ το περιβραχιόνιο πήγε ... φυσιολογικά στον Γκρανίτ Τζάκα, ενώ, ο Φάμπιο Βιέιρα ανέλαβε το ρόλο του δημιουργού αντί του Νορβηγού captain. Στο 17ο λεπτό από εκτέλεση κόρνερ του Μπουκάγιο Σάκα ο Σαλιμπά πήρε την κεφαλιά από το πρώτο δοκάρι, η μπάλα πήρε καμπύλη, χτύπησε στο απέναντι δοκάρι και πέρασε ξεκάθαρα τη γραμμή για να γίνει το 1-0 για τους «κανονιέρηδες».

Στο 28' με νέα κεφαλιά, ο Ζεσούς αυτή τη φορά θα διπλασίαζε τα τέρματα της ομάδας του έπειτα από εκπληκτικό γέμισμα του Τζάκα με το αριστερό. Οι «κανονιέρηδες» ήταν το απόλυτο αφεντικό στο γήπεδο, η διαφορά με την Μπρέντφορντ ήταν τεράστια και το μεσημέρι της Κυριακής κύλησε ευχάριστα και εύκολα για τον Μικέλ Αρτέτα και τους ποδοσφαιριστές του. Με την έναρξη του δευτέρου μέρους και πιο συγκεκριμένα στο 49', ο Φάμπιο Βιέιρα που κατάφερε να βρεθεί στο αρχικό σχήμα, εν στάση εκτός περιοχής εξαπέλυσε ένα αριστερό σουτ και βρήκε δίχτυα για το 3-0 της Άρσεναλ στο παιχνίδι.

Το σκορ θα μπορούσε να είναι ακόμα μεγαλύτερο λόγω και της άνεσης που είχαν πλέον οι συνεργασίες των «κανονιέρηδων», αλλά ο Ράιαν με το δεξί χέρι έφτασε στη μπάλα σε ένα ωραίο σουτ του Σάκα για να του αρνηθεί το γκολ λίγο μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα. Δεν χρειαζόταν να κάνουν κάτι περισσότερο οι φιλοξενούμενοι και απλά διαχειρίστηκαν το ματς και άφησαν τα λεπτά να κυλήσουν μέχρι το φινάλε και την επιβεβαίωση της νίκης.

Μάλιστα, στο 90' + 1' ο Ίθαν Νουανέρι πέρασε στο ματς για την Άρσεναλ και σε ηλικία 15 ετών και 180 ημερών έγινε ο νεότερος που παίζει τόσο στην ιστορία του κλαμπ, όσο και στα χρονικά της πρώτης κατηγορίας του αγγλικού πρωταθλήματος! 

Πηγή: England 365.gr

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0